Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeszcze nie.

Pytanie do reszty, czy ktoś z Was próbował w jakiś sposób zaadoptować płaski dach nad garażem jako taras i jak w takim przypadku zrobić na niego wyjście? Najprostsza będzie lukarna, wiem ale czy nie popsuje to ostatecznego wyglądu domu? Okno fasadowe 8-9tys./szt. wiec też słabo. Jakieś inne rozwiązania?

My choć nie chcieliśmy musieliśmy zrobić taras nad garażem - wymusił to nas nas urząd w toku starania się o pozwolenie na budowę. Najmniej inwazyjnie było naszym i architekta zdaniem przedłużyć nieco balkon tak, żeby zakręcił na dach garażu i tak też zrobiliśmy.

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. też zaczynam budować Artemis tylko po paru przeróbkach. Mam problem tylko z tym stropem, czy mógłby ktoś podesłać zdjęcie jak jest powiązany tylni balkon ze stropem? Chodzi mi o zbrojenie dokladnie. Mój mail [email protected] Z góry dziękuję.

Przesłałem Ci maila ze zdjęciami

Ja stawiałem taras bez zmian konstrukcyjnych, pętelki ze zbrojeń zostały wykonane zgodnie z projektem.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam wszystkich :-)

Nasz Artemis już jest wybudowany i obecnie jesteśmy na etapie tynków. Budujemy praktycznie z godnie z projektem i powoli zaczynamy zastanawiać się nad elewacją i dachem. Zastanawiamy się nad wykończeniem ścian tym kamieniem i wstawkami drewnianymi.

Czy ktoś z was ma już wykonaną elewację i dach ??? Możecie przedstawić jakieś zdjęcia ???

Nasz wygląda tak IMAG4035-001.jpgIMAG4025.jpgIMAG4027.jpgIMAG4028.jpg

Witam,

Nasze zbrojenie balkonu tak wyglądało. Strasznie dużo gięcia i kombinowania było ale się dało to zrobić :-) Nie jest to wcale taki łatwy dom do postawienia jak się wydaje. Dużo belek i podciągów, pan Majster się trochę narobił :-)

IMAG2730.jpgIMAG2732.jpgIMAG2733.jpg

Witam. też zaczynam budować Artemis tylko po paru przeróbkach. Mam problem tylko z tym stropem, czy mógłby ktoś podesłać zdjęcie jak jest powiązany tylni balkon ze stropem? Chodzi mi o zbrojenie dokladnie. Mój mail [email protected] Z góry dziękuję.

Mam pytanie a ile wam powiedzieli za robocizne dachu? Sama robocizne bez materiału?

U Nas jeśli chodzi o dach to 10 000 z tym, że kładziemy blachodachówkę Rukki Finnera.

Z innej beczki, czy ktoś powiększał może wiatrołap? wg mnie ciężko będzie tam wygospodarować miejsce chociażby na szafkę na buty.

Mam pytanie a ile wam powiedzieli za robocizne dachu? Sama robocizne bez materiału?

My zbieramy aktualnie oferty. Na chwilę obecną mamy wycenę 9000 za blachę typu na rąbek i 9500 za dachówkę. Czekamy jeszcze na wyceny z innych firm ale myślę że będzie podobnie. Cena bez obróbki płaskiego dachu nad garażem i balkonu :-(

U Nas jeśli chodzi o dach to 10 000 z tym, że kładziemy blachodachówkę Rukki Finnera.

Z innej beczki, czy ktoś powiększał może wiatrołap? wg mnie ciężko będzie tam wygospodarować miejsce chociażby na szafkę na buty.

Mogę poprosić o jakieś zdjęcia tej blachy na dachu ??? My raczej idziemy w stronę Rukki Claccis w połączeniu z rynnami w kwadratowym kształcie ale chętnie zobaczę jak wygląda taki typ na tym dachu. Może zmienimy zdanie :-)

Obecnie robimy tynki i mamy mały bałagan :D ale jak się ogarniemy to jeszcze coś wstawię[ATTACH=CONFIG]395257[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395258[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395259[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395260[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]395261[/ATTACH]

Ale wam zazdroszcze takiego stanu u nas dopiero strop zalany

My zbieramy aktualnie oferty. Na chwilę obecną mamy wycenę 9000 za blachę typu na rąbek i 9500 za dachówkę. Czekamy jeszcze na wyceny z innych firm ale myślę że będzie podobnie. Cena bez obróbki płaskiego dachu nad garażem i balkonu :-(

No też już sie dowiadywaliśmy to faktycznie mała różnica cenowa między dachówką a blachą i też się zastanawiam co wybrac