Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam mam pytanie jeżeli produkt ma te same oznaczenia w hurtowaniach i marketach to chyba nie możliwe aby te w markecie były innej /gorszej jakości lub z innej partii produkcyjnej specjalnej dla marketów....Może pytanie naiwne ale na "łamach" wymiany doświadczeń tyle się naczytałem o jakości produktów w marketach, że dmucham na zimne :)
https://forum.murator.pl/topic/20276-isover-uni-mata-czy-mo%C5%BCna-kupowa%C4%87-w-hipermakecie/

nie byłbym taki pewien - jest dużo materiałów budowlanych robionych specjalnie dla hipermarketów. Zastanów się co wpływa na czasami bardzo niską cene w markecie? Jak wiesz każdy materiał budowlany ma jakieś odchyłki od standardu który opisuje dany towar. A może te odchyłki w marketach są maksymalnie na minus?

Chociaż czasami zdarzaja się okazję (tak samo jak i w hurtowniach) i jeżeli jesteśmy pewni za co płacimy, to dlaczego nie skorzytać?

Proponuje tylko sprawdzić czy np nie porównujemy ceny op wełny która dla hurtowni jest pakowana po 7,2m2 a dla cast.... po 5m2, czy rzeczywiście jest to ten sam towar, a nie np II gat, albo klej m. zamiast kleju, itp, itd...

materiał w hurtowni budowlanej również może mieć max. odchyłkę in minus - bardziej by popatrzył na cenę i date wykonania.

ponadto w hipermarkecie nie zza bardzo można negocjować cenę a proponowane upusty sa śmiesznie niskie - w dowolnej hurtowni cenę uzyskasz niższą.

ja kupowałem PolthermMax w hurtowni o 15% taniej niż w LeroyMerlin - oznaczenia były te same różnica w dacie produkcji była tydzień

materiały robione na zamówienie pod własną markę marketu to inna historia - choć nie zawsze jest to produkt gorszy