izi30 27.03.2019 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2019 Witam, również budujemy artemisa, jesteśmy na etapie wylewania stropów, schodów, tarasu Czy ktoś z forumowiczów wygospodarował miejsce na pralnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi30 29.03.2019 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 Też jakoś koniec marca początek kwietna będziemy wstawiali Wybór padł na DAKO w przyszłym tygodniu podpisujemy umowę na okna, na trójkątne okno udało się zrobić roletę, oczywiście nie będzie obejmowała świetlika góry trójkąta Witaj klapek00, czy mogłabym prosić o zdjęcie okna trójkątnego z roletą. Zrobiliście przerwę pomiędzy drzwiami balkonowymi a trójkątem aby tam umieścić roletę? Nam tak zaproponowali, tylko zastanawiamy się jaki będzie efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grytka3 30.03.2019 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 Hej! Wprowadziliście jakieś zmiany w projekcie? No usunelismy wiatrołap. I z garażu robimy pomieszczenie gospodarcze czyli pralnia plus dodatkowe szafy na ubrania zimowe czy sprzęt(rowery i inne rzeczy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek06 31.03.2019 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Trochę tu nie zaglądałam, ale widzę że pojawił się temat schodów. Ja też się ich bałam, ale wg mnie nie są tragiczne. Przeoczyłam przesunięcie drzwi wejściowych, żeby zamieściła mi się szafa w wiatrolapie, więc później przesuneli mi ścianę. Będę miała mały uskok w kuchni, ale zabuduje to meblami. Zrezygnowalam ze spiżarni, powiększylam okna kuchenne do 1m i zrobilismy dodatkowe podparcie krokwi na górze, bo mamy ciężką dachówkę, więc lepiej spać spokojnie, ze zmian w sumie tyle. Aaa jeszcze garaż i gospodarcze jest poszerzone o jakieś 1,5 m (tyle ile pzp pozwalał). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna Alicja 01.04.2019 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Czy możecie napisać ile Was wyniosła budowa domu? Jaką technologią czy tradycyjną murowaną czy prefabrykowaną, i jeśli murowaną to czy to jest koszt budowy z firmą budowlaną, która ogarnia wszystko do stanu deweloperskiego. Szczególnie interesuje mnie ostatnia opcja, ponieważ jesteśmy na nią skazani. Mamy kilka wycen i różnią się masakrycznie. Ciekawi mnie realna wycena. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek06 01.04.2019 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 U nas fundamenty 8 tys., podniesienie 5 warstw bloczków i ogólnie do stanu zero 7 tys, a od stanu 0 po dach i ścianki działowe (z dachówką i kominami wykończonymi łupkiem 52 tys. Także generalnie projekt wydaje się zwykły prosty, ale kasa idzie naprawdę szybko. Okna mamy mieć za miesiąc wstawiane Oknoplast Winergetic premium z automatycznymi roletami (roleta również na trójkątne okno) 37 tys. A okno w salonie mamy PSK, więc trochę tańsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek06 01.04.2019 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grytka3 04.04.2019 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 [ATTACH=CONFIG]428689[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]428690[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]428691[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]428692[/ATTACH] A możesz wstawić zdjęcie jak wygląda na dole łazienka pod schodami? Ciekawa jestem jak to wygląda czy nie jest mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek06 04.04.2019 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2019 A możesz wstawić zdjęcie jak wygląda na dole łazienka pod schodami? Ciekawa jestem jak to wygląda czy nie jest mała Będę na budowie, to cyknę, bo nie mam. Chociaż 3,5m, to nie jest powalająca wielkość. Generalnie wszyscy którzy się nastawiają przy tej powierzchni domu na jakieś spektakularnie duże pomieszczenia, zdecydowanie się rozczarują. Dla nas projekt jest wystarczający i myślę, że po kilku przerobkach również funkcjonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grytka3 06.04.2019 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2019 Będę na budowie, to cyknę, bo nie mam. Chociaż 3,5m, to nie jest powalająca wielkość. Generalnie wszyscy którzy się nastawiają przy tej powierzchni domu na jakieś spektakularnie duże pomieszczenia, zdecydowanie się rozczarują. Dla nas projekt jest wystarczający i myślę, że po kilku przerobkach również funkcjonalny Dla nas też jest wystarczający. Do sprzątania starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek06 26.04.2019 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2019 zdjęcia łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi30 29.04.2019 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 [ATTACH=CONFIG]428689[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]428690[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]428691[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]428692[/ATTACH] Cześć, widzę że macie już kamień na kominach - możesz podać jaki to jest i z jakiej firmy? Akurat stoimy przed wyborem co dać na kominy i elewacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az5025 29.04.2019 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Witam,czy mógłby ktoś dodać zdjęcie bądź opisać w jaki sposób wykonał okapnik na dachu płaskim na garażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek06 30.04.2019 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2019 Cześć, widzę że macie już kamień na kominach - możesz podać jaki to jest i z jakiej firmy? Akurat stoimy przed wyborem co dać na kominy i elewacje To jest łupek szarogłazowy. Początkowo mi się nie podobał, bo wyszedł strasznie ciemny po zaimpregnowaniu. W tej chwili, jest piękny. Idealnie współgra z dachówką. na te dwa kominy poszło nam 1/4 palety (koszt palety 650 zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beataw1988o2.pl 12.07.2019 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 jeszcze bez okładziny z kamienia... (tam gdzie sam klej) [ATTACH=CONFIG]422826[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]422827[/ATTACH] Witam, ja nam pytanie odnośnie zabezpieczenia dachu nad garażem... Jak to zrobiliście? Wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga_sl 23.07.2019 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Witam, na takim etapie budowy jesteśmy. Aktualnie robimy tynki i mamy zamiar wstawić drzwi wejściowe. Czy mógłby ktoś pokazać swoje drzwi? Jestem ciekawa jak wyglądają przeszklenia. Czy robiliście tak, jak w projekcie, czy może zupełnie inaczej? Proszę o zdjęcia pozdrawiam Kinga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga_sl 23.07.2019 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 (edytowane) Witam, AHApache czy możesz pokazać zdjęcie swoich drzwi? Byłabym wdzięczna, bo właśnie zastanawiamy się nad przeszkleniami Pozdrawiam Kinga Edytowane 23 Lipca 2019 przez kinga_sl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga_sl 23.07.2019 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiaczek06 24.07.2019 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 [ATTACH=CONFIG]432753[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432755[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432753[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]432756[/ATTACH] Jak zabudowaliście schody w łazience? To jakieś regipsy czy po prostu tak wylane? My kończymy elektryke i niestety musimy poczekać trochę na tynkarzy, więc teraz trochę postoimy, potem hydraulika, wylewki i przed zimą chcemy ocieplić. Liczymy, że w sierpniu przyszłego roku uda nam się wprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinga_sl 25.07.2019 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Jak zabudowaliście schody w łazience? To jakieś regipsy czy po prostu tak wylane? My kończymy elektryke i niestety musimy poczekać trochę na tynkarzy, więc teraz trochę postoimy, potem hydraulika, wylewki i przed zimą chcemy ocieplić. Liczymy, że w sierpniu przyszłego roku uda nam się wprowadzić Z boku jest to regips, a od dołu wyrównanie tynkiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts