Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

okolice Nowego Dworu Mazowieckiego

[ATTACH=CONFIG]422389[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]422390[/ATTACH]

Tak z ciekawości jak jest odizolowana płyta balkonu od bryły budynku? Wygląda ona na betonową która wchodzi w ocieploną bryłę budynku. Ciekawi mnie jak jest odizolowana od tej bryły. Możesz pokazać na projekcie?

• 2 weeks później...
Tak z ciekawości jak jest odizolowana płyta balkonu od bryły budynku? Wygląda ona na betonową która wchodzi w ocieploną bryłę budynku. Ciekawi mnie jak jest odizolowana od tej bryły. Możesz pokazać na projekcie?

2018-12-05.jpg

w praktyce troszeczkę inaczej, tj. więcej ocieplenia przy samym budynku (od spodu od podciągu, od góry spadek styropianem od budynku).

20161015_072757.jpg

okolice Nowego Dworu Mazowieckiego

[ATTACH=CONFIG]422389[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]422390[/ATTACH]

Piękny macie dom! Wykonie jest mega. Ja się trochę boję drewna, bo niewiadomo czy czas i czynniki atmosferyczne nie dadzą mu po latach w kość. Z ciekawości ile kosztował Was dom na tym etapie i ile płaciliście za drewno na elewację?

Jakie macie okna? Za mną chodzą antracytowe, ale nie wiem czy nie zepsują efektu końcowego..

• 3 weeks później...
Piękny macie dom! Wykonie jest mega. Ja się trochę boję drewna, bo niewiadomo czy czas i czynniki atmosferyczne nie dadzą mu po latach w kość. Z ciekawości ile kosztował Was dom na tym etapie i ile płaciliście za drewno na elewację?

Jakie macie okna? Za mną chodzą antracytowe, ale nie wiem czy nie zepsują efektu końcowego..

koszty trudno podawać (wiele składników które można zmodyfikować na +/- 100 tys.)

elewacja to nie drewno (tylko tarasy są drewniane) - to imitacja (tynk)

okna mamy obustronnie w kolorze winchester

koszty trudno podawać (wiele składników które można zmodyfikować na +/- 100 tys.)

elewacja to nie drewno (tylko tarasy są drewniane) - to imitacja (tynk)

okna mamy obustronnie w kolorze winchester

Żartujesz? W życiu bym nie powiedziała, że to tynk! Piękny! Możesz podać konkretną nazwę i firmę, muszę koniecznie zapisać w moim zeszycie inspiracji. Szukam teraz koloru nadbitki. Czy u Was jest złoty dąb?

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

Witam!

Praktycznie na 100% jesteśmy pewni, że chcemy dom Artemis II. Czy po zakończeniu budowy macie jakieś rady? Czy zmienilibyście coś?

My chcemy przesunąć drzwi wejściowe, aby powiększyć wiatrołap, dodatkowo wyrzucić kominki i wyrównać tam ścianę z resztą domu (powiększyć pokój i nieznacznie salon). Łazienka na górze będzie po przeciwnej stronie zamiast jednego z pokoi. Pokój z balkonem powięszy się o połowę tej ex-łazienki a druga połowa (ta bliżej schodów) będzie antresolą.

Dodatkowo chciałabym się zapytać czy schody nad łazienką nie są problematyczne? Jak z zagospodarowaniem przestrzeni? Czy mógłby ktoś przesłać zdjęcie łazienki albo jakieś wizualizacje?

Pozdrawiam!

Witam!

Praktycznie na 100% jesteśmy pewni, że chcemy dom Artemis II. Czy po zakończeniu budowy macie jakieś rady? Czy zmienilibyście coś?

My chcemy przesunąć drzwi wejściowe, aby powiększyć wiatrołap, dodatkowo wyrzucić kominki i wyrównać tam ścianę z resztą domu (powiększyć pokój i nieznacznie salon). Łazienka na górze będzie po przeciwnej stronie zamiast jednego z pokoi. Pokój z balkonem powięszy się o połowę tej ex-łazienki a druga połowa (ta bliżej schodów) będzie antresolą.

Dodatkowo chciałabym się zapytać czy schody nad łazienką nie są problematyczne? Jak z zagospodarowaniem przestrzeni? Czy mógłby ktoś przesłać zdjęcie łazienki albo jakieś wizualizacje?

Pozdrawiam!

Schody zdecydowanie sa problematyczne. Trzeba dobrze zaplanowac uklad lazienki aby jak najmniej przeszkadzaly, dodatkowo lepiej dokladnie zaplanowac sam rozmiar i uklad schodow aby nie obnizac lazienki bardziej niz to konieczne.

Z rad polecam okna dachowe nad schodami - efekt super.

Generalnie projekt jest piekny :)

Schody zdecydowanie sa problematyczne. Trzeba dobrze zaplanowac uklad lazienki aby jak najmniej przeszkadzaly, dodatkowo lepiej dokladnie zaplanowac sam rozmiar i uklad schodow aby nie obnizac lazienki bardziej niz to konieczne.

Z rad polecam okna dachowe nad schodami - efekt super.

Generalnie projekt jest piekny :)

My chcemy zrobić schody ze spocznikiem, aby nie były takie strome i niewygodne. Teraz zastanawiam się, czy ich nie przesunąć tak aby tylko nieznacznie albo wcale nie wchodziły na łazienkę. Wiem że to będzie kosztem pokoju na górze, ale tam i tak będzie tylko łazienka.

Dziękuję za radę, myślę że się zastosujemy :)