Wookee 23.07.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Witam serdecznie. Muszę w dwóch wynajmowanych pomieszczeniach w pasażu handlowym założyć liczniki wody. Instalacja jest stara i nie znalazłem takiej w ofercie popularnych sklepów. Kiedyś montowałem bojler podłączając się do takiej instalacji (tylko innej grubości rurki) i musiałem troszkę szlifować, żeby połączyć nowe kształtki do istniejących rurek. Teraz nie mogę wyłączyć głównego zaworu w pomieszczeniu, bo go po prostu nie ma, ale muszę zamknąć cały zawór główny i nie będzie czasu na improwizację. Dlatego też proszę o podpowiedzi. Poniżej zamieszczam zdjęcie instalacji: Średnica zewnętrzna rurki to o ile dobrze sprawdzam suwmiarką 1,48 cm a pół cala to 1,27 cm, więc znowu trzeba by szlifować osłabiając tym samym materiał. Proszę o podpowiedź jak to ugryźć, czego użyć itd. Może idzie jeszcze takie rurki i kształtki oraz przejściówki gdzieś kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts