gicho 26.07.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 (edytowane) Witam, prosiłbym bardzo o doradzenie jak podzielić okno wykuszowe, na 3 równe części, na dwie równe, czy na 3 niesymetrycznie czy w całości zostawić? ( w całości jest problem bo okno ma 358 cm na 215 cm ) Serdecznie dziękuję. Edytowane 26 Lipca 2015 przez gicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.07.2015 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Uzależniłabym to od wystroju wnętrza Jeśli ma być minimalistycznie nowocześnie - jedna tafla, jeśli klasycznie bądź nieco skandynawsko - podział na 3. Lubię symetrię - wybrałabym 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 27.07.2015 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Ciekawy jest podział na 3 niesymetryczne części (2 wizualizacja). Nawiązuje do uniwersalnej zasady złotego podziału. Podział na równe 3 części, oraz podział na 2 są dość typowymi i często spotykanymi podziałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gicho 27.07.2015 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 dziękuję za opinie, skłaniamy się zdecydowanie ku wersji z niesymetrycznym podziałem jak pisze piotrek0m, podział na 3 równe jest już oklepany i brzydki a cała tafla niestety jest bardzo droga i okno by było zimne, by trzeba wstawić dwie szyby 8 hartowane waga ok 300-400 kg, ciężko zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 27.07.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Też wybrałabym opcję 2, oprócz powodów wyżej wymienionych - łatwiej będzie je obsługiwać, można otworzyć czy uchylić mniejsze skrzydło, z doświadczenia wiem, jaki jest problem z otwarciem dużego skrzydła, jeśli w środku niedaleko stoi jakaś roślina, pod oknem jest kanapa itp. No i ciekawiej wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.07.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Nie planujesz tam fixów? Mogłyby być na parterze, choć zdaje się jest wtedy problem z myciem rolet. Dla mnie wersja 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 27.07.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 dla mnie wersja 2 - ładnie nawiązuje do okien wyżej, wprowadzając równe podziały na 2 to takie jakieś kloce się wydają... na 3 części nierówno z górą... a jedna to już raczej tylko jako fix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 27.07.2015 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Według mnie w grę wchodzi tylko druga i trzecia opcja.Przy pierwszej i czwartej jak będziesz chciał wyjrzeć przez okno to tego nie zrobisz bo odechce ci się męczyć z wielkim oknem,wystarczy że w środku będzie firanka i już będzie kłopot je otworzyć żeby wyjrzeć a co dopiero jak jeszcze przy oknie będą kwiatki czy jakieś meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts