tomash_k 23.07.2015 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Cześć,kupiłem mieszkanie z rynku wtórnego i po pierwszym zachwycie wychodzą różne "pierdółki". Konkretnie - drzwi od łazienki nie ryglują się, bo rygiel... jest o centymetr za nisko w stosunku do otworu w futrynie. Domyślam się, że ten bubel musiał być w mieszkaniu od początku (2007r). Czy można znaleźć wkład do futryny, który będzie pasował do zamka, czy jednak konieczna będzie wymiana całego mechanizmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.07.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Wrzuć jakieś zdjęcie lub doprecyzuj, o na razie to za dużo możliwości..chodzi o to ze nie pasuje jezyk zamka klamki? czy ten od pokrętła WC?Futryna jest metalowa? czy w kolorze skrzydla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomash_k 25.07.2015 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 (edytowane) Załączam zdjecia. Nie wiem, może nie znam fachowego języka - klamka działa normalnie, za do rygiel nie blokuje drzwi, bo jest o 1cm za nisko i nie może wejść w swój otwór. Edytowane 25 Lipca 2015 przez tomash_k dopisanie tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.07.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Wystarczy by jezyk powiedział to co ma do przekazania glowa;)Czyli nie pasuje pokretlo wc. Slabe mam wiesci: jesli to nie wada produktu/a to malo prawdopodobne/ to drzwi sa zle ustawione. Mozesz probowac regulowac je przekaszając na zawiasach ale centymetr to dużo i moze konieczne okazac sie przemontowanie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.07.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Albo ponowny montaż drzwi albo drzwi od początku były źle wyprodukowane, bo i takie rzeczy się zdarzają - tu niestety nic nie pomoże poza wymianą drzwi na nowe.Regulacji nie da się zrobić przy 1cm odchyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomash_k 28.07.2015 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Rozumiem. Zatem zostawiam to tak jak jest. Niemniej, dzięki za wszystkie odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.07.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 No nie.. zawsze możesz próbować coś zrobić. Tylko zlokalizuj przyczynę, bo na odległość to my sobie gdybamy. Jesteś pewien że to 1 cm? a nie np. 5 mm? Może wystarczy przerobić lekko ten zaczep - wyciąć większą dziurę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.07.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Moim zdaniem, bez wcześniejszych prób i kilku podejść nie da się ot tak wyciąć "większej dziury" Fin. Ty wiesz jak to zrobić, ja to też wiem ale nie wiem czy ktoś kto sobie lubi pomajsterkować da radę estetycznie to zrobić.Resztę Fin dobrze określił - na odległość to wróżenie z fusów. Daj jeszcze zdjęcie zawiasów ... po fotce da się pi razy oko określić czy jeszcze masz jakieś pole manewru w regulacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugibolo 03.10.2022 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2022 Ja sie podłacze nie bedę zakladał kolejnego tematu Jak zrobic Otwor prostokątny pod rygiel zamka w metalowej futrynie ? Ma ktoś jakiś patent ? Futryna 4- 5 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts