Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Awilux Adams Eurocolor Vetrex

Recommended Posts

• Odpowiedzi 74
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Michal z calym szacunkiem ale to jest forum dotyczace szeroko pojetej budowlanki i jej elementow , jakim nie watpliwie sa okna , prawda?

Wszystko się zgadza, pewnie przemęczony jestem, przepraszam, masz rację.

Tak się tylko czasami zastanawiam za co Wy Inwestorzy płacicie firmą w których kupujecie okna jak i wszelkie inne dobra związane z budową ?

Pozdrawiam

Michal spoko ok . Ale wiesz jak to jest , kazdy jest lekko przemeczony , na budowie jak to na budowie zawsze cos sie potrafi poslizgnac i zle zlozyc.

Permanentny brak czasu itp. A sprzedawcy no coz wielu z nich ma blade pojecie i jak automat potrafi powtarzac

Co tu wiecej . Wieczorem jest chwilka i czlowiek drazy i docieka . Pozdrawiam

Tak na szybko wpadlem do dwoch salonow a tam wielkie oczy ze nikt o to nie pyta , bo my mamy okna z niemiec itp.

Omijać te "salony" z daleka. Skoro mają taką "szeroką wiedzę" o sprzedawanym produkcie to jaki poziom zaprezentują montażyści?

Stolarka to jeden z nielicznych materiałów na budowę, który skutecznie "broni się" przed sprzedażą marketową i internetową. A to dlatego, że wbrew pozorom wymaga dużej wiedzy i doświadczenia.

Panowie czy moglby ktos w jakis prosty sposob okreslic roznice miedzy V82, V82MD, V82BD, bo widze ze chocby Rw dla V82MD wynosi 34db.

Czy mozna je uszeregowac jakos cenowo ktory jest najtanszy itp

.No i jak wypada przy tym V70OB chocby cenowo ,czy warto

V82 - "klasyczna" Veka 82 Softline w wykonaniu Vetrexu

V82 BD - czyli czarne dodatki, głównie chodzi o okucia z czarną powłoką

V82 MD - jak dobrze rozszyfrowuję - MODERN DESIGN - jak zobaczysz to się albo zakochasz (bo niemal w całości pozwala ukryć ramy w ociepleniu) albo się skrzywisz - bo nie wygląda jak "normalne" okno.

V70OB - pięciokomorówka z głębszym skrzydłem które daje zamontować pakiet o wsp. U 0,5 - wydaje mi się że na tym profilu jest oparty Platinium II Oknoplastu. Jak dla mnie zbliżony do trzyszybowego Brugmanna.

Serdeczne dzieki finlandia , ty to jestes czlowiek pracy , skoro swit . Dobrze rozszyfrowales. A jak wypadaja te profile vetrexu w porownaniu cenowym ze soba w zblizonej konfiguracji, jest sporo fixow w ramie rowniez na pietrach i tak sobie mysle ze moze te V82Md by sie dobrze z nimi komponowalo.

Droga naturalnej eliminacji odpada Oknostyl.

Ciekawi mnie Eurocolor ta sama cena na Evo 82 Bluevolution i Energetic 86 Rehau niemal identyczna kilka zl roznicy , pomozcie odrzucic kolejny produkt bo ja nie wiem na co zwrocic uwage

Edytowane przez Robo4x4

Michal tak dla przykladu kilka sztuk szer x wys np aluplast 8000, wszystko fix 2100x170 ,= 4/18/4/18/4 , 2100x190,=6/14/6/16/6 , 190x190 =4/18/418/4.

,

Zgodnie z cennikiem Adamsa, wszystkie te okna powinny być wykonane na szybach grubszych niż 4 mm (bądź np. 4 mm hartowanych ), niezależnie, czy są to fixy szklone bezpośrednio w ościeżnicy czy w skrzydle.

Jeżeli sprzedawca wycenia na "czwórkach" to oznacza, że bierze to na siebie.

Edytowane przez stary

Sprawdziłbym jak jest z gwarancją na te okna, czy nie odeślą Cię do producenta, bo na początku patrzymy tylko na cenę, a później okazuje się, że nie ma do kogo zgłosić się z reklamacją...tzn. jest, ale serwis producenta będzie za x dni, a inwestor czeka... Jeśli mają swój to już jest dobrze, następne pytanie czas reakcji i czy ma to pokrycie w rzeczywistości, można łatwo sprawdzić powołując się na klienta, który ma już ich okna dzwoniąc z pytaniem kiedy ktoś może przyjechać.

Zgodnie z cennikiem Adamsa, wszystkie te okna powinny być wykonane na szybach grubszych niż 4 mm (bądź np. 4 mm hartowanych ), niezależnie, czy są to fixy szklone bezpośrednio w ościeżnicy czy w skrzydle.

Przecież to problem tylko i wyłącznie sprzedawcy, przyjedzie pęknięta musi zamówić następną.

Witam

A nie lepiej i pewniej by było aby po prostu producent nie realizował zamówień, które są niezgodne z jego własnymi zaleceniami ?

a nie, że sprzedawca "bierze to na siebie"

Pozdrawiam

Niestety z przykroscia stwierdzam ,ze odpada Awilux a spogladalem na niego przychylnym okiem , za szyby sun energy , jedna z najlepszych cen wsrod ofert i podejscie sprzedawcow.

Odpada z powodu ograniczonej maksymalnej wysokosci drzwi balkonowych tj 2300mm przez co gora trzeba wstawiac doswietlenia by zrownac sie z oknami , ktore bezposrednio sie z nimi stykaja . A to juz zle wyglada. Szkoda

Ok sprawdze przedzwonie ,okna Awilux maja tez najlepsza oferte na P4 ,bardzo korzystna dla parteru , ze wzgleu na halas.

Na budowie w sumie po rozmowie pojawil sie handlowiec Peteckiego wiec dojdzie kolejny punkt rozwazan . Jakos Vetrex wciaz chodzi mi po glowie i mi sie podoba no ale jest drozszy dla V82 i nie moge znalezc racjonalnego uzasadnienia , chociaz bardzo sie staram. Nie wspominajac o V90+ gdzie cena szybuje. Bo powiedzmy ze taki VR90 z racji caloksztaltu moze i jest inny lekko wyjatkowy z szyba P4

Edytowane przez Robo4x4