Sabat 14.10.2015 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Witam, proszę napisać czy podnosiliście dach czy jest oryginalny tak jak w projekcie, oraz jeśli jest to możliwe jaki koszt ponieśliście tworząc strop lany, mam ten projekt i jestem na etapie adaptacji. Nie podnosiliśmy dachu. Największy koszt to zbrojenie, wg osoby która nam szykowała zbrojenie jest go zdecydowanie za dużo. I trochę źle zrobiliśmy bo wzieliśmy to co w kosztorysie i zostało dużo odpadów. Lepiej chyba zlecić z wiązaniem belek itd. Jeden podciąg jest dość ciężki jezeli dobrze pamiętam ok 300kg Zostało nam trochę odpadów i w sumie ( pójdzie na ogrodzenie) stal wyszła ok 12tyś netto z transportem Betonu poszło 29m3 b25 ok 7tys netto z pompami Dochodzą jeszcze szalunki ok 3tyś. Czyli kawałek $ poszło. Górę będziemy mieli użytkową. na początku był pomysł na terivę ale zrezygnowaliśmy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklister 15.10.2015 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 witam, mogę prosić o kontakt na email w sprawie rozmowy na temat projektu? Potrzebuje kilka porad.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IJK_2015 18.10.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Start budowy 31.08, w chwili obecnej jesteśmy na etapie dachu, jest więźba, czekamy na deskowanie+papa i blacho-dachówka modułowa. W projekcie zmieniliśmy okna, dodaliśmy okno w łazience, otwór na bramę został dostosowany do rozmiarów standardowych. Podnieśliśmy ściankę kolankową, strop zrobiony jest z terivy. W projekcie więźba przygotowana jest pod dachówkę, jeśli ktoś planuje blachę można to "odciążyć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fazer78 30.10.2015 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 [ATTACH=CONFIG]334444[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]334445[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]334446[/ATTACH] Start budowy 31.08, w chwili obecnej jesteśmy na etapie dachu, jest więźba, czekamy na deskowanie+papa i blacho-dachówka modułowa. W projekcie zmieniliśmy okna, dodaliśmy okno w łazience, otwór na bramę został dostosowany do rozmiarów standardowych. Podnieśliśmy ściankę kolankową, strop zrobiony jest z terivy. W projekcie więźba przygotowana jest pod dachówkę, jeśli ktoś planuje blachę można to "odciążyć". Można prosić o podanie wymiaru otworu pod bramę i wymiarów pod okna . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inzu 19.11.2015 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Można prosić o podanie wymiaru otworu pod bramę i wymiarów pod okna . Pozdrawiam Witam, jakieś nowe podpowiedzi, nowe foty, nowe uwagi co do budowanych budynków. Czekam z niecierpliwością. Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dora_1_2007 19.01.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Cześć bardzo nas interesuje ten projekt i również chcemy zmienić strop z lanego na drewniany. W trakcie rozmowy z konsultantką wyszło na to, że taka zmiana może okazać się dużo bardziej kosztowna niż założenia projektu. Interesuje mnie koszt takiego stropu oraz czy w trakcie budowy nie wystąpiły problemy czysto techniczne z tym rozwiązaniem. Będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 21.01.2016 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Czy ktoś już ocieplał poddasze?biję się myślami między pianką , a wełną :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklister 29.01.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Rób klasykę z wełny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 02.02.2016 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Rób klasykę z wełny! Chyba tak się skończy, bo wiadomo $.. Okna i reszta zamontowane Petecki na Salamander bluEvolution 82 MD z ciepłym montażem Tu uwaga z otworem na bramę. U nas jest brama garażowa standardowej wielkości i poszedł profil do montażu metalowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boróweczka 02.03.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Witam , ja budowę zacząłem w sierpniu 2015 metodą gospodarczą Fundament zrobiłem lany , dość wysoki miejscami do 80 cm nad gruntem ze względu na możliwość zalania . Pod tarasem zrobiłem fundament i solidną płytę (troszkę betonu weszło) . Mimo takich solidnych fundamentów koszt z płytą i kanalizacją to ok 27 tyś. Jeśli kogoś interesują dokładne informacje odnośnie kosztów lub innych porad to proszę pisać na maila [email protected] Ściany zewnętrzne zamierzam murować z betonu komórkowego Solbet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boróweczka 02.03.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 (edytowane) Następne zdjęcia A standardowe wymiary dla bramy w tym projekcie to są dostępne opcje jeśli chodzi o Wiśniowskiego nie wiemjak jest w przypadku innych producentów : szerokość do wyboru: 475cm/500cm/550cm a wysokość : 210cm/212,5cm/225cm Edytowane 2 Marca 2016 przez Boróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklister 02.03.2016 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 (edytowane) Witam 1 marca wystartowaliśmy z projektem Lubiany Wariant IV odbicie lustrzane. Ze spraw technicznych: Budynek został wydłużony o 1,8m i poszerzony o 1m więc w tej chwili z 17,5mx10m zrobiło się 19,30m x 11m, To wszystko na rzecz dołożenia garderoby w sypialni oraz powiększeniu łazienki i wygospodarowania miejsca na małą pralnie. Zostały dołożone okna w łazience i garażu (podłużne 140x70) oraz dołożone drzwi w kotłowni dla lepszego komfortu użytkowania. Strop będzie z Ackermana i planujemy podnieść budynek o 1 maxa. Zmiany te wnieśliśmy dzięki opiniom forumowiczów oraz pani projektant. Niemal każdemu po postawieniu ścian brakuje owego metra w każdą stronę. Musieliśmy zrobić drogę do działki (około 70m) oraz wyrównać plac. Dziś kończymy kopać fundament . W sobote wg planu mamy zalewać. Pozdrawiam Edytowane 2 Marca 2016 przez miklister Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal B 02.06.2016 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Na dzień dzisiejszy jesteśmy po skończeniu tarasu. W przyszłym tygodniu ruszamy z nawożeniem ziemi i zakładaniem trawnika. Pozdrawiam. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez Michal B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 02.06.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Ładnie taras wygląda. Z tymi dużymi oknami mniodzio U mnie powoli schną wylane podłogi, w następnym tyg ocieplenie idzie. ( Arbet 15cm grafit) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 02.06.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Witam. Na dzień dzisiejszy jesteśmy po skończeniu tarasu. W przyszłym tygodniu ruszamy z nawożeniem ziemi i zakładaniem trawnika. Pozdrawiam. [ATTACH=CONFIG]357430[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]357431[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]357432[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]357433[/ATTACH] Witam. Wybieram kostkę czy to aprilia 08 mocca z kostbetu?Wybrałam taką właśnie i jesli to ta to słuszny wybór utwierdziłam się jakies uwagi do niej? A gładka czy płomieniowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal B 02.06.2016 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Ładnie taras wygląda. Z tymi dużymi oknami mniodzio U mnie powoli schną wylane podłogi, w następnym tyg ocieplenie idzie. ( Arbet 15cm grafit) [ATTACH=CONFIG]357438[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]357439[/ATTACH] Bardzo miło wspominam ten etap Powiedz mi Sabat, poszedłeś w grzejniki? Bo nie widzę instalacji, więc domyślam się, że na całe szczęście zmieniłeś koncepcję ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal B 02.06.2016 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Hej. Kostka co prawda jest z Kos betu, ale model nazywa się bergamo. Nowość u nich. ma większy format niż aprilla. Rozmiary to 800x500, 800x400, 800x300. Kolor się zgadza. A występuje tylko jako struktura (płomieniowa). Pozdrawiam. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez Michal B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michal B 02.06.2016 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2016 Mam pytanie do Was, co już budują. Zostawiliście kocioł na pellet jak w projekcie, czy zmienialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabat 03.06.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2016 Bardzo miło wspominam ten etap Powiedz mi Sabat, poszedłeś w grzejniki? Bo nie widzę instalacji, więc domyślam się, że na całe szczęście zmieniłeś koncepcję ogrzewania. Na całości podłogówka góra także. jedyne grzejniki to będą suszarki elektryczne na ręczniki w lazienkach https://lh3.googleusercontent.com/-lMZbqx8E1RQ/V0tDHFUoqJI/AAAAAAAAUu4/ODni63zoYGkYb3MD2eFGg3XDQQNEPpkBQCCo/s800/IMG_2318.JPG U mnie zakaz stosowania opału stałego. więc gazówka + kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alegra 05.07.2016 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Witam. Mamy kupiony projekt i obecnie przechodzi proces adaptacji. Pytanie odnośnie schodów na strych ten użytkowy i nie. Gdzie daliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts