2pp 22.07.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2015 Dzień dobry, dumam od kilku tygodni jak zaaranżować łazienkę o wymiarach 161 na 223. Developer proponuje układ jak niżej, który zasadniczo odpowiadałby mi gdyby nie kabina. Co z tą kabiną? Przerażają mnie zakamarki typowych kabin z drzwiami przesuwnymi, które będzie trzeba czyścić, rolko konserwować etc. etc. Szukam więc takiej aranżacji, która w tym miejscu np pozwoliłaby mi wykorzystać taflę szkła aby uzyskać efekt kabiny walk-in - czyli zero zakamarków, rolek, prowadnic, łatwiejsze sprzątanie. Pytanie jednak czy to jest możliwe przy takich wymiarach łazienki? A może ktoś widzie inne rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 24.07.2015 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Przez wc nie wejdziesz do kabiny,najlepiej zaprojektuj sobie łazienkę w jakimś darmowym programie i zobaczysz czy się zmieści np.power net. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awoya 24.07.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Witam. Ja mam podobną łazienkę, a nawet mniejszą bo 130x215. W tak małej łazience ( do tego z oknem) nie wyobrażałam sobie zamykanej kabiny, bo to jeszcze bardziej zmniejszyłoby optycznie przestrzeń. Rzeczywiście sprzątanie jest super bo wystarczy umyć podłogę i przetrzeć szkło. Minusem jest fakt, że się trochę chlapie, ale ja mam szkło szerokości 70 cm (przy wymiarach łazienki szyba nie mogła być szersza, żeby móc swobodnie wchodzić), a u ciebie może być nawet 100 cm i wydaje mi się, że nie będzie się wtedy chlapało na łazienkę. Ja mam wszystkie urządzenia po jednej stronie i myślę, że to dobre rozwiązanie bo do wszystkiego mam swobodny dostęp. Załączam zdjęcia http://images68.fotosik.pl/1065/78df7a5591e64aa2.jpg http://images68.fotosik.pl/1065/6639c9f5cfb717afgen.jpg Przepraszam, ale nie umiem obrócić ostatniego obrazka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 24.07.2015 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2pp 25.07.2015 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Super. O coś takiego mi chodziło. Niestety gdzieś muszę upchnąć pralkę, a jednocześnie nie chcę robić rewolucji w instalacji do WC. Wygląda, że taki układ da radę i ciasno nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts