sadza 22.07.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Witam, mam pytanie odnoście kładzenia terakoty na płycie OSB. Z pewnych względów nie do przeskoczenia muszę położyć terakotę na płycie OSB.Aktualnie na podłodze z betonu znajduje się 12 mm miękka płyta izolująco wyciszająca (to chyba jest płyta pilśniowa), na to położona jest płyta OSB 8 mm.Na powierzchni około 10 m2 chciałbym położyć terakotę.Do przyklejenia użyłbym kleju dyspersyjnego.Czy takie zestawienie płyt będzie w miarę wytrzymałe? Terakota nie będzie odpadać? W grę wchodzi również wymiana płyty OSB na 12 mm. Czy te grubości płyt się do tego nadają? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 23.07.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 U mnie w szkieletowcu na płytę osb wylali cienką zbrojoną wylewkę, ma jakiś 1 cm. Jak powiedzieli, na wszelki wypadek. Są specjalne do tego celu, oni użyli chyba knaufa.Ale płytę osb mam chyba grubszą, jakieś 16-18 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 23.07.2015 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Płyta do wymiany na 18mm, potem smarujesz CT 19 Ceresita ( może być inna firma, ale nie wiem jak inne działają) i dajesz płytki na klej np.CM 16 ( może być inny, ale ja mam zaufanie do firmy Henkel) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadza 24.07.2015 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Dzięki za rady, tylko że przy tej 18 + klej + terakota będę miał już za dużą różnicę poziomów :S.Gdyby nie mus pozostawienia tej płyty pilśniowej w charakterze wyciszenia pozbyłbym się tego wszystkiego i zrobił wylewkę, albo dał grubszą płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadza 28.07.2015 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Hej ponownie, mam jeszcze jedno pytanie. Jaka jest najlepsza opcja? Klejenie tych płyt do podłoża czy mocowanie ich na dyble. Co się lepiej sprawdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts