Dawid J. 04.07.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Witam szanownych grupowiczów !! 02.VII dostałem z SĄDU informację iż za wniosek o wpis hipoteki ustanowionej na nieruchomości w celu zabezpieczenia należności z tytułu udzielonego kredytu obowiązkowa jest opłata; Rozporządzenie ministra sprawiedliwości z dnia 30.06.1998 roku informuje, że budownictwo mieszkaniowe albo działalność związana z produkcją rolną są zwolnione od opłaty sądowej I tu moje pytanie: Czy rozbudowa domu o część mieszkalną to nie jest budownictwo mieszkaniowe..?? Jeżeli nie to jakie...?? P.S. Nie wiem czy jest to inne rozporządzenie ale Urząd Miasta zwolnił rozbudowę z opłaty skarbowej właśnie z tytułu budownictwa mieszkaniowego.... Z góry dzięki za pomoc... Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 05.07.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Wygląda na to, że to Ty masz rację. Może sądowi brakowało odpowiedniej informacji o przeznaczeniu kredytu w złożonej dokumentacji o wpis hipoteki. Sprawdź co było w złożonych papierach, napisz pismo wyjaśniające, albo przejź się do przewodniczącego wydziału sądu wieczystoksięgowego, żeby to wyjaśnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid J. 05.07.2004 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Faktycznie napisałem już pismo odwoławcze do Sądu, lecz nie wiem czy to przyniesie jakiś efekt... Postaram się Was poinformować jak się sprawa potoczy dalej .... Jeżeli ktoś już przerabiał podobny temat to proszę o informację... Ja swojej nie odpuszczam.... Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid J. 15.07.2004 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 No i pięknie okazało się, że Sędzina, która zajmuje się (będzie się nią zajmować) moją sprawą jest na urlopie czyli miesiąc czekania przede mną..... Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 17.07.2004 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2004 Witaj!Przerabialem temat. Oczywiscie sad szybciutko przyslal pismo z zadaniem uiszczenia oplaty sadowej, ale poniewaz skadinnad wczesniej wiedzialem, o tym rozporzadzeniu, to z oburzeniem zareagowalem na ta bezczelna probe orzniecia Obywatela i Obywatelki, czyli Jankesa i jego Zony. Napisalismy skarge( raczyli nas poinformowac o mozliwosci zlozenia skargi w ciagu 7 dni), podajac numer w/w rozporzadzenia, co wiecej dolaczylismy ksero i udalem sie do sekretariatu ksiag wieczystych, gdzie na pytanie o wyjasnienie uslyszalem, ze " na rozbudowe nie przysluguje ". Niewiele myslac zlozylem to skarge i za tydzien grzecznie przyszla poczta informacja o wpisie. A o zadaniu oplaty sluch zaginal. Tak wiec walcz o swoje. PowodzeniaJankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid J. 18.07.2004 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Dzięki Jankes !!Nawet nie wiesz jak bardzo się ucieszyłem, że ktoś już przerabiał podobny temat...Tylko jest mała różnica - bo ja już zapłaciłem - i nie wiem jak się będzie miała sytuacja - ODDANIA moich pieniędzy... skądinąd niesjłusznie (wg mnie) pobranych.. aha !!Ciekawe jak by tak się upierać to jak się ma do tego sprawa odsetek... bo przecież to będzie ponad miesiąc...Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 19.07.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 No i pięknie okazało się, że Sędzina, która zajmuje się (będzie się nią zajmować) moją sprawą jest na urlopie czyli miesiąc czekania przede mną..... Dawid u mnie remont domu zakwalifikowali jako budownictwo wiec oplaty symboliczne i czekalem na wpis 2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid J. 05.10.2004 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Czesc !!Nie wiem czy jeszcze ktos zaglada do takiego glebokiego archiwum ale musze sie podzielic tak jak obiecalem....SAD W ZORACH ODDAL MOJA KASA !!!! To jest niesamowite.... LUDZIE WALCZCIE O SWOJE - nawet sad moze nie miec racji.... Powodzenia.. P.S.A domek juz jest na ukonczeniu...dj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 09.10.2004 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Zaglada, zaglada. Ciesze sie razem z Toba. Jankes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 09.10.2004 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Czesc !! Nie wiem czy jeszcze ktos zaglada do takiego glebokiego archiwum ale musze sie podzielic tak jak obiecalem.... SAD W ZORACH ODDAL MOJA KASA !!!! To jest niesamowite.... LUDZIE WALCZCIE O SWOJE - nawet sad moze nie miec racji.... Powodzenia.. P.S. A domek juz jest na ukonczeniu... dj Sądy jak najbardziej mogą nie mieć racji - i po to wymyślono postępowanie odwoławcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts