Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

U nas fundamenty 8 tys., podniesienie 5 warstw bloczków i ogólnie do stanu zero 7 tys, a od stanu 0 po dach i ścianki działowe (z dachówką i kominami wykończonymi łupkiem 52 tys. Także generalnie projekt wydaje się zwykły prosty, ale kasa idzie naprawdę szybko. Okna mamy mieć za miesiąc wstawiane Oknoplast Winergetic premium z automatycznymi roletami (roleta również na trójkątne okno) 37 tys. A okno w salonie mamy PSK, więc trochę tańsze...

W jaki sposob zrobiliscie rolete na trojkat? My tez mamy okna z oknoplastu ale nie bylo u nich szans na rolete trójkątną. Jedynie salva nam wycenila ta rolete na ok 30 tyś zl (tak, drozej niz wszystkie okna)

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W jaki sposob zrobiliscie rolete na trojkat? My tez mamy okna z oknoplastu ale nie bylo u nich szans na rolete trójkątną. Jedynie salva nam wycenila ta rolete na ok 30 tyś zl (tak, drozej niz wszystkie okna)

Przepraszam, nieświadomie wprowadziłam w błąd. Mówiąc "okno trójkątne" miałam na myśli całe to duże w salonie, bo czytałam że część z forumowiczów świadomie rezygnowała z rolety na całe to okno zostawiając sobie wyjście awaryjne. U nas roleta zaczyna się pod tym trójkątnym oknem i jest zbudowana jakby na konstrukcji, wygląda to fajnie. Firma, która robiła nam okna, na to trójkątne zaproponowała nam roletę, która zapaskudziła by zupełnie moją koncepcję (pomijając fakt, że koszta też były spore). Mam nadzieję, że nikt mi się nie włamie przez ten trójkąt :)

Przepraszam, nieświadomie wprowadziłam w błąd. Mówiąc "okno trójkątne" miałam na myśli całe to duże w salonie, bo czytałam że część z forumowiczów świadomie rezygnowała z rolety na całe to okno zostawiając sobie wyjście awaryjne. U nas roleta zaczyna się pod tym trójkątnym oknem i jest zbudowana jakby na konstrukcji, wygląda to fajnie. Firma, która robiła nam okna, na to trójkątne zaproponowała nam roletę, która zapaskudziła by zupełnie moją koncepcję (pomijając fakt, że koszta też były spore). Mam nadzieję, że nikt mi się nie włamie przez ten trójkąt :)

To my mamy tak samo. Roleta na prostokąt, pod trojkatem :) myslalam że bedzie źle wygladac ale nie wyobrazam sobie nie miec rolety na tak duzym oknie. Wyglada fajnie, zupełnie niezauważalnie :)

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Jesteśmy po pierwszym spotkaniu ze stolarzem,któremu przedstawiłam moją wizję schodów i antresoli. Zastanawiam się czy ktoś z Was zdecydował się na zabudowę antresoli szybami, tak żeby jakby efekt przestrzeni został, ale akustyka została ograniczona. Tu jakby to o co mi chodzi. [ATTACH=CONFIG]434239[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]434240[/ATTACH]

Rowniez sie zamawialismy nad szklem, jednak uznalismy ze jest zbyt ciezkie w utrzymaniu porządku, zwlaszcza mycie szyby od tylu. Aczkolwiek na zdjeciach wyglada to pięknie

• 4 weeks później...
  • 7 months później...

Dzień dobry wszystkim w wątku :welcome:- planuje postawić Artemisa, czy jest tu może ktoś z Warszawy lub okolic? Chętnie zobaczyłabym dom z zewnątrz jeżeli ktoś zechciałby mi go pokazać lub po prostu podać adres gdzie mogłabym podjechać i obejrzeć go z zewnątrz. Będę wdzięczna za informację i pomoc

:-P

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

witam

jest to mój pierwszy wpis Jestem z woj pomorskiego.

Buduję ARTEMIS II lustro z małymi zmianami.Budowa jest na etapie stanu surowego zamkniętego. Dokładnie na piętrze łazienka hall i część pokoju tworzą jedno otwarte pomieszczenie - antresolę.

Jeżeli jest ktoś zainteresowany to mogę przesłać parę fotek.

Edytowane przez ARTEMIS i Adam

• 2 months później...
witam

jest to mój pierwszy wpis Jestem z woj pomorskiego.

Buduję ARTEMIS II lustro z małymi zmianami.Budowa jest na etapie stanu surowego zamkniętego. Dokładnie na piętrze łazienka hall i część pokoju tworzą jedno otwarte pomieszczenie - antresolę.

Jeżeli jest ktoś zainteresowany to mogę przesłać parę fotek.

Witaj, nasz projekt jest na etapie adaptacji, start na wiosnę jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli. Artemis I z powiekszonym garazem, też lustro.

Chętnie zobaczę zdjęcia!

• 4 months później...

witam

Mam już zbudowany w stanie surowym zamkniętym. parter prawie cały zgodny z projektem ale góra bardzo zmieniona. Tam gdzie miała być łazienka jest otwarta przestrzeń z widokiem na salon a łazienka jest w miejscu jednego z pokoi. Mam lustrzane odbicie, podwójny garaż i bez kominka wewnątrz i na zewnątrz.

Jeżeli jesteś zainteresowana to mogę przesłać parę fotek z realizacji budowy. .

witam

Mam już zbudowany w stanie surowym zamkniętym. parter prawie cały zgodny z projektem ale góra bardzo zmieniona. Tam gdzie miała być łazienka jest otwarta przestrzeń z widokiem na salon a łazienka jest w miejscu jednego z pokoi. Mam lustrzane odbicie, podwójny garaż i bez kominka wewnątrz i na zewnątrz.

Jeżeli jesteś zainteresowana to mogę przesłać parę fotek z realizacji budowy. .

• 2 weeks później...