pakaj2d2 22.07.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Witam. Mam pytanie do was w jaka wysokość powinna dzielić sieć gazową z wykonywanym przyłączem kanalizacyjnym. Chodzi mi o odległość (wysokość) jednego medium od drugiego. Według projektu sieć gazowa powinna być na głębokości 1,0 m a jest na głębokości 1,4. Natomiast na głębokości 1,50 miało iść przyłącze kanalizacyjne i musi iść trochę głębiej. Jaka powinna być strefa buforowa między oba mediami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraMar 18.08.2015 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Przed tygodniem wykonywano u mnie kanalizację i jest ona skrzyżowana z wodą i gazem; niżej zaledwie o ok 30cm od nitki gazu i ok 0,5 m nad rurą z wodą. Tak było w projektach i nikt z tego nie robił problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 18.08.2015 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2015 Przy krzyżowaniu instalacji gazowej z infrastrukturą - min. 20 cm, przy prowadzeniu równoległym min. 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts