gazil 23.07.2015 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2015 Witam, od niedawna zamieszkałem w starym domu, i chciałbym zaadaptować poddasze.chciałem zapytać co zrobić żeby bezpiecznie zrobić dziurę w stropie i wstawić schody. jedyne co wiem to że strop jest wykonany ze zbrojenia + beton nie mam pojęcia co ile cm są zbrojeniadom jest w formie kwadratowejdziura miałaby być mniej więcej na środku domu obok komina i tak się zastanawiam czy skoro to ma być koło komina to chyba nie powinno być tam żadnych istotnych fragmentów mających zapewnić nośność, czy się mylę?proszę o jakiekolwiek naprowadzenie mnie w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.07.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 od niedawna zamieszkałem w starym domu, i chciałbym zaadaptować poddasze. chciałem zapytać co zrobić żeby bezpiecznie zrobić dziurę w stropie i wstawić schody. Na takie zabiegi potrzebne jest pozwolenie. Aby je uzyskać ktoś kto ma odpowiednią wiedzę i umiejętności powinien poogladac Twój strop może odkuc tu i tam potem stworzyć projekt. Czy uzyskasz PB to juz inna sprawa kaloszy, ale projekt warto wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gazil 24.07.2015 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 troche się popytałem i okazuje się że w jednym pomieszczeniu podczas budowy zostawiono dziurę na strych, co prawda to w innym miejscu niż chciałem ale trochę bym sobie przeorganizował plany to też by było. Myślicie że skoro kiedyś była tam dziura i po jakimś czasie ktoś ją uzbroił i zabetonował to jak ją rozkuje znowu to powinno być chyba wszystko ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts