Sylwia Krzysztof 18.03.2018 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2018 Czy ktoś ma już kompleksowo wykonaną elewację ??? My ruszamy w maju i prawdopodobnie nasz Artemis tak będzie wyglądał. Jeśłi ktoś juz ma elewacje to proszę dodajcie zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az5025 10.04.2018 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Witam czy wykonywał ktoś zmianę ogrzewania na węgiel? Mam pytanie odnośnie wyczystki oraz rury odprowadzającej dym w jaki sposób przeprowadzono ja przez ścianę garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek575 11.04.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2018 My robimy na pellet. Komin systemowy. Przekuty trójnik przez ścianę między garażem a łazienką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek06 13.04.2018 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Witajcie od dawna śledzę forum, ale dopiero teraz postanowiłam włączyć się w dyskusję. U nas niestety papierologia stanela w miejscu i na poZwolenie czekalismy od marca do listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Krzysztof 16.04.2018 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 My zrobiliśmy komin systemowy Schidla ( gaz + paliwa stałe ) Docelowo ogrzewanie będzie gazowe ale dzięki temu mamy alternatywę na tak zwany wszelki wypadek jak gazu na świecie zabraknie . Co do samego podłączenia się do komina to budując komin zgodnie z projektem konieczne jest wykucie w ścianie pomiędzy kotłownia i łazienka otworów na wyczystki oraz podłączenia kanałów spalinowych. Taka sama sytuacja jak z kominem do kominka. Początkowo myśleliśmy aby komin budować w linii ściany ale takie rozwiązanie wymagałoby zmiany konstrukcyjnej i pozostaliśmy przy wersji z projektu. Zrezygnowaliśmy za to z kominka na tarasie, po długim zastanowieniu uznaliśmy go za bezsensowny choć na początku bardzo nam się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Krzysztof 16.04.2018 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Jest może ktoś kto wykonał już elewację na swoim Artemisie? Potrzebuję ilości styropianu jaka jest potrzebna. Projekt z garażem 2-stanowiskowym. Z obliczeń wychodzi mi około 205m2 pow. ścian zewnętrznych. (pomniejszone o pow. otworów na okna i drzwi). Komuś wyszło podobnie? Nam wyszło około 210 m2 powierzchni ścian ( tak z małym zapasem), więc podobnie. Do tego jeszcze ocieplenie pod stropodach , balkon i słupy ale to już w trakcie prac będziemy ustalać z wykonawcą. Mamy wersję z garażem jednostanowiskowym ale z powiększonym stropodachem (poszerzyliśmy o 60 cm do przodu nawis nad wejściem dzięki czemu mamy wyjcie z pokoju na ogromny taras ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Krzysztof 16.04.2018 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2018 Pytanie:Co kładziecie jako izolację końcową na płaskim dachu ??? Papę czy EPDM ???? Może macie jakieś inne pomysły ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek575 18.04.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 2x Mammut Soprema. W podobnych pieniądzach wychodził epdm niby ale jakoś nie byłem do końca przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Krzysztof 19.04.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2018 2x Mammut Soprema. W podobnych pieniądzach wychodził epdm niby ale jakoś nie byłem do końca przekonany. A jak macie wykonaną obróbkę na płaskim dachu ??? Robiliście orynnowanie całości razem z przednią częścią przed wejściem ??? Mogę prosić o jakieś zdjęcia ??? Jakiej grubości izolację zrobiliscie nad garażem ??? Mam zamiar dać 2x 8cm Termoorganika Gold podłoga + 5cm na sufit w garażu i kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek575 20.04.2018 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2018 A jak macie wykonaną obróbkę na płaskim dachu ??? Robiliście orynnowanie całości razem z przednią częścią przed wejściem ??? Mogę prosić o jakieś zdjęcia ??? Jakiej grubości izolację zrobiliscie nad garażem ??? Mam zamiar dać 2x 8cm Termoorganika Gold podłoga + 5cm na sufit w garażu i kotłowni. Wykorzystaliśmy tą powierzchnie nad garażem na taras. Attyka dookoła stropodachu + spadek do jednego miejsca i przelew wychodzący na środku bocznej ściany od garażu. Przed wejściem myślimy albo wąska rynna na całej szerokości albo sam kapinosek. Nad garażem 2x10cm. Pamiętajcie o paroizolacji pod styropianem na tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian1234 21.04.2018 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2018 U mnie taras nad garażem zostanie wykonany w systemie dachu odwróconego. Obmurówka całego tarasu z jednej warstwy silki 18cm, nastepnie wieniec ok 10 cm, łaty przykręcane do wieńca, płyta osb, obróbka blacharska. Jeśli chodzi o powierzchnię wewnątrz to będzie wylewka z jastrychu cementoego ze spadkami do jednego przelewu podpiętego do rury spustowej, papa podkładowa, papa nawierzchniowa, styrodur 10 cm, agrowłóknina, warstwa żwiru ok 5cm jako docisk izolacji. Nie mam jednak koncepcji na wykończenie balkonu na którym chciałbym mieć położone deski. Może ma ktoś jakiś pomysł? chciałbym uniknąć skapywania wody na taras pod balkonem i uniknięcia nieestetycznej rynny. Obmurówka jak nad garażem raczej nie wchodzi w grę ze względu na zbyt duże obciążenie tego balkonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 23.04.2018 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 My również mamy dach odwrocony ale bez papy. Na wylewki spadkowe mamy pomalowane czyms w rodzaju folii, na to styrodur i kamyczki. Zamiast podmurowki mamy blache w ksztalcie litery T i rynne. Wg nas ładnie to wyglada. Na taras tez chcemy podloge drewniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian1234 24.04.2018 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 A co to za folia w płynie? Jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 24.04.2018 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2018 A co to za folia w płynie? Jakiej firmy? Plastimul mapei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal19851 30.04.2018 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 Witajcie od dawna śledzę forum, ale dopiero teraz postanowiłam włączyć się w dyskusję. U nas niestety papierologia stanela w miejscu i na poZwolenie czekalismy od marca do listopada ������ jestesmy na etapie podnoszenia pozuimu 0 i drenażu działki, bo toniemy. Postanowiliśmy też zrobić dodatkowe zbrojenie płyty, bo kilku sąsiadom pomimo intensywnego zagęszczenia spadły podłogi. Ze zmian w prohekcie zmiana kąta dachu ma 43 st ( niestety PZP to przewiduje) i poszerzenie garażu o 1,5 m , bo podwójny przekracza dozwoloną powierzchnię dachu. Proszę o kontakt [email protected] - też planujemy budowę Artemisa - mieszkamy w Głogowie i jeżeli byłaby możliwość prosilibyśmy o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal19851 30.04.2018 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2018 prośba o kontakt [email protected] - mieszkamy w Głogowie i też planujemy budowę Artemisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katrin1902 06.05.2018 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2018 Witam, jestem zainteresowana tym projektem czy jest ktoś w woj. kujawsko-pomorskim bądź sąsiednich kto buduje ten domek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChrisAnn 09.05.2018 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2018 Witam, z jakiego kamienia wykonujecie kominy chodzi mi o konkretną nazwę kamienia ale też i o inne wasze pomysły mile widziane zdjęcia z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az5025 13.05.2018 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2018 Witam czy mógłby mi ktoś wysłać zdjęcie zbrojenia balkonu nad wejściem. Pozdrawiam ROBERT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 18.05.2018 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2018 Witam, z jakiego kamienia wykonujecie kominy chodzi mi o konkretną nazwę kamienia ale też i o inne wasze pomysły mile widziane zdjęcia z góry dzięki My mamy piaskowiec Point and paint - pomoc do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts