radk 20.07.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) Witam, wstępnie miałem przygotowaną instalacje wodną pod wpięcie do wodociągów.Po wywierceniu studni okazało się że na razie nie będziemy się podpinać poszalejemy ze studnią.Tak to wygląda terazhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2f69df66b76.jpgMyślałem o wpięciu zbiornika w miejscu na licznik, czy lepiej porozkręcać to wszystko i poskładać od nowa?.Jeżeli jest możliwość wpięcia się w miejscu na licznik to jakimi rurami to zrobić? w miedzi? plastiku? Z rurami stalowymi będzie największy problem gdyż nie posiadam gwintownicyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/929eee3b2b14.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8a7c49e6ade.jpg Mam jeszcze pytanie z wyjściem na zewnątrz np do podlewania ogrodu czy nie będzie tak że podczas odkręcenia zaworu na zewnątrz do np. napełnienia basenu pompa za często zacznie się włączać i wyłączać?Czy do będzie działać tak że dopiero po zakręceniu zaworu, pompa doleje do pełna zbiornik i wyłączy się? Edytowane 21 Lipca 2015 przez radk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mturdus 21.07.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Załączników brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radk 21.07.2015 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Poprawione proszę o pomoc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 22.07.2015 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Mam jeszcze pytanie z wyjściem na zewnątrz np do podlewania ogrodu czy nie będzie tak że podczas odkręcenia zaworu na zewnątrz do np. napełnienia basenu pompa za często zacznie się włączać i wyłączać? Czy do będzie działać tak że dopiero po zakręceniu zaworu, pompa doleje do pełna zbiornik i wyłączy się? To zależy od wydajności pompy. Jeśli pompa będzie dawała więcej wody niż jesteś w stanie odebrać to będzie pompowała zbiornik, wyłączała się, i załączała ponownie jak spadnie ciśnienie w zbiorniku. Jeśli jednak pompa będzie miała wydajność niższą niż odbierasz to ciśnienie w zbiorniku będzie malało, a pompa będzie pracowała cały czas i dopełni zbiornik dopiero po zakręceniu kranu. Każda pompa ma podaną maksymalną ilość załączeń w jakimś czasie (zazwyczaj "x razy na godzinę"). Sprawdź to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radk 22.07.2015 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Moja pompa to 3T32 firmy omnigena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radk 04.08.2015 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 PomoŻe ktos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts