darsalam 28.07.2015 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Chcemy zrobić taras z kostki brukowej.Taras będzie wystawał nad gruntem około 30cm a więc jego warstwy przykryją (będą się stykać) nieco ścianę z bloczków bk. Jaką izolacje pionową trzeba zrobić na ścianie aby odizolować ją od wilgoci aby wszystko było ok.Chodzi mi głównie o zabezpieczenie ściany na styku gazobetonu z warstwami tarasu (kliniec,piasek,kostka brukowa).Czy ma sens w tym miejscu dawanie jakieś foli w płynie a potem obłożenie płytkami ceramicznymi i zasypanie tego wszystkiego?Może wystarczy folia kubełkowa taka jak do izolacji fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojern36 28.07.2015 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Taras z kostki? A nie mysleliście o drewnie? Wygląda dużo lepiej, ale będzie drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hemiks 28.07.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Z kostki? Czy ja wiem. Stawiałbym na drewno raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 30.07.2015 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Proszę o jakieś merytoryczne wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts