jablonix 20.07.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 Witam. Posiadam dom 550 m2. Dom jest piętrowy z czego piętro to mieszkanie 150 m2 a parter działalność 160m2. Dochodzi jeszcze piwnica która nie jest obednie ogrzewana poza pralnią 10 m2. Wcześniej cały dom ogrzewał zwykły kocioł gazowy saunier dival duwal o mocy bodajże 46KW i do tego zbiornik na ciepłą wodę 200L. Obecnie mam dodatkowo piec kondensacyjny Vaillant 30KW. Piętro mieszkalne jest podłączone do Vaillanta kondensa i również grzanie wody, a stary piec ogrzewa tylko parter i pralnie. Na piętrze mam jeszcze ogrzewanie podłogowe. Po zmianie instalacji i dołożeniu Vaillanta nie odczułem żadnej różnicy. Niby miało być taniej. Instalator stwierdził że ten vaillant 30KW nie wystarczy na cały dom i dlatego mam dwa piece. Rachunek ostatni za okres od maja do lipca zapłaciłem 384zł za samo grzanie wody. Wydaję mi się że dużo. Rozmawiałem ze znajomymi i płacą 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saturnv 21.07.2015 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Napisz coś więcej odnośnie ocieplenie/ścian/okien/drzwi/posadzki, w którym roku budowa itd.Albo dodaj link do swoich wyników ze strony http://cieplowlasciwie.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jablonix 21.07.2015 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Z tego co mi wiadomo. Rok budowy 2004. Cegła dziurawka. Okna plastiki. Dzrzwi plastiki. Dach płaski. Styropian chuba 10cm albo 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts