darcjusz 19.07.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2015 Siemanko, od 28 czerwca 2015 roku weszło w życie nowe prawo budowlane min. Domek rekreacji indywidualnej na zgłoszenie. Właśnie taki domek planuje pobudować u Siebie na działce i w nim zamieszkać Pomyślałem, że podpytam w tym dziale tych którzy mają doświadczenie. Domek będzie konstrukcji drewnianej szkieletowej. Żadnych tradycyjnych fundamentów po prostu decyduję się na płytę Fundamentową w której chcę puścić ogrzewanie podłogowe. Mam kilka pytań odnośnie tej płyty Fundamentowej. Wym. 5x7x0,20,m Planuje wykonać to tak. 1.kruszywo betonowe usypie na gruncie zagęszczę zagęszczarką.( na jaka wysokość zagęścić docelowo kruszywo.2.dam styropian- Proszę napisać jaki najlepiej mam zastosować 3. zbrojenie kratka po całej powierzchni Pręt żebrowany Fi 6mm Co 10 cm ( nie wiem czy nie za gęsto ) 4. wyżej wymienione zbrojenie na jakim dystansie od styropianu?5 Rury kanalizacyjne jaki typ, rozmiar? ściekowe oraz dopływowe -woda6. dopływ świeżego powietrza do kominka- jak wykonać najlepiej?7.Instalacja ogrzewania podłogowego - jak typ rury?8. Lejemy beton b20 z gruszki9. następnie będą panele bądź płytki10 czy kotwy które będą łączyć podłogę i ściany zrobić w trakcie robienia zbrojenia czy po prostu nie robić tego a później wziąć zwyczajnie na kołki? Proszę mi podpowiedzieć . Ps. przepraszam za banalne pytania to wszystko na mój chłopski rozum o budowlance nie mam pojęcia na co dzień zajmuję się spawalnictwem - kowalstwem artystycznym Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts