madi82 07.11.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 witammam pytanie czy warto w całym domu na dole na podłogach położyć płytki?mam tu przede wszystkich na myśli również salon - czy ktoś tak ma jeśli tak to jak to się sprawdza?mój mąż jest właśnie za takim rozwiązaniem a ja nie jestem do końca przekonana choć podoba mi się ten pomysł.U nas nie będzie ogrzewania podłogowego tylko grzejniki ale za to fundamenty i podłogi są ocieplone 15 cm styropianem - czy będzie dość ciepło jak na płytki?bardzo się martwie że poprostu będzie za zimno od podług. proszę o wypowiedzi szczególnie osób które mają takie rozwiązanie i z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.11.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 W obecnym domu mamy na całym dole płytki gresowe, z czego ogrzewanie podłogowe tylko w kuchni i salonie. Wyraźnie daje się odczuć, gdzie podłogówki nie ma - płytki są zimne. Szczególnie zimą jest to mało komfortowe...W domu, który teraz budujemy gres będzie w całym domu ( do większości spraw podchodzę praktycznie ), ale wszędzie również ogrzewanie podłogowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 07.11.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 bez podłogówki -masakra dla osób gubiących papcie:) lodddddowattttoooo:) My mamy gres ale po całości podłogówka. Nie ryzykuj bo przy zimnej podłodze dom nie bedzie przytulny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.arek 07.11.2007 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 znam takich co tak mają, nie mogę ich u siebie ściągnąć z dywanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 14.11.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 mam dobrze ocieploną podłogę (z tego co wiem ) i jak wyłączę zimą podłogówkę.... bez obuwia reumatyzm gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 14.11.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Stanowczo odradzam ! bez podłogówki , my mamy podłogówkę ale już we wrześniu jak jeszcze nie grzejemy podłoga robi się wkurzająco zimna...gonie dzieci do nakładania kapci, sama bez nichsię nie poruszam...i czekam na moment jak włączymy piec....no a jak już jest grzanie to taka podłoga jest ok, ciepła i praktyczna ....ale nie wyobrażam sobie salonu bez drewienka na podłodze.....my daliśmy chociaż "dywanik"- taki prostokąt drewnanej podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz Domek 14.11.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 acha i jeszcze jedno...izolację to my mamy grubo ponad standart 20 cm styropianu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.11.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 plytki bez "wsparcia" podlogowki to karkolomne podejscie,masochistyczne jakos .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 14.11.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 plytki bez "wsparcia" podlogowki to karkolomne podejscie, masochistyczne jakos .... Czy to jest naprawdę aż tak straszne? Przecież w większości kuchni ludzie kładą płytki, nie sądzę aby zawsze wiązało się to z podłogówką a jeszcze nie słyszałam argumentu przeciw płytkom w kuchni bo zimno w nogi... pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beciura 14.11.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Czy to jest naprawdę aż tak straszne? Przecież w większości kuchni ludzie kładą płytki, nie sądzę aby zawsze wiązało się to z podłogówką a jeszcze nie słyszałam argumentu przeciw płytkom w kuchni bo zimno w nogi... pozdrawiam Basia Ja obecnie mam w kucni płytki bez ''wspomagania'' i całe szczęście , że mam wzdłuż szafek i blatu roboczego na podłodze dywanik przynajmniej mi ciepło w nóżki Jesli chodzi o jedno pomieszczenie to i owszem znośne jest miec kafelki bez ogrzewania podłogowego, ale jeżeli w grę wchodzi cała powierzchnia ( czy to parteru czy pietra) to juz robi sie troche mniej przyjemnie U siebie w domku tam gdzie bede miała kafelki mam ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 14.11.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 mi na sama mysl o tym ze na calej powierzchni domu sa plytki az robi sie zimnooooo, nawet jak ma sie podlogowke , czula bym sie w takim domu jak w przychodni ...............no ale o gustach jak wiadomo sie nie dyskutuje , u mnie plytki plus podlogowka beda w wiatrolapie i w polowie kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 14.11.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 mi na sama mysl o tym ze na calej powierzchni domu sa plytki az robi sie zimnooooo, nawet jak ma sie podlogowke , czula bym sie w takim domu jak w przychodni ...............no ale o gustach jak wiadomo sie nie dyskutuje , u mnie plytki plus podlogowka beda w wiatrolapie i w polowie kuchni u mnie jak w przychodni + podłogówka pod płytkami na całym parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 14.11.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 no rezi ale ty masz jakis kawalek drewna na dole z tego co pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 14.11.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 a bo to ladniesza przychodnia w sumie to więcej jest plytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 14.11.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 byłam dziś obejrzec moją przychodnię strasznie mi się podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 14.11.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 mi na sama mysl o tym ze na calej powierzchni domu sa plytki az robi sie zimnooooo, nawet jak ma sie podlogowke , czula bym sie w takim domu jak w przychodni ...............no ale o gustach jak wiadomo sie nie dyskutuje , u mnie plytki plus podlogowka beda w wiatrolapie i w polowie kuchni mam taki sam gust http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gif do przychodni dodam laboratorium http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif poza tym, czy od dłuższego stania przy garnkach na twardych płytkach nie bolą was kręgosłupy? ortopedzi tego nie zalecają http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 14.11.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 to moze prosektorium ?? a powaznie: wiele zalezy od samych plytek, ich ksztaltu, wielkosci i faktury. moja slubna w zyciu nie zgodzila by sie na same kafelki, ale pare dni temu odwiedzilismy naszego znajomego, i dopiero po godzinie zoriantowala sie, ze wciaz chodzi po plytkach tyle daje podlogowka + ciekawe wzornictwo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 14.11.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 poza tym, czy od dłuższego stania przy garnkach na twardych płytkach nie bolą was kręgosłupy? ortopedzi tego nie zalecają http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif ja stoje w bamboszach lub podkładam mate z trzciny jak bede starczy podłoże sobie deszczułki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 14.11.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Czy to jest naprawdę aż tak straszne? Przecież w większości kuchni ludzie kładą płytki, nie sądzę aby zawsze wiązało się to z podłogówką a jeszcze nie słyszałam argumentu przeciw płytkom w kuchni bo zimno w nogi... pozdrawiam Basia Bo masz do czynienia z ludźmi z bloków a tam grzeje sąsiad sąsiada a właściciela parteru grzeją wszyscy bo w piwnicy także jest ciepło, w domku jednorodzinnym to masakra - w zimę będzie bardzo zimna podłoga, chyba że kuchnię masz na piętrze "wtedy to jeszcze jak cię mogę". Ale zawsze można nosić kapcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 14.11.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 poza tym, czy od dłuższego stania przy garnkach na twardych płytkach nie bolą was kręgosłupy? ortopedzi tego nie zalecają http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif ja stoje w bamboszach w pantoflach, kapciach, papuciach znaczy? no, nie myślałam przecież, że stoisz w szpilkach lub podkładam mate z trzciny jednak coś podkładasz, więc czasem Cię boli? jak bede starczy podłoże sobie deszczułki szkoda, że będziesz musiał Nawiasem mówiąc Twój dom Rezi jest piękny, oglądałam go już dawno temu w Galerii i czasami do niego wracam. Podziwiam jego piękno, choć zupełnie nie w moim stylu, który preferuje dom jooli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts