emws 23.07.2015 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Witam, jestem na forum nowa, proszę o wyrozumiałość. Zmierzam się z problem aranżacji aneksu kuchennego (bardzo małego) oraz łazienki. Chciałabym, aby w aneksie były meble kremowe, podłoga w salonie merbau. Największy kłopot sprawia mi zabudowa kuchenna. Ponadto w salonie będzie kanapa oraz tv zamontowane na ścianie. Proszę o pomoc, podpowiedzi jak to zaprojektować na tak małej powierzchni. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emws 24.07.2015 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Dziękuję za odpowiedź. Jaki regał zamiast ścianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 24.07.2015 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Ja tutaj nie widzę żadnych problemów,układ pomieszczeń jest prawidłowy,łazienkę by zostawiła bez zmian a kuchnia w "L"http://images69.fotosik.pl/1064/81c8d52f7d010c62med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2013arch 24.07.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) Witam, w zasadzie masz układ bez zastrzeżeń, ale zawsze jakiś drobiazg można poprawić, proponuję: -korektę łazienki (likwidacja wnęki na pralkę; hall będzie foremny) -prosty ciąg kuchenny (wg. mnie 3mb na kuchnie wystarczy; zyskujesz normalny wolnostojący stół z 4-5 krzesłami). -jeden pas zabudowy z hallu do kuchni (klarowny układ) -poszerzenie hallu o 20cm kosztem środkowego pokoju. Ciąg L czy prosty ciąg to kwestia upodobań. Z prostym masz swobodę ustawienia stołu (a salon jest mały). Zabudowa L to ograniczy (zyskasz 100cm na ścianie, a "stracisz" 60 na niewygodny róg; poza tym masz 3 krzesła, a w prostym ciagu normalny wolnostojacy stół). Edytowane 24 Lipca 2015 przez 2013arch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emws 26.07.2015 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 (edytowane) Bardzo dziękuję za pomoc. Wasze odpowiedzi są bardzo pomocne. Plan przedstawiony przez 2013arch jest świetny i bardzo mi odpowiada. Nigdy bym nie wpadła na takie rozwiązania.Nie ukrywam, że wolę zabudowę prostego ciągu kuchennego, jest więcej miejsca na stół. Martwię się tylko małą ilością blatu oraz miejscem na piekarnik (czy może być pod płytą)? Czy zabudowa przed lodówką to może być szafa kuchenna wysoka? A może tam piekarnik?Proszę o pomoc i jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam Edytowane 26 Lipca 2015 przez emws Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 26.07.2015 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Wszystko zależy od tego ile osób będzie mieszkać i jak dużo gotujesz,dla 2 osób kuchnia 3mb jest ok.Zlew zaraz przy lodówce jest niewygodny bo obijasz ją łokciem jak zmywasz,musi być chociaż 20cm odstępu,to samo z obu stron płyty,więc pomiędzy nią a zlewem zostaje ci tak naprawdę tylko 80cm blatu na przygotowanie posiłków.Ja wstawisz zmywarkę,piekarnik zostanie bardzo mało miejsca do przechowywania w szafkach (jedynie w górnych). Kuchnia w "L" to więcej szafek,miejsca na małe agd a stół może pełnić funkcje dodatkowego blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts