Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Krzywa wylewka

rusak

Recommended Posts

• 2 months później...

Witam

tak z ciekawości na jakiej powierzchni dokładnie jest ta różnica "od rogu do rogu" jest mało precyzyjnym określeniem :)

Witam. Mam spory problem. Mianowicie między jednym a drugim rogiem jest 5cm różnicy, bo chudziak został wylany bardzo krzywo. Co mi radzicie zrobić? Wyrównać styropianem czy nalać betonu?

• 3 months później...
  • 1 month później...
Witam. Mam spory problem. Mianowicie między jednym a drugim rogiem jest 5cm różnicy, bo chudziak został wylany bardzo krzywo. Co mi radzicie zrobić? Wyrównać styropianem czy nalać betonu?

Najlepszym sposobem i najszybszym równania chudziaka jest pianobeton.

Wylewa się go praktycznie tak samo jak posadzkę anhydrytową 2h i cały dom zrobiony.

Pianobeton eliminuje ryzyko klawiszowania pod warstwą jastrychu (np. jak w przypadku stosowania płyt styropianowych), pozwala na dokładne wyrównanie podłoża i w konsekwencji na niższe zużycie o ok. 15-20% materiału jastrychowego, doskonale otula wszelkiego rodzaju instalacje jednocześnie chroniąc je przed stratami ciepła i uszkodzeniami mechanicznymi :)

Edytowane przez termolit
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum

• 5 weeks później...
Najlepszym sposobem i najszybszym równania chudziaka jest pianobeton.

Wylewa się go praktycznie tak samo jak posadzkę anhydrytową 2h i cały dom zrobiony.

Pianobeton eliminuje ryzyko klawiszowania pod warstwą jastrychu (np. jak w przypadku stosowania płyt styropianowych), pozwala na dokładne wyrównanie podłoża i w konsekwencji na niższe zużycie o ok. 15-20% materiału jastrychowego, doskonale otula wszelkiego rodzaju instalacje jednocześnie chroniąc je przed stratami ciepła i uszkodzeniami mechanicznymi :)

więcej info: http://www.termolit.pl/pianobeton.html

Jaka jest minimalna grubość pianobetonu?

Na stronie z linku nic nie jest napisane.

• 1 month później...