Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. My na jesień zrobiliśmy fundamenty, na wiosne start. Właśnie zastanawiamy się nad zmianą garderoby na łazienke z przesunięciem o 30cm kosztem pokoju. Garderobę w miejscu łazienki chcemy przedzielić i zrobić małą pralnie. Nie wiem czy to nam wyjdzie. Okno wstawimy dachowe w łazience.

Mam pytanie ile Was kosztował kompletny dach?

Witam,

mam pytanie dotyczące okien dachowych w pustce nad pokojem dziennym.

Czy jest możliwość otworzenia tych okien stając na balkonie na piętrze, czy raczej trzeba zamontować system elektryczny?

Raczej ciezko. Chyba ze nie zabezpieczasz tej antresoli, a otwieranie bedzie od gory. Ale i tak to straszne akrobacje..

Witam,

mam pytanie dotyczące okien dachowych w pustce nad pokojem dziennym.

Czy jest możliwość otworzenia tych okien stając na balkonie na piętrze, czy raczej trzeba zamontować system elektryczny?

No więc tak... Ogólnie to jest taka możliwość, kwestia wyższego obsadzenia okna, ale czy będzie to komfortowe?

Na pewno musisz robić górne otwieranie, czy z sterowaniem czy manualne bo z dołu się nie dostaniesz, chyba, że z drabiny.

Z antresoli jest dostęp do tego okna, ale dojdzie barierka i trzeba się będzie wychylać. Dodatkowo trochę słabo tak latać na górę, "w te i we w te" żeby otworzyć okno w salonie czy uchylić roletę itp. xD

Ja wstawiłem dwie sztuki po 160cm z Veluxa + trzecim doświetliłem łazienkę bo mam w innym miejscu i odrazu przy elektryce puściłem przewody zasilające, kupiłem sterownik, zasilacz i 3x napęd a po tynkach będę montował :)

Mam takie foto, może lepiej zobrazuje.

IMG_1727.jpg

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
My mamy na razie projekt w cadzie w salonie łazienek ������ toaletę mamy koło umywalki, nie tak jak w projekcie przy kominie. Nie żałujemy tej decyzji , bo w oryginalnym umiejscowieniu byłoby ciasno i trzeba by było uważać żeby się nie uderzyć o skos powstały ze schodów...

Czy mogłabyś pokazać orientacyjne zdjecia/ wizualizacje jak to wyglada? My mamy inny układ i wątpliwości takie jak mówisz. Napisałam priv