VATC 21.07.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Doradzi ktoś jaka jest procedura powiększenia balkonu? Obecnie mam balkon o wymiarach 8x1m i chciałbym go poszerzyć do wymiarów 8x2m. Jakie kroki muszę podjąć i jakie mniej więcej byłyby to koszty nie licząc materiałów i robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 21.07.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Projekt budowlany + pozwolenie na budowę, chyba że jest to budynek jednorodzinny i inwestycja nie będzie oddziaływała na sąsiednią działkę, to wtedy projekt + złoszenie.Należy sprawdzic czy łapiesz się we wszystkie zapisy z planu (jeśli obowiązuje), ewentualnie wystąpic o warunki zabudowy. Koszt dokumentacji z pozwoleniem na budowę nie powinien przekroczyc 1500-2000zł + koszt ewentualnych załączników formalnych w zależności co to za budynek. Przy jednorodzinnym nie będzie żadnych, przy innych mogą byc jakieś wymagane.Tak przynajmniej przedstawia się to ma moim terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VATC 21.07.2015 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Jest to budynek jednorodzinny na rogowej działce. Po rozbudowie balkonu do granicy zostanie ponad 4m. Czyli rozumiem, że najpierw muszę się udać do projektanta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 21.07.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VATC 27.08.2020 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Byłem u projektanta. Niestety chce on najpierw decyzje o warunkach zabudowy bo u mnie nie ma MPZP. Masakra bo czeka się na to ponad 2 miesiące więc w tym roku nici z prac. Chyba, że zmieni coś w tej kwestii zmiana PB wchodząca w życie 19 września choć sam osobiście nic takiego w jej zapisach nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VATC 27.08.2020 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Niestety projektant chce najpierw Decyzję o warunkach zabudowy bo nie ma u mnie MPZP a czeka się na to ponad dwa miesiące. Z prac w tym roku więc nici. Chyba, że zmieni coś wchodząca z dniem 19 września ustawa o PB chociaż sam nic w niej pozytywnego dla siebie nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts