Tomek575 27.03.2017 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Mi murarze powiedzieli 30 tyś. za postawienie do stanu surowego (sama robocizna) + dach około 35 tyś. (tu już materiał + robocizna) - woj. mazowieckieCo do zbrojeń to w projekcie te wychodzące na taras za budynkiem są trochę pogmatfane bo w 2/3 długości trzeba niby robić takie oczko ale zbrojarze powiedzieli mi, że niby można zrobić z takich dwóch C te zbrojenia i wiązać do belki na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maleenm 27.03.2017 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 Dzięki za odpowiedzi. Chodziło mi głównie o to, czy wyliczenia, które są w projekcie, będą się mniej więcej zgadzały. Z tego co piszecie to będą. Z pewnością będę miał jeszcze wiele pytań, także niedługo się odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gibbs007 29.03.2017 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Tomek 575 czy mógłbyś podesłać zdjecia zbrojenia lub scan projektu zbrojenia? Ja robiłem projekt indywidualny na podstawie Artemisa II, ale konstruktor coś sie nie popisał przy zbrojeniu i chciałbym zerknąć jak to jest w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania2562 30.03.2017 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 (edytowane) Witam. My również budujemy Artemis II. Za jakiś czas będziemy montować okna i kłaść dachówkę. Zastanawiamy się już z mężem jaki kamień elewacyjny wybrać. Podoba nam się ten, który jest na wizualizacji. Czy ktoś z Państwa orientuje się co to może być za kamień? Z góry wielkie dzięki za rady i podpowiedzi. Pozdrawiam Ania Edytowane 30 Marca 2017 przez ania2562 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 30.03.2017 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Witam. My również budujemy Artemis II. Za jakiś czas będziemy montować okna i kłaść dachówkę. Zastanawiamy się już z mężem jaki kamień elewacyjny wybrać. Podoba nam się ten, który jest na wizualizacji. Czy ktoś z Państwa orientuje się co to może być za kamień? Z góry wielkie dzięki za rady i podpowiedzi. Pozdrawiam Ania Na wizualizacji jest łupek szarogłazowy, duzo sie go naszukalam, ciezko go dostać ale przede wszystkim w rzeczywistości nie jest taki ładny (ja np nie znalazłam szarego tylko żółto-pomarańczowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajlej 01.05.2017 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Spróbuj dobra era kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajlej 01.05.2017 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2017 Nowa era kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek575 17.05.2017 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2017 (edytowane) Jak tam wasze postępy w budowie? Natalia mam do Ciebie pytanie. Widziałem, że wstawiliście okna, które wychodzą nad garaż. Planujesz adaptację tego płaskiego dachu czy tylko doświetlasz pomieszczenia? Jakie wymiary mają te okna, że je tam zmieściliście? U mnie wylane ławy i w tym tygodniu murują ściany fundamentowe. Edytowane 17 Maja 2017 przez Tomek575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEGU 24.05.2017 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2017 Witam. My również budujemy Artemis II. Za jakiś czas będziemy montować okna i kłaść dachówkę. Zastanawiamy się już z mężem jaki kamień elewacyjny wybrać. Podoba nam się ten, który jest na wizualizacji. Czy ktoś z Państwa orientuje się co to może być za kamień? Z góry wielkie dzięki za rady i podpowiedzi. Pozdrawiam Ania Można też pomyśleć o betonowym kamieniu elewacyjnym: http://stegu.pl/produkty/kamien-dekoracyjny/ (w przypadku tej wizualizacji warto zwrócić szczególną uwagę na kamienie: Grenada, Nepal i California ) lub kamieniu naturalnym: http://stegu.pl/produkty/kamien-naturalny/ Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomtyl 07.06.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2017 Cześć, my w najbliższym czasie zamierzamy ruszyć z budową Artemisa I. Mam do Was pytanie bo to jest kwestia, która cały czas nas nurtuje. Na jakiej wysokości planujecie mieć okna w kuchni? 80 cm wysokości okna to nie jest mało, ale chyba robienie tego równo z blatem spowoduje, że okno będzie za nisko. Czy omawialiście to jakoś dokładniej ze swoimi architektami? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 26.06.2017 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 witajcie, pytanie do tych, których artemis juz stoi :czy zmienialiscie cos w konstrukcji tarasu (balkonu) czy robiliscie go dokladnie wg projektu? wg projektu stoi na 1 filarze, ma pojedyncze zbrojenie. czy cos sie dzieje z waszymi tarasami? u nas taras pekl od spodu.. konstruktor na chwile obecna wyklucza tąpnięcie w ziemi, raczej uważa że to sprawa samej konstrukcji tarasu..dodam ze mamy juz zrobiona wylewke spadkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek575 27.06.2017 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 I właśnie dlatego u mnie murarze doradzili mi drugi słup. Jakiejś kolosalnej różnicy nie ma w ostatecznym wyglądzie budynu a jest o wiele stabilniej i pewniej.Dowiedz się czy aby na pewno zrobili Ci takie zbrojenie jak w projekcie bo z tego co się orientuje to nie każda ekipa jest w stanie wykonać te "pentelki" którymi wiążesz strop w budynku z tarasem. Chyba, że zamawiałeś gotowe zbrojenie w zbrojarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 27.06.2017 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 I właśnie dlatego u mnie murarze doradzili mi drugi słup. Jakiejś kolosalnej różnicy nie ma w ostatecznym wyglądzie budynu a jest o wiele stabilniej i pewniej. Dowiedz się czy aby na pewno zrobili Ci takie zbrojenie jak w projekcie bo z tego co się orientuje to nie każda ekipa jest w stanie wykonać te "pentelki" którymi wiążesz strop w budynku z tarasem. Chyba, że zamawiałeś gotowe zbrojenie w zbrojarni. tak wszystko zrobione zgodnie z projektem.. murarze sami prosili kierownika budowy o sprawdzenie. a czy macie juz zrobione wylewki spadkowe z tarasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek575 10.07.2017 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Jeszcze nie.Pytanie do reszty, czy ktoś z Was próbował w jakiś sposób zaadoptować płaski dach nad garażem jako taras i jak w takim przypadku zrobić na niego wyjście? Najprostsza będzie lukarna, wiem ale czy nie popsuje to ostatecznego wyglądu domu? Okno fasadowe 8-9tys./szt. wiec też słabo. Jakieś inne rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysiaaa 10.07.2017 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Witam a mogę wiedzieć jaki kolor okien wybraliscie ? I czy może wiecie jaki kolo okien jest w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysiaaa 10.07.2017 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 Też jakoś koniec marca początek kwietna będziemy wstawiali Wybór padł na DAKO w przyszłym tygodniu podpisujemy umowę na okna, na trójkątne okno udało się zrobić roletę, oczywiście nie będzie obejmowała świetlika góry trójkąta A jaki kolor okien wybraliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula7525 13.07.2017 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 My też budujemy Artemisa. Wybraliśmy okna Salamander bluEvolution 82 kolor winchester. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysiaaa 14.07.2017 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 A macie juz wstawione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysiaaa 14.07.2017 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 I jaki koszt wyszedł was okien do artemisa mniej wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michaueka 14.07.2017 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Witam wszystkich. My również planujemy rozpocząć budowę Artemis II :rolleyes: Czy możecie przesłać zdjęcia na maila waszych Artemisów byłbym wdzięczny mój mail [email protected] Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts