Salah 22.07.2015 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 którą wełnę wybrać ? pytam bo :- są w tej samej cenie - isover niby lepsza firma ,ale ursa ma lepszy współczynnik - ponoć te z lepszym współczynnikiem sa też bardziej "pulchne i sprężyste" wykonawca mówi mi żeby brać ursę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_123 24.07.2015 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 To posłuchaj wykonawcy,jednak zawsze lepsza lambda = lepsza izolacja i bardziej sprężysta wełna, nie osunie się ani nie wypadnie spomiędzy krokwi. Lambda 33 Amber to już dobry produkt, najlepszy ma URSA Platinum 032, ale jest już droższy.Obie firmy są dobre, obie produkują w Polsce, Isover pewnie bardziej znany bo się reklamuje więcejPozdrawiam,A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanss 24.07.2015 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Ja bym brał URSA....pomacaj oby dwie, może to jeszcze bardziej przekona Cię do wyboru:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 28.07.2015 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 kupiłem ursę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 28.07.2015 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 28.07.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Stałem nie dawno również przed tym dylematem. I dwóch dużych dostawców wyprostowało mi plecy względem URSY. Zmienił się właściciel i w tych zawirowaniach pogorszyła się podobno jakość co skutkowało napływem sporej ilości reklamacji więc chwilowo zaprzestali dystrybucji tego materiału. Być może już wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_123 30.07.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Kupowałam wełnę w tym roku, wiosną, i była normalna. Mieliśmy GOLD 035 i PLATINIUM 32, bardzo zadowoleni jesteśmy. Fajnie się wciskała między krokwie, właściwie nie trzeba było sznurka używać. A przy tych upałach na początku lipca od razu odczuliśmy ulgę, dało radę wejść na poddasze po południu i się nie ugotować.Może Ty marketową kupiłeś albo z gorszymi parametrami?Teraz sąsiad na działce dociepla strych, też poleciłam mu tą wełnę, kupił i nie narzeka, a sam układa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 02.08.2015 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 ta URSA AMBER bardzo fajna , jak się ją ściśnie to wraca z powrotem do swojego wymiaru. Teraz zastanawiam sie co dać w poprzek [ 10 cm ] i co między profile [ 5 cm ] ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia_123 03.08.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Obawiam się, że 15 cm (10+5) to będzie za mało, nawet przy takim produkcje jak URSA Amber z lambdą 033. Wszystko zależy od konstrukcji dachu, wpływu mostków, przekroju krokwi... ale z tego co wiem, to żeby spełnić dzisiejsze wymagania na U max potrzeba ok. 170 mm wełny z taką lambdą, czyli powinieneś bezpiecznie zastosować 15 + 5 cm lub 10+10 cm, jeśli krokwie nie pozwalają na użycie grubszej warstwy. Szczególnie, że w kolejnych latach wymagania rosną i za 5 lat to minimum 25 cm będzie trzeba dawać. Lepiej teraz dopłacić i mieć święty spokój, niższe rachunki i móc oddychać w upały, niż za kilka lat zrywać płyty żeby dołożyć wełny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.08.2015 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 ta URSA AMBER bardzo fajna , jak się ją ściśnie to wraca z powrotem do swojego wymiaru. Teraz zastanawiam sie co dać w poprzek [ 10 cm ] i co między profile [ 5 cm ] ? Te 15 cm to już cała izolacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 04.08.2015 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 15 cm URSA AMBER poszła w krokwie i teraz szukam co dać w poprzek [ 10 cm ] + 5cm w profile. Da to łączną grubość 30 cm na skosach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalwtorek 04.08.2015 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2015 Ja tam mam isovera i jestem zadowolony Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 10.05.2017 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2017 A jak obecnie porównujecie funkcjonalnie Isover Super Mata 033 i Ursa Platinum 032 ? Co lepiej się układa?, bo ceny podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts