Grzegorz4x4 26.07.2015 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Witam Bardzo proszę zorientowanych w temacie o radę Jest sobie łazienka, gdzie tylko na podłodze położony jest gres, natomiast wszystkie ściany są wyłożone zielonymi płytami KG. Póki co (na kilka miesięcy) musi tak pozostać i nie będzie glazury na ścianie, a z łazienki trzeba będzie korzystać na bieżąco. Wiadomo, że jak to jest łazienka, to i jest woda, która będzie nagminnie pryskała na ściany z KG. Chciałbym w jakiś skuteczny sposób (na te kilka miesięcy) zabezpieczyć płyty KG w taki sposób, aby nie nasiąkały od wody, a w szczególności te miejsca wokół: umywalki, kabiny prysznicowej, wanny. Jaki środek zabezpieczający przed wodą możecie polecić? O razu mówię, że nie chcę stosować środków takich jak folia w płynie lub guma w płynie, gdyż mam bardzo dużą powierzchnie łazienki, a są to preparaty drogie i mało wydajne. Chciałbym, żeby to było coś taniego, skutecznego i jednocześnie łatwego w nanoszeniu na ścianę. Za każdą informację już teraz z góry serdecznie dziękuję Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.07.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 I tak musisz tę folię położyć, na pewno w okolicach wanny i prysznica.Więc zrób to już teraz, przecież to nie jest duża powierzchniaObawiam się, że tanio i dobrze się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.07.2015 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 folia w płynie. nic innego tutaj się nie nadaje. No chyba że przykleisz zwykłą folię typu ogrodniczego na jakis klej dyspersyjny do tapet. Karkołomne lekko. Sprawdź cenę folii z firmy SBS sim ale nie "Blumas płynna folia" w butelkach i kanistrach (tej nie kupuj pod żadnym pozorem;)) tylko "Pilmas płynna folia" w wiaderkach 1 i 5 kg. Folia działa na pewno - ceny nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.07.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Nie widzę czegoś takiego, jak "Pilmas - płynna folia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz4x4 26.07.2015 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Wielkie dzięki za odpowiedź. "Pilmas płynna folia" w wiaderkach 1 i 5 kg.Nie ma folii w płynie w ofercie SBS-SIM. Czy każda inna będzie dobra, czy też są takie folie, których należy się wystrzegać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.07.2015 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 nie ma na stronie. Na pewno jest u nich jak i w sklepach które sprzedają ich produkty. Na pewno dobry jest produkt Henkla - przypuszczam że droższy. Co do innych - nie badałem więc nie wiem. Przypuszczam że jest taka sama ilość działających co i niedziałających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.07.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 To są takie, co nie działają ? ja stosowałem produkt Henkla i Primacolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.07.2015 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 To są takie, co nie działają ? Tak niestety wyglada rynek chemii budowlanej w Polsce. Produkt działa w momencie robienia dokumentacji i badań. Tym co jest na półce w sklepie nikt się nie interesuje. Patrz wyniki badań klejów do styropianu http://www.muratorplus.pl/biznes/raporty-i-prognozy/badania-kleju-do-styropianu-30-badanych-probek-uzyskalo-wynik-negatywny_81302.html 30% to wyroby które nie powinny trafić na rynek. Z innymi rzeczami nie wygląda to lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts