Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też jakoś koniec marca początek kwietna będziemy wstawiali :) Wybór padł na DAKO w przyszłym tygodniu podpisujemy umowę na okna, na trójkątne okno udało się zrobić roletę, oczywiście nie będzie obejmowała świetlika góry trójkąta :)

Witaj klapek00, czy mogłabym prosić o zdjęcie okna trójkątnego z roletą.

Zrobiliście przerwę pomiędzy drzwiami balkonowymi a trójkątem aby tam umieścić roletę?

Nam tak zaproponowali, tylko zastanawiamy się jaki będzie efekt końcowy

Trochę tu nie zaglądałam, ale widzę że pojawił się temat schodów. Ja też się ich bałam, ale wg mnie nie są tragiczne. Przeoczyłam przesunięcie drzwi wejściowych, żeby zamieściła mi się szafa w wiatrolapie, więc później przesuneli mi ścianę. Będę miała mały uskok w kuchni, ale zabuduje to meblami. Zrezygnowalam ze spiżarni, powiększylam okna kuchenne do 1m i zrobilismy dodatkowe podparcie krokwi na górze, bo mamy ciężką dachówkę, więc lepiej spać spokojnie, ze zmian w sumie tyle. Aaa jeszcze garaż i gospodarcze jest poszerzone o jakieś 1,5 m (tyle ile pzp pozwalał).
  • Like 1

Czy możecie napisać ile Was wyniosła budowa domu? Jaką technologią czy tradycyjną murowaną czy prefabrykowaną, i jeśli murowaną to czy to jest koszt budowy z firmą budowlaną, która ogarnia wszystko do stanu deweloperskiego. Szczególnie interesuje mnie ostatnia opcja, ponieważ jesteśmy na nią skazani. Mamy kilka wycen i różnią się masakrycznie. Ciekawi mnie realna wycena.

Pozdrawiam!

U nas fundamenty 8 tys., podniesienie 5 warstw bloczków i ogólnie do stanu zero 7 tys, a od stanu 0 po dach i ścianki działowe (z dachówką i kominami wykończonymi łupkiem 52 tys. Także generalnie projekt wydaje się zwykły prosty, ale kasa idzie naprawdę szybko. Okna mamy mieć za miesiąc wstawiane Oknoplast Winergetic premium z automatycznymi roletami (roleta również na trójkątne okno) 37 tys. A okno w salonie mamy PSK, więc trochę tańsze...

A możesz wstawić zdjęcie jak wygląda na dole łazienka pod schodami? Ciekawa jestem jak to wygląda czy nie jest mała

Będę na budowie, to cyknę, bo nie mam. Chociaż 3,5m, to nie jest powalająca wielkość. Generalnie wszyscy którzy się nastawiają przy tej powierzchni domu na jakieś spektakularnie duże pomieszczenia, zdecydowanie się rozczarują. Dla nas projekt jest wystarczający i myślę, że po kilku przerobkach również funkcjonalny

Będę na budowie, to cyknę, bo nie mam. Chociaż 3,5m, to nie jest powalająca wielkość. Generalnie wszyscy którzy się nastawiają przy tej powierzchni domu na jakieś spektakularnie duże pomieszczenia, zdecydowanie się rozczarują. Dla nas projekt jest wystarczający i myślę, że po kilku przerobkach również funkcjonalny

Dla nas też jest wystarczający. Do sprzątania starczy

• 3 weeks później...
Cześć, widzę że macie już kamień na kominach - możesz podać jaki to jest i z jakiej firmy? Akurat stoimy przed wyborem co dać na kominy i elewacje

To jest łupek szarogłazowy. Początkowo mi się nie podobał, bo wyszedł strasznie ciemny po zaimpregnowaniu. W tej chwili, jest piękny. Idealnie współgra z dachówką. na te dwa kominy poszło nam 1/4 palety (koszt palety 650 zł).

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
[ATTACH=CONFIG]432753[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432755[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432753[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432756[/ATTACH]

Jak zabudowaliście schody w łazience? To jakieś regipsy czy po prostu tak wylane? My kończymy elektryke i niestety musimy poczekać trochę na tynkarzy, więc teraz trochę postoimy, potem hydraulika, wylewki i przed zimą chcemy ocieplić. Liczymy, że w sierpniu przyszłego roku uda nam się wprowadzić :p

Jak zabudowaliście schody w łazience? To jakieś regipsy czy po prostu tak wylane? My kończymy elektryke i niestety musimy poczekać trochę na tynkarzy, więc teraz trochę postoimy, potem hydraulika, wylewki i przed zimą chcemy ocieplić. Liczymy, że w sierpniu przyszłego roku uda nam się wprowadzić :p

Z boku jest to regips, a od dołu wyrównanie tynkiem. Pozdrawiam :)