Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki na podłogach w całym domu

madi82

Recommended Posts

witam

mam pytanie czy warto w całym domu na dole na podłogach położyć płytki?

mam tu przede wszystkich na myśli również salon - czy ktoś tak ma jeśli tak to jak to się sprawdza?

mój mąż jest właśnie za takim rozwiązaniem a ja nie jestem do końca przekonana choć podoba mi się ten pomysł.

U nas nie będzie ogrzewania podłogowego tylko grzejniki ale za to fundamenty i podłogi są ocieplone 15 cm styropianem - czy będzie dość ciepło jak na płytki?

bardzo się martwie że poprostu będzie za zimno od podług.

proszę o wypowiedzi szczególnie osób które mają takie rozwiązanie i z góry dziękuję

W obecnym domu mamy na całym dole płytki gresowe, z czego ogrzewanie podłogowe tylko w kuchni i salonie. Wyraźnie daje się odczuć, gdzie podłogówki nie ma - płytki są zimne. Szczególnie zimą jest to mało komfortowe...

W domu, który teraz budujemy gres będzie w całym domu ( do większości spraw podchodzę praktycznie ), ale wszędzie również ogrzewanie podłogowe...

Stanowczo odradzam ! bez podłogówki , my mamy podłogówkę ale już we wrześniu jak jeszcze nie grzejemy podłoga robi się wkurzająco zimna...gonie dzieci do nakładania kapci, sama bez nichsię nie poruszam...i czekam na moment jak włączymy piec....no a jak już jest grzanie to taka podłoga jest ok, ciepła i praktyczna ....ale nie wyobrażam sobie salonu bez drewienka na podłodze.....my daliśmy chociaż "dywanik"- taki prostokąt drewnanej podłogi

plytki bez "wsparcia" podlogowki to karkolomne podejscie,

masochistyczne jakos ....

Czy to jest naprawdę aż tak straszne? Przecież w większości kuchni ludzie kładą płytki, nie sądzę aby zawsze wiązało się to z podłogówką a jeszcze nie słyszałam argumentu przeciw płytkom w kuchni bo zimno w nogi...

pozdrawiam

Basia

Czy to jest naprawdę aż tak straszne? Przecież w większości kuchni ludzie kładą płytki, nie sądzę aby zawsze wiązało się to z podłogówką a jeszcze nie słyszałam argumentu przeciw płytkom w kuchni bo zimno w nogi...

pozdrawiam

Basia

Ja obecnie mam w kucni płytki bez ''wspomagania'' i całe szczęście , że mam wzdłuż szafek i blatu roboczego na podłodze dywanik :D przynajmniej mi ciepło w nóżki :lol:

Jesli chodzi o jedno pomieszczenie to i owszem znośne jest miec kafelki bez ogrzewania podłogowego, ale jeżeli w grę wchodzi cała powierzchnia ( czy to parteru czy pietra) to juz robi sie troche mniej przyjemnie :-?

U siebie w domku tam gdzie bede miała kafelki mam ogrzewanie :D

mi na sama mysl o tym ze na calej powierzchni domu sa plytki az robi sie zimnooooo, nawet jak ma sie podlogowke , czula bym sie w takim domu jak w przychodni ...............no ale o gustach jak wiadomo sie nie dyskutuje , u mnie plytki plus podlogowka beda w wiatrolapie i w polowie kuchni

u mnie jak w przychodni + podłogówka pod płytkami na całym parterze

mi na sama mysl o tym ze na calej powierzchni domu sa plytki az robi sie zimnooooo, nawet jak ma sie podlogowke , czula bym sie w takim domu jak w przychodni ...............no ale o gustach jak wiadomo sie nie dyskutuje , u mnie plytki plus podlogowka beda w wiatrolapie i w polowie kuchni

mam taki sam gust http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif

do przychodni dodam laboratorium http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif poza tym, czy od dłuższego stania przy garnkach na twardych płytkach nie bolą was kręgosłupy? ortopedzi tego nie zalecają http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif

to moze prosektorium ?? ;-)

a powaznie: wiele zalezy od samych plytek, ich ksztaltu, wielkosci i faktury.

moja slubna w zyciu nie zgodzila by sie na same kafelki, ale pare dni temu odwiedzilismy naszego znajomego, i dopiero po godzinie zoriantowala sie, ze wciaz chodzi po plytkach ;-)

tyle daje podlogowka + ciekawe wzornictwo !

poza tym, czy od dłuższego stania przy garnkach na twardych płytkach nie bolą was kręgosłupy? ortopedzi tego nie zalecają http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif

ja stoje w bamboszach lub podkładam mate z trzciny jak bede starczy podłoże sobie deszczułki

pozdrawiam

Basia

Bo masz do czynienia z ludźmi z bloków a tam grzeje sąsiad sąsiada a właściciela parteru grzeją wszyscy bo w piwnicy także jest ciepło, w domku jednorodzinnym to masakra - w zimę będzie bardzo zimna podłoga, chyba że kuchnię masz na piętrze "wtedy to jeszcze jak cię mogę". Ale zawsze można nosić kapcie.

poza tym, czy od dłuższego stania przy garnkach na twardych płytkach nie bolą was kręgosłupy? ortopedzi tego nie zalecają http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif

ja stoje w bamboszach w pantoflach, kapciach, papuciach znaczy? no, nie myślałam przecież, że stoisz w szpilkach lub podkładam mate z trzciny jednak coś podkładasz, więc czasem Cię boli? jak bede starczy podłoże sobie deszczułki szkoda, że będziesz musiał

Nawiasem mówiąc Twój dom Rezi jest piękny, oglądałam go już dawno temu w Galerii i czasami do niego wracam. Podziwiam jego piękno, choć zupełnie nie w moim stylu, który preferuje dom jooli.