catchan 27.07.2015 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 Witam serdecznie! Niedawno kupiłam nowe mieszkanie - kawalerkę 35,4 m2. Dopiero zaczynam swoją przygodę z urządzaniem mieszkania i bardzo proszę o pomoc w funkcjonalnym urządzeniu pokoju. Plan przedstawia się następująco (pokój wydzielony jest za pomocą rozbieralnych ścianek działowych): Bardzo chcę mieć dwuosobowe łóżko, wydzielone w części sypialnianej, biurko (miejsce do pracy) i stół z krzesłami (nieduży). Jednocześnie chcę zostawić kuchnię zamkniętą - jak na planie. Jedyne, co udało mi się samej wymyśleć, to układ jak na poniższym zdjęciu - nie znalazłam jednak pomysłu na umiejscowienie stołu. Czy macie może jakieś sugestie, jak lepiej zaprojektować układ mebli, żeby mieć i stół, i łóżko, i biurko i jednocześnie nie zagracić przestrzeni? Z góry dziękuję za wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 27.07.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 (edytowane) A nie lepiej mieć sypialnię z oknem.Nie za bardzo widać wymiary więc skala może się nie zgadzać.http://images70.fotosik.pl/1070/857c12efcc781fcfmed.jpg Edytowane 27 Lipca 2015 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
catchan 30.07.2015 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 A nie lepiej mieć sypialnię z oknem. Nie za bardzo widać wymiary więc skala może się nie zgadzać. http://images70.fotosik.pl/1070/857c12efcc781fcfmed.jpg Dziękuję, kinka, za Twoje pomysły - na pewno są warte rozważenia. Ja jednak wciąż optuję za osobną kuchnią z oknem i rozwiązaniem raczej nie wymagającym zmian budowlanych. Może ktoś ma inny pomysł na takie wnętrze - kilka pomieszczeń na 20 metrach? Dokładne wymiary pokoju to 3,625m x 4,98m, długość ścianki działowej na prawo od drzwi wejściowych to 2,05m, tej przy kuchni - 0,8m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts