Natalina 24.01.2017 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 z pomocą wujka 'google' przeprowadzilam wlasnie lekcje zapoznawcza ze świetlikami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krauzik1984 26.01.2017 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Tak sobie myślę, skoro te schody są takie ciasne, może zastosowanie dywanowych, albo samonośnych coś by poprawiło.Pytanie do tych co już budują. Wszyscy macie wylane betonowe schody, czy ktoś się wyłamał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 26.01.2017 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Tak sobie myślę, skoro te schody są takie ciasne, może zastosowanie dywanowych, albo samonośnych coś by poprawiło. Pytanie do tych co już budują. Wszyscy macie wylane betonowe schody, czy ktoś się wyłamał ? My! U nas bedą całe drewniane. Nie wiemy jeszcze dokładnie jakie, wciąż szukamy najlepszej opcji. Jesli mimo wszystko wyjdzie tragedia to za ileś lat wymienimy. Na pewno planujemy wejście na schody zrobic w łuku tzn tak aby mozna było na nie wejść od strony salonu i od strony wiatrołapu, ok 3 najńizsze stopnie bedą nieco szersze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klapek00 02.02.2017 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Witajcie po przerwie Schody nie są takie złe poniżej zdjęcia z realizacji Co do schodów drewnianych to minusy głośne, i jakoś nie widzę schodów drewnianych nad łazienką "Budujemy dom" udało nam się dojść ładu i zamówić okno z roletą na okno trójkątne, lecz roleta zaczyna się pod trójkątnym świetlikiem - nie wyszło wcale tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 03.02.2017 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Klapek wasz dom wydaje sie jakiś większy nasze schody drewniane maja nie trzeszczeć i bedą zabudowane od strony łazienki mniej więcej tak jak betonowe ale nie betonem z oknem trójkątnym mamy to samo rozwiazanie. Dajcie zdjecia jak bedą okna bo u nas dopiero w marcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klapek00 03.02.2017 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Też jakoś koniec marca początek kwietna będziemy wstawiali Wybór padł na DAKO w przyszłym tygodniu podpisujemy umowę na okna, na trójkątne okno udało się zrobić roletę, oczywiście nie będzie obejmowała świetlika góry trójkąta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gibbs007 18.02.2017 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Witam wszystkich! Na jesieni rozpoczęliśmy budowę domu zaprojektowanego na podstawie Artemisa II. Chętnie podzielę się doświadczeniami. U nas obecnie stan 0 z chudziakiem. Jak się ociepli to ruszamy do góry. Mam pare pytań na początek.1. Klapek00 okno w kuchni chyba zrobiłeś trochę wyższe i węższe?? Masz już plany na rozstawienie szafek w kuchni. Okno horyzontalne które oryginalnie jest w projekcie nie jest raczej zbyt praktyczne......2. Jak robicie stropodaćh nad garażem? Ja myślałem o stropie żelbetowym- paroizolacją- styropian 10 cm- styropian spadkowy - papa. A dookoła zrobić attyke z gazobetonu i obłożyć blacha. Tylko nie wiem jak spadki wyjdą przy oknach z pokoi na pietrze od frontu. 3. W jakiej technologii robicie stropy nad garażem i pod mieszkalnymi? Nadwieszenie przy wjezdzie do garazu.4. Jezeli ktos z Was buduje garaz an 2 aura to jail wymiar bramy najlepiej zastosowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysiaaa 22.02.2017 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) My ròwnież wybraliśmy Artemisa ale bez paru przeróbek w projekcie sie nie obyło. Pierwsza sprawa dotyczy schodów nasz architekt zaproponował powiekszenie całego domu o pare metrów zeby te schody nie były tak ciasne i dołożył pare stopni zeby nie były takie strome ,nastepnie zmienilismy okno w salonie na 3 skrzydłowe a nie takie skośnie jak jest w projekcie i zrezygnowalismy z grila na tarasie i wydłuzyliśmy balkon po calości domu Edytowane 8 Marca 2017 przez Sysiaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 23.02.2017 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2017 My ròwnież wybraliśmy Artemisa ale bez paru przeróbek w projekcie sie nie obyło. Pierwsza sprawa dotyczy schodów nasz architekt zaproponował powiekszenie całego domu o pare metrów zeby te schody nie były tak ciasne i dołożył pare stopni zeby nie były takie strome ,nastepnie zmienilismy okno w salonie na 3 skrzydłowe a nie takie skośnie jak jest w projekcie i zrezygnowalismy z grila na tarasie i wydłuzyliśmy balkon po calości domu Chętnie zobaczyłabym jak wyglada dom po takich przeróbkach, możesz umieścić jakieś zdjecia Sysiaaa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysiaaa 24.02.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2017 Nie ma problemu jak tylko dostane projekt od architekta z tymi przerobkami to wstawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek575 27.02.2017 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 Po 2 miesiącach niepewności i my kupiliśmy projekt Artemisa tylko tą wersje z 2 stanowiskowym garażem. Obecnie jestem na etapie pozwolenia na budowę + wyceny przez murarzy i tutaj moje pytanie, czy ktoś podzieli się ze mną informacjami na temat kwot jakie powiedzieli Wam murarze za stan surowy + ew na ile wycenili dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 11.03.2017 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Po 2 miesiącach niepewności i my kupiliśmy projekt Artemisa tylko tą wersje z 2 stanowiskowym garażem. Obecnie jestem na etapie pozwolenia na budowę + wyceny przez murarzy i tutaj moje pytanie, czy ktoś podzieli się ze mną informacjami na temat kwot jakie powiedzieli Wam murarze za stan surowy + ew na ile wycenili dach? U nas 45 tys robocizna od fundamentu po dach i dach 75 zł/m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klapek00 15.03.2017 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Do Gibbs007: Okno w kuchni powiększyliśmy o 20 cm w górę Do Tomek575: Stan surowy z dachem 50 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek575 15.03.2017 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Dzięki za odpowiedź. Mi zapowiada się podobnie jak u Ciebie klapek00. Mam jeszcze jedną prośbę. Czy może mi ktoś z Was podesłać rzuty więźby dachowej? Projekt oddałem wraz z wnioskiem o pozwolenie na budowę a będzie mi to potrzebne w tym tygodniu. Może być na mail [email protected] Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gibbs007 19.03.2017 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 U nas robocizna stanu surowego do scianki kolankowej 26 tys. Dach z blachy na rabek stojacy I z wykuszem ktorego nie ma w oryginalnym artemisie 48 tys z materialami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gibbs007 19.03.2017 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 (edytowane) Jak macie zbrojone balkony. Czy plyty balkonowe macie obnizone wzgledem poziomu stropu na parterem? Edytowane 19 Marca 2017 przez Gibbs007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maleenm 26.03.2017 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Witam wszystkich, kupiłem projekt domu Artemis i zamierzam w tym roku rozpocząć budowę. Chciałbym zapytać ile mniej więcej wyniosło Was wybudowanie stanu surowego?Jak myślicie, czy 60tys. za wybudowanie stanu surowego to nie jest za duży koszt, jak na ten projekt? Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maleenm 26.03.2017 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Oczywiście chodzi mi o kwotę stanu surowego z materiałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klapek00 26.03.2017 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Oczywiście chodzi mi o kwotę stanu surowego z materiałami Nie chcę Cię straszyć ale na robocizne to może ledwo starczyć u mnie sama ekipa dostała 50 tys za stan surowy. *robocizna Materiały to przynajmniej drugie tyle w zależności z czego chcesz budować. Mnie wyszło już grubo ponad 100k a mam właśnie stan surowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 26.03.2017 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Oczywiście chodzi mi o kwotę stanu surowego z materiałami Nie wiem jakie sa ceny w waszych okolicach ale u nas sam materiał (bez dachówki) to ponad 80 tys.. Robocizna 45 + 15 za dach + cena dachówki i okien dachowych... Wbrew pozorom to nie jest łatwy ani tani projekt..przynajmniej jesli chcesz budować zgodnie z projektem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts