Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Młotowiertarka DeWALT D25123K czy Makita HR2610

Recommended Posts

Witam serdecznie.

Potrzebuje kupić młotowiertarkę do użytku domowego, czeka mnie remont mieszkania. Zastanawiam się nad dwoma młotowiertarkami DeWALT D25123K oraz Makita HR2610. Dodam że będę wiercić w żelbetonie, mieszkam w bloku z płyty. Poza tym młot się przyda by skuć stare płytki. Która z tych dwóch będzie lepsza? Ewentualnie coś innego może zaproponujecie w podobnej kwocie.

pozdrawiam

Witam, można powiedzieć że swoim pytaniem wysłałeś mi impuls do rejestracji. Z młotowiertarkami makity nie miałem do czynienia, ale wierciłem pare razy wiertarką makity i była okey. Natomiast w domu mam właśnie tą młotowiertarkę dewalta już dłuższy czas i cały czas działa wierciła w różnych materiałach od drewna po żelbet, kuła też już troche i ani razu mnie nie zawiodła. Poza tym jest wyprodukowana w Czechach. Napewno mogę polecić dewalta bo mam ich 3 elektronarzedzia(najstarsze ma 6 lat) i żadne nie padło. Uprzedzam z żadnego nie korzystam codziennie raczej raz, dwa w tygodniu. Podsumowąc dewalt to kawał porządnego sprzętu.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Witam ponownie.

Jestem już po remontach wiertarka DeWalta dostała mocno w kość i powiem że jestem z niej bardzo zadowolony. Skuwałem nią stare płytki, podkuwałem kilka dziur w cegle. Wierciłem w żelbetonie. Ze wszystkimi pracami radziła sobie bardzo dobrze, nawet nie spodziewałem się że będzie z taką łatwością sobie radzić. Tak więc jeszcze raz dzięki za pomoc w wyborze i pozdrawiam.