meridzuana 19.07.2015 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Witam. Jestem w trakcie kupna budynku mieszkalnego w którym bedą sie znajdowaly cztery mieszkania. Jedno jest moich teściów a drógie biore do remontu od podstaw dla siebie. I tak za wczasu chciał bym sie poradzić expertów co pierwsze robić? Sufit karton gips czy scianka działowa karton gips która bedzie pod tym sufitem odzielała pokój od przedpokoju? Czekam na porade a z czasem jak zaczne remont to założe dziennik budowy i tez bede prosił o porade w niektórych remontach bo nie wszystko umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 20.07.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 sufit najpierw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 20.07.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Witam. Jestem w trakcie kupna budynku mieszkalnego w którym bedą sie znajdowaly cztery mieszkania. Jedno jest moich teściów a drógie biore do remontu od podstaw dla siebie. I tak za wczasu chciał bym sie poradzić expertów co pierwsze robić? Sufit karton gips czy scianka działowa karton gips która bedzie pod tym sufitem odzielała pokój od przedpokoju? Czekam na porade a z czasem jak zaczne remont to założe dziennik budowy i tez bede prosił o porade w niektórych remontach bo nie wszystko umiem Widywałem i jedno i drugie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NAMOW 20.07.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Jeżeli w pomieszczeniu nie posiadasz stropu drewnianego, to najpierw stawiasz ściany działowe a potem sufity.Ściany izolujesz akustycznie wełną np.rockton, rocksonic. W przypadku odwrotnej kolejnosci będziesz miał kłopot z akustyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meridzuana 21.07.2015 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Strop nie jest drewniany. Ale m sie wydaje że chyba raczej powinno sie zacząć od sufitu. bo te profile boczne UD 30 były by zamocowane w tynku a później ścianka. A nie wiem jak by to sie mialo jak bym najpierw ścianke postawił a później do tej ścianki bym montował profile UD 30 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 21.07.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Pierw sufit. Łatwiej , taniej. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meridzuana 22.07.2015 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 No własnie dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts