GoksaP 23.07.2015 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Mam podpiwniczony cały budynek. Przejście (po konstrukcji) na płycie "zera" jest bez uskoków - tzn. mam jeden poziom konstrukcji i w budynku i w garażu. Teraz sobie tak myślę - chcę mieć podłogówkę na parterze, a więc muszę liczyć te 19cm na wykończenie.8-10 styro + jastrych 7cm + 1-2cm płytki. Garażu natomiast nie mam zamiaru ogrzewać podłogówką, i robimy mi się psikus, który polega na tym, że będę mieć jednak stopień z domu do garażu. Jak wykończyć płytę garażu nad piwnicą? Pasuje uformować spadki i zrobić jakąś kratkę/odwodnienie liniowe, co by woda nie stała.Tylko co - 5cm styro (tylko po co) + wylewka w spadku? Miał ktoś podobny przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 23.07.2015 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Witam. Jeżeli koniecznie chcesz wyrównać poziomy posadzek (mieszkanie, garaż) i nie mieć stopnia, to należało by dać jakąś izolacje. Lanie posadzki o grubości 15/17cm to trochę przesada. Z resztą dochodzi spore obciążenie dla stropu. Możesz dać odpowiedni styropian lub ewentualnie keramzyt. Odwodnienie liniowe i spadki jak najbardziej.Co do samego wykończenia to tu masz cały wachlarz możliwości. Płytka gresowa lub betonowa, żywica epoksydowa / poliuretanowa, farba kauczukowa, beton szlifowany itd. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_Wisznia Mała 13.08.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Płytę masz na bank poziomą więc i tak musisz coś wylać, żeby uzyskać spadki - wylewka w garażu nie będzie cieńsza niż w domu, płytki pewnie też będą (np. gres techniczny) bo w końcu jakoś wykończyć trzeba więc tego styropianu dużo nie pójdzie. Pamiętaj tylko, żeby dać EPS200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts