morek 22.07.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Witam,mam pytanie odnośnie wylania posadzek przy ocieplonym poddaszu. Ociepliłem poddasze wełną mineralną, są położone już 2 warstwy. Ekipa od instalacji wyrobi się szybciej niż to zakładałem i niedługo będę miał już położoną podłogówkę. Pozostaje zrobić wylewkę, żeby nie chodzić po rozłożonych rurkach. W związku z tym mam kilka pytań.Mianowicie, czy wełna, którą ociepliłem poddasze może zawilgotnieć od parowania posadzek ? Czy muszę najpierw położyć coś przed wylaniem podłóg czy mogę to zrobić a potem już na spokojnie kontynuować pracę na poddaszu - przy gotowych podłogach.Reasumując:- najpierw zabezpieczyć wełnę folią;- robić wylewkę podłogi i tynki nie przejmować się wełną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 22.07.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Witam, mam pytanie odnośnie wylania posadzek przy ocieplonym poddaszu. Ociepliłem poddasze wełną mineralną, są położone już 2 warstwy. Ekipa od instalacji wyrobi się szybciej niż to zakładałem i niedługo będę miał już położoną podłogówkę. Pozostaje zrobić wylewkę, żeby nie chodzić po rozłożonych rurkach. W związku z tym mam kilka pytań.Mianowicie, czy wełna, którą ociepliłem poddasze może zawilgotnieć od parowania posadzek ? Czy muszę najpierw położyć coś przed wylaniem podłóg czy mogę to zrobić a potem już na spokojnie kontynuować pracę na poddaszu - przy gotowych podłogach. Reasumując: - najpierw zabezpieczyć wełnę folią; - robić wylewkę podłogi i tynki nie przejmować się wełną wykonać wszystkie prace związane z dachem. Nastepnie jastrych. Jastrych po ułożeniu (cementowy) o recepturze gwarantującej minimum 20N/mm2 wytrzymałość na ściskanie i 5N/mm2 na zginanie. Po ułożeniu należy go przykryć folią na 10 dni. Potem suszyć wietrząc przeciągami po 10minut kilka razy dziennie pomieszczenie. To wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 24.07.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Dzień dobry, Proszę najpierw zabezpieczyć wełnę mineralną folią, a następnie zrobić wylewką i tynki. W razie dodatkowych pytań jestem do dyspozycji. PozdrawiamMarek TucholskiOnline Ekspert marki Lafarge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morek 30.07.2015 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 wykonać wszystkie prace związane z dachem. Nastepnie jastrych. Jastrych po ułożeniu (cementowy) o recepturze gwarantującej minimum 20N/mm2 wytrzymałość na ściskanie i 5N/mm2 na zginanie. Po ułożeniu należy go przykryć folią na 10 dni. Potem suszyć wietrząc przeciągami po 10minut kilka razy dziennie pomieszczenie. To wszystko. Dziękuje za instrukcje. Przydadzą mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts