tomtyl 14.07.2017 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Jeszcze nie. Pytanie do reszty, czy ktoś z Was próbował w jakiś sposób zaadoptować płaski dach nad garażem jako taras i jak w takim przypadku zrobić na niego wyjście? Najprostsza będzie lukarna, wiem ale czy nie popsuje to ostatecznego wyglądu domu? Okno fasadowe 8-9tys./szt. wiec też słabo. Jakieś inne rozwiązania? My choć nie chcieliśmy musieliśmy zrobić taras nad garażem - wymusił to nas nas urząd w toku starania się o pozwolenie na budowę. Najmniej inwazyjnie było naszym i architekta zdaniem przedłużyć nieco balkon tak, żeby zakręcił na dach garażu i tak też zrobiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAciejjj3 14.07.2017 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2017 Witam. też zaczynam budować Artemis tylko po paru przeróbkach. Mam problem tylko z tym stropem, czy mógłby ktoś podesłać zdjęcie jak jest powiązany tylni balkon ze stropem? Chodzi mi o zbrojenie dokladnie. Mój mail [email protected] Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klapek00 16.07.2017 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Witam. też zaczynam budować Artemis tylko po paru przeróbkach. Mam problem tylko z tym stropem, czy mógłby ktoś podesłać zdjęcie jak jest powiązany tylni balkon ze stropem? Chodzi mi o zbrojenie dokladnie. Mój mail [email protected] Z góry dziękuję. Przesłałem Ci maila ze zdjęciami Ja stawiałem taras bez zmian konstrukcyjnych, pętelki ze zbrojeń zostały wykonane zgodnie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budujemy dom 16.07.2017 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2017 Klapek, czy macie już zrobione wylewki spadkowe? Jesli tak to jakiej grubości? Czy nic sie nie dzieje z tarasem (od spodu)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula7525 18.07.2017 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2017 Tak okna mamy wstawione i koszt to 20 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patrycjaszymczak 06.08.2017 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2017 Witam Wszystkich. Planuje rozpocząć budowę tego domu. Czy ktoś z budujących jest z okolic Łodzi? Z chęcią zobaczyłabym już chociaż w części zrealizowany projekt. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Patrycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Krzysztof 15.08.2017 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2017 Witam wszystkich Nasz Artemis już jest wybudowany i obecnie jesteśmy na etapie tynków. Budujemy praktycznie z godnie z projektem i powoli zaczynamy zastanawiać się nad elewacją i dachem. Zastanawiamy się nad wykończeniem ścian tym kamieniem i wstawkami drewnianymi. Czy ktoś z was ma już wykonaną elewację i dach ??? Możecie przedstawić jakieś zdjęcia ??? Nasz wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Krzysztof 15.08.2017 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2017 Witam, Nasze zbrojenie balkonu tak wyglądało. Strasznie dużo gięcia i kombinowania było ale się dało to zrobić Nie jest to wcale taki łatwy dom do postawienia jak się wydaje. Dużo belek i podciągów, pan Majster się trochę narobił Witam. też zaczynam budować Artemis tylko po paru przeróbkach. Mam problem tylko z tym stropem, czy mógłby ktoś podesłać zdjęcie jak jest powiązany tylni balkon ze stropem? Chodzi mi o zbrojenie dokladnie. Mój mail [email protected] Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysiaaa 19.08.2017 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Mam pytanie a ile wam powiedzieli za robocizne dachu? Sama robocizne bez materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysiaaa 19.08.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2017 Witam a możesz wstawić zdjecia środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michaly 20.08.2017 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2017 My budujemy Artemis 2 w Ślądkowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek575 21.08.2017 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Mam pytanie a ile wam powiedzieli za robocizne dachu? Sama robocizne bez materiału? U Nas jeśli chodzi o dach to 10 000 z tym, że kładziemy blachodachówkę Rukki Finnera. Z innej beczki, czy ktoś powiększał może wiatrołap? wg mnie ciężko będzie tam wygospodarować miejsce chociażby na szafkę na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Krzysztof 21.08.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Mam pytanie a ile wam powiedzieli za robocizne dachu? Sama robocizne bez materiału? My zbieramy aktualnie oferty. Na chwilę obecną mamy wycenę 9000 za blachę typu na rąbek i 9500 za dachówkę. Czekamy jeszcze na wyceny z innych firm ale myślę że będzie podobnie. Cena bez obróbki płaskiego dachu nad garażem i balkonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Krzysztof 21.08.2017 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Witam a możesz wstawić zdjecia środka? Obecnie robimy tynki i mamy mały bałagan ale jak się ogarniemy to jeszcze coś wstawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Krzysztof 21.08.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 U Nas jeśli chodzi o dach to 10 000 z tym, że kładziemy blachodachówkę Rukki Finnera. Z innej beczki, czy ktoś powiększał może wiatrołap? wg mnie ciężko będzie tam wygospodarować miejsce chociażby na szafkę na buty. Mogę poprosić o jakieś zdjęcia tej blachy na dachu ??? My raczej idziemy w stronę Rukki Claccis w połączeniu z rynnami w kwadratowym kształcie ale chętnie zobaczę jak wygląda taki typ na tym dachu. Może zmienimy zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek575 21.08.2017 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2017 Narazie jest celagier. Blacha dopiero 15.09Ile wyszły Was okna? Nas skasowali 25k + 6300 za bramę (5m). Zastanawiam się czy nie przepłaciliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysiaaa 22.08.2017 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Narazie jest celagier. Blacha dopiero 15.09 Ile wyszły Was okna? Nas skasowali 25k + 6300 za bramę (5m). Zastanawiam się czy nie przepłaciliśmy... U nas za okna też wyszło 26k dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysiaaa 22.08.2017 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Obecnie robimy tynki i mamy mały bałagan ale jak się ogarniemy to jeszcze coś wstawię[ATTACH=CONFIG]395257[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395258[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395259[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395260[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395261[/ATTACH] Ale wam zazdroszcze takiego stanu u nas dopiero strop zalany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sysiaaa 22.08.2017 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 My zbieramy aktualnie oferty. Na chwilę obecną mamy wycenę 9000 za blachę typu na rąbek i 9500 za dachówkę. Czekamy jeszcze na wyceny z innych firm ale myślę że będzie podobnie. Cena bez obróbki płaskiego dachu nad garażem i balkonu No też już sie dowiadywaliśmy to faktycznie mała różnica cenowa między dachówką a blachą i też się zastanawiam co wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek575 22.08.2017 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Sysiaaa weź pod uwagę, że koszt robocizny przy dachówce x2 względem blachodachówki + konieczne deskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts