prz3m3k 21.07.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Witam Szukam mieszkania/domu i w natłoku ogłoszeń znalazłem coś co mnie zaciekawiło, jednak mam kilka wątpliwości. Sprawa dotyczy domu szeregowego (skrajny szereg) wykonanego w następujący sposób: - konstrukcja drewniana typu kanadyjskiego ze ścianami szkieletowymi i stropami żebrowymi,- segmenty szeregu oddzielają ściany murowane, ogniowe o grubości 25 cm,- oblicowanie zewnętrzne samonośne z cegły klinkierowej i częściowo siding aluminiowy. Budynek jest 2 kondygnacyjny, niepodpiwniczony. Problemem jest ogrzewanie elektryczne. W każdym pokoju są grzejniki konwekcyjne o nieznanej mi mocy. Obecny właściciel twierdzi, że dom jest bardzo ciepły i rachunki za prąd w sezonie grzewczym nie przekraczają 700zł - czy to możliwe ? Jak sądzicie, czy w przypadku ogrzewania elektrycznego możliwe jest by ogrzać taki dom za 700 zł / mc ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/202616-ogrzewanie-elektryczne-w-domu-szkieletowym/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts