fouqquet 24.07.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) Witam, na poczatku chciałam nadmienić , że jest to moje pierwsze i pewnie ostatnie w zyciu własne mieszkanie i nie mam zielonego pojęcia o remoncie, wszystko musze zleci fachowcom. Oto projekt mojej łazienki , bardzo mi się podoba bo o taką koorystykę chodziło. Zastanawia mnie jednak pare kwestii. Może ktoś oceni, doradzi coś w sprawie tego projektu. Po pierwsze czy aby napewno ta szafa z zabudowaną pralką to dobry pomysł. Czy taka duza biała kolumna nie przytłacza łazienki? Po drugie, moze przydała by się jeszcze jakaś półka nad wanną czy gdzieś? Jak oświetlić łazienkę? Halogeny, ledy? Może nad lustrem takie opuszczane z sufitu światło? Lustro, czy ono napewno może być wklejane od krawędzi ściany do ściany? Ci do płytek drewnopodobnych, czy nie lepszy efekt dałoby układanie ich na tak zwaną zakładkę, a nie prosto? Fugi nie będą białe a w kolorze płytki. Co do lustra, galzurnik powiedział mi, że nie powinno się wklejać lustra od krawędzi do krawędzi bo lustro tak wklejone może pęknąć, gdyż pracuje . Płytki na tych krawędziach będa odpowiednio przycinane pod kątem i to lustro podobno dlatego też może stanowic problem. Edytowane 25 Lipca 2015 przez fouqquet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fouqquet 24.07.2015 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 Poniżej projekt wc oraz wymiary płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 25.07.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Tak na szybko, bo się śpieszę, skoro masz taki sliczny zamkniety prysznic, to po co płytki do sufitu? Ja bym skończyła na pasie tych ozdobnych? A szafę opłytkowała i zaczęła od wanny, żeby udawała ścianę robiącą wnękę na wannę.Dół łazienki - może poszukaj, o ile rzecz jasna jeszcze nie masz, stelaża płytszego. Ja mam 8cm tece za jakieś 500 zł. A dolna łazieneczka malutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 25.07.2015 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Gdzie WC w dużej łazience?Po co ta przestrzeń między wanną a szafą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fouqquet 25.07.2015 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Tak na szybko, bo się śpieszę, skoro masz taki sliczny zamkniety prysznic, to po co płytki do sufitu? Ja bym skończyła na pasie tych ozdobnych? A szafę opłytkowała i zaczęła od wanny, żeby udawała ścianę robiącą wnękę na wannę. Dół łazienki - może poszukaj, o ile rzecz jasna jeszcze nie masz, stelaża płytszego. Ja mam 8cm tece za jakieś 500 zł. A dolna łazieneczka malutka. Pomysł z opłytkowaniem szafy całkiem ciekawy. Łazienka poniżej to tylko WC znajdujące sie zaraz przy głownej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fouqquet 25.07.2015 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Gdzie WC w dużej łazience? Po co ta przestrzeń między wanną a szafą? Rzeczywście ta przestrzeń między wanna a szafą jest niepotrzeba, ani kosza na pranie tam nie postawie ani nic, muszę wymyślić jakiś inny uklad szafy, bez tej przestrzeni. Tylko co,, WC znajduje się w odzielnym pomieszczeniu, tuż koło łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fouqquet 01.09.2015 04:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Jak to z remontami bywa , pojawił się mały problem . 1. Gniazdko elektryczne pod lustrem ma się znajdować na płytce która jest wypukłym falowanym dekorem tak jak zaznaczylam na wizualizacji. Jak wstawimy tam kontakt to przez to ze plytka jest nierówna to ramka kontaktu bedzie nieestetycznie odstawała, będą szpary. Macie może jakiś pomysl co z tym zrobic? plytki to te : http://opocznoplytki.pl/p/1177/14165/white-glossy-pillow-25x75-pret-a-porter-opoczno-plytki-lazienkowe.html?gclid=Cj0KEQjw9o-vBRCO0OLi2PfPkI8BEiQA8pdF4D5o9Etyi1p-u8hXTqwmB8a9m2Ol7PUFYS14QPtEoooaAk-V8P8HAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts