Notkin 24.07.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2015 (edytowane) Sytuacja czysto hipotetyczna. Przychodzi huragan, zrywa dach z mojego domu i następnie zabrane przez wiatr elementy uszkadzają dom sąsiada. Załóżmy, że z mojej strony nie ma żadnego zaniedbania (siła wyższa) i mam dom ubezpieczony od następstw działania wszelkich żywiołów. Czy w takiej sytuacji ponoszę finansową odpowiedzialność, za szkody wyrządzone u sąsiada na przykład? Edytowane 24 Lipca 2015 przez Notkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekT 26.07.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 W takim przypadku odpowiadasz na zasadzie winy. Nie ma winy - nie ma odpowiedzialności. Tak samo, gdyby powódź porwała Twój samochód stojący na podwórku i rąbnęła nim w witrynę sklepu monopolowego , skoro już mamy się bawić w teoretyzowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
singnoral 03.09.2015 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2015 Mój przedmówca ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts