Budujemy dom 26.07.2019 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 U nas fundamenty 8 tys., podniesienie 5 warstw bloczków i ogólnie do stanu zero 7 tys, a od stanu 0 po dach i ścianki działowe (z dachówką i kominami wykończonymi łupkiem 52 tys. Także generalnie projekt wydaje się zwykły prosty, ale kasa idzie naprawdę szybko. Okna mamy mieć za miesiąc wstawiane Oknoplast Winergetic premium z automatycznymi roletami (roleta również na trójkątne okno) 37 tys. A okno w salonie mamy PSK, więc trochę tańsze... W jaki sposob zrobiliscie rolete na trojkat? My tez mamy okna z oknoplastu ale nie bylo u nich szans na rolete trójkątną. Jedynie salva nam wycenila ta rolete na ok 30 tyś zl (tak, drozej niz wszystkie okna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 26.07.2019 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Do wszystkich niezdecydowanych - ten projekt jest naprawdę piękny i oryginalny (w wersji oryginalnej bez zmian ukladu pomieszczen i proporcji), wszyscy ktorzy widza dom sa zachwyceni. My rowniez idealny dla 4 os rodziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek06 28.07.2019 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2019 W jaki sposob zrobiliscie rolete na trojkat? My tez mamy okna z oknoplastu ale nie bylo u nich szans na rolete trójkątną. Jedynie salva nam wycenila ta rolete na ok 30 tyś zl (tak, drozej niz wszystkie okna) Przepraszam, nieświadomie wprowadziłam w błąd. Mówiąc "okno trójkątne" miałam na myśli całe to duże w salonie, bo czytałam że część z forumowiczów świadomie rezygnowała z rolety na całe to okno zostawiając sobie wyjście awaryjne. U nas roleta zaczyna się pod tym trójkątnym oknem i jest zbudowana jakby na konstrukcji, wygląda to fajnie. Firma, która robiła nam okna, na to trójkątne zaproponowała nam roletę, która zapaskudziła by zupełnie moją koncepcję (pomijając fakt, że koszta też były spore). Mam nadzieję, że nikt mi się nie włamie przez ten trójkąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 29.07.2019 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Przepraszam, nieświadomie wprowadziłam w błąd. Mówiąc "okno trójkątne" miałam na myśli całe to duże w salonie, bo czytałam że część z forumowiczów świadomie rezygnowała z rolety na całe to okno zostawiając sobie wyjście awaryjne. U nas roleta zaczyna się pod tym trójkątnym oknem i jest zbudowana jakby na konstrukcji, wygląda to fajnie. Firma, która robiła nam okna, na to trójkątne zaproponowała nam roletę, która zapaskudziła by zupełnie moją koncepcję (pomijając fakt, że koszta też były spore). Mam nadzieję, że nikt mi się nie włamie przez ten trójkąt To my mamy tak samo. Roleta na prostokąt, pod trojkatem myslalam że bedzie źle wygladac ale nie wyobrazam sobie nie miec rolety na tak duzym oknie. Wyglada fajnie, zupełnie niezauważalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafals94 01.09.2019 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Cześć wszystkim, przymierzam się do budowy domu , mam zamiar zacząć na wiosnę i pytanie czy znajdzie się tu jakaś osoba która buduje ten domek na Podkarpaciu i nie miała by nic przeciwko by pokazać dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek06 04.09.2019 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2019 Jesteśmy po pierwszym spotkaniu ze stolarzem,któremu przedstawiłam moją wizję schodów i antresoli. Zastanawiam się czy ktoś z Was zdecydował się na zabudowę antresoli szybami, tak żeby jakby efekt przestrzeni został, ale akustyka została ograniczona. Tu jakby to o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 22.09.2019 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2019 Jesteśmy po pierwszym spotkaniu ze stolarzem,któremu przedstawiłam moją wizję schodów i antresoli. Zastanawiam się czy ktoś z Was zdecydował się na zabudowę antresoli szybami, tak żeby jakby efekt przestrzeni został, ale akustyka została ograniczona. Tu jakby to o co mi chodzi. [ATTACH=CONFIG]434239[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]434240[/ATTACH] Rowniez sie zamawialismy nad szklem, jednak uznalismy ze jest zbyt ciezkie w utrzymaniu porządku, zwlaszcza mycie szyby od tylu. Aczkolwiek na zdjeciach wyglada to pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grytka3 24.09.2019 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 Witam wszystkich. Mam pytanie okładzina kamienna na komin i elewacje jaka macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grytka3 22.10.2019 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2019 Na jakim jesteście już etapie w budowie? Czy wykończenia. Pochwalcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kudlatek 03.06.2020 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2020 Dzień dobry wszystkim w wątku - planuje postawić Artemisa, czy jest tu może ktoś z Warszawy lub okolic? Chętnie zobaczyłabym dom z zewnątrz jeżeli ktoś zechciałby mi go pokazać lub po prostu podać adres gdzie mogłabym podjechać i obejrzeć go z zewnątrz. Będę wdzięczna za informację i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martazyla 30.06.2020 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2020 Czy ktoś zamienił miejscami łazienkę i pokój na piętrze? Czy jest tu jeszcze ktoś aktywny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTEMIS i Adam 14.07.2020 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2020 (edytowane) witamjest to mój pierwszy wpis Jestem z woj pomorskiego. Buduję ARTEMIS II lustro z małymi zmianami.Budowa jest na etapie stanu surowego zamkniętego. Dokładnie na piętrze łazienka hall i część pokoju tworzą jedno otwarte pomieszczenie - antresolę.Jeżeli jest ktoś zainteresowany to mogę przesłać parę fotek. Edytowane 16 Lipca 2020 przez ARTEMIS i Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martazyla 20.09.2020 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2020 witam jest to mój pierwszy wpis Jestem z woj pomorskiego. Buduję ARTEMIS II lustro z małymi zmianami.Budowa jest na etapie stanu surowego zamkniętego. Dokładnie na piętrze łazienka hall i część pokoju tworzą jedno otwarte pomieszczenie - antresolę. Jeżeli jest ktoś zainteresowany to mogę przesłać parę fotek. Witaj, nasz projekt jest na etapie adaptacji, start na wiosnę jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli. Artemis I z powiekszonym garazem, też lustro. Chętnie zobaczę zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTEMIS i Adam 07.02.2021 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 witamMam już zbudowany w stanie surowym zamkniętym. parter prawie cały zgodny z projektem ale góra bardzo zmieniona. Tam gdzie miała być łazienka jest otwarta przestrzeń z widokiem na salon a łazienka jest w miejscu jednego z pokoi. Mam lustrzane odbicie, podwójny garaż i bez kominka wewnątrz i na zewnątrz. Jeżeli jesteś zainteresowana to mogę przesłać parę fotek z realizacji budowy. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTEMIS i Adam 07.02.2021 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2021 witamMam już zbudowany w stanie surowym zamkniętym. parter prawie cały zgodny z projektem ale góra bardzo zmieniona. Tam gdzie miała być łazienka jest otwarta przestrzeń z widokiem na salon a łazienka jest w miejscu jednego z pokoi. Mam lustrzane odbicie, podwójny garaż i bez kominka wewnątrz i na zewnątrz. Jeżeli jesteś zainteresowana to mogę przesłać parę fotek z realizacji budowy. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macio591 21.02.2021 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 WitamCzy mogę prosić o zdjęcia ?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts