Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a jak u was temat dachówki? Za mną chodzą te płaskie w kolorze grafitowym, myślałam o macie. Sąsiad ma inną, ale też matowy grafit i jak dla mnie wygląda jak wypłowiała od słońca, wiec nie wiem....

Witam

a może się Pani podzielić nazwą ulicy w Głogowie, gdzie jest budowany Artemis? :) Chociaż z zewnątrz podjechalibyśmy zobaczyć...Dzięki z góry!

Witam

a może się Pani podzielić nazwą ulicy w Głogowie, gdzie jest budowany Artemis? :) Chociaż z zewnątrz podjechalibyśmy zobaczyć...Dzięki z góry!

Artemis jest budowany 11 km od głogowa. Dziś zaczynają lać stropy, wiec jeszcze nie bardzo coś widać, ale mogę póki co podzielić się zdjęciami.

Wyszlo 580 m z garazem i powiekszoną kotlownią (bez scian pomiedzy garażem/kotlownią a domem). Warto sprawdzac bo tynkarz wyliczyl nam poczatkowo sporo ponad 600 m. To 580 m to tez troszke zawyżone..

Dziękuję za odpowiedź, właśnie nam tynkarz też powiedział że liczył i wyjdzie mu 650m2 ale bez garażu. Trzeba będzie po tynkach samemu liczyć i mierzyć dokładniej. Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Bije się teraz z myślami... jak zobaczyłam zarys kuchni, to ciężko mi teraz sobie wyobrazić jak będzie wyglądał cały sprzęt agd na tej jednej scianie, bo to chyba jedyne miejsce żeby go tam upchnąć. Jakie macie pomysły na zagospodarowanie kuchni ze spiżarnia? Podzielcie się, póki jeszcze mogę wstrzymać budowlancow ze ściankami spiżarni.

• 2 weeks później...
Witam forumowiczow, czy ktos z Was buduje Artemisa w malopolsce? Zastanawiam sie nad wyborem tego projektu i gdyby ktos byl na tyle uprzejmy aby udostepnic dom do ogladania to bede bardzo wdzieczna!

Pozdrawiam

Basia

Witam,

Budujemy ten dom w okolicach Oświęcimia. Jeśli jest pani zainteresowana proszę napisać na priv. Stan surowy prawie (czekamy na okna) zamknięty.

Edytowane przez az5025
a

Dzień dobry

Mam pytania, konkretnie do osób które same budowały dom lub mocno uczestniczyły w budowie:

1. Czy odchudziliście zbrojenie stropu, słupów i wieńców?

2. Czy przy zamianie bloczka fundamentowego na betonowy wrzucaliście też prefabrykaty zbrojarskie RND/Z-4-150?

z góry dzięki za odpowiedź.

• 1 month później...
Witam

Mam pytanie odnośnie garażu jak zrobiliście izolacje oraz jak wykończyliscie obrzeża dachu co zrobic żeby woda nie ciekła po ścianie ?

Izolacja od dołu:

Strop,folia budowlana,styro 2x10,folia budowlana, wylewka ze spadkiem do odpływu/przelewu, 2xpapa; dalej dowolność- płyty na talerzach/kamienny dywan,sztuczna trawa itd.

Styro dach podłoga oczywiście, a papa najlepiej jakiś Bauder czy Soprema + wylewka malowana podkładem pod papę. U mnie mam attyke dookoła wiec wywinąłem na nią tą hydroizolacje a potem zrobiłem obróbkę z blachy i kapinoski.

Witam forumowiczow, czy ktos z Was buduje Artemisa w woj. mazoweckim? Zastanawiam sie nad wyborem tego projektu i gdyby ktos byl na tyle uprzejmy aby udostepnic dom do ogladania to bede bardzo wdzieczna!

Pozdrawiam

Aneta

Witam. My zbudowaliśmy już dom w Mazowieckim. Koło Siedlce.