Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramika Nowa Gala - serie, inspiracje, realizacje, problemy

OlaK

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 220
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Ja mialam MM02 nierektyfikowane, poler. Dosc proste, ale sporo odpadlo ze wzgledu na rysy. Ja bym nie kupila drugi raz :/

Ale nie chodzi Ci o te smugi, co wyglądają jak mazaje farbą?

Na początku myślałem, że to właśnie ich wada :)

Nie, smugi smugami - mozna je doczyscic. Mialam sporo z okragla rysa - za bardzo polerka docisnela. Mysle ze mialam po prostu pecha, bo wiekszosc mowi ze roznicy nie widzi miedzy 1wszym a 2gim gatunkiem... a moze to dlatego ze to nie zwyczajny gres, tylko polerowany? Moze szkliwiony sie prawie nie rozni?

Z drugiej strony jsli istnieje pozial na gatunki, to chyba cos jest jednak z nimi nie tak...

Coz, caly parter w tych plytkach, sa piekne. Ale pol arazu mam nadal zawalone ok 50m2 uszkodzonych...

Nowa Gala jest dosc dobra firma. Ja bym zaryzykowala, jesli roznica jest az tak duza.

Nie miała baba kłopotu...

...kupiła płytki w II gatunku.

I płytki przyszły piękne, choć nie ukrywam, nie wszystkie trzymały wymiar, ale nie na tyle żeby robić z tego tragedię; niektóre miały inne wybarwienie, minimalnie dosłownie;

Niestety w tym wszystkim lekko zawinił glazurnik-amator-złota rączka; nie poradził sobie z tym niestety i płytki wg mnie po prostu zostały źle położone;

Znajomi twierdzą, że aż takiej tragedii nie ma, ja jednak chciałam mieć śliczną podłogę;

I mam...prawie

Doradźcie teraz: czy jest jakiś sposób (oprócz zrywania płytek) na zniwelowanie różnic, może fugowaniem (niektóre płytki wystają 1-2 mm ale tylko na łączeniu rogami)??

Co sobie miałam przez to popłakać to już popłakałam :(

Nowa Gala jest dosc dobra firma. Ja bym zaryzykowala, jesli roznica jest az tak duza.

Nie miała baba kłopotu...

...kupiła płytki w II gatunku.

I płytki przyszły piękne, choć nie ukrywam, nie wszystkie trzymały wymiar, ale nie na tyle żeby robić z tego tragedię; niektóre miały inne wybarwienie, minimalnie dosłownie;

Niestety w tym wszystkim lekko zawinił glazurnik-amator-złota rączka; nie poradził sobie z tym niestety i płytki wg mnie po prostu zostały źle położone;

Znajomi twierdzą, że aż takiej tragedii nie ma, ja jednak chciałam mieć śliczną podłogę;

I mam...prawie

Doradźcie teraz: czy jest jakiś sposób (oprócz zrywania płytek) na zniwelowanie różnic, może fugowaniem (niektóre płytki wystają 1-2 mm ale tylko na łączeniu rogami)??

Co sobie miałam przez to popłakać to już popłakałam :(

No costy, poziomu nie trzymaja po polozeniu? Mialam rozne ulomnosci na tych plytkach, ale wystajacych rogow nie...

Wrzuc zdjecia, moze ktos cos doradzi...

• 2 months później...
Format nie jest problemem,większy problem to wykonawca.Jeśli masz ogrzewanie podłogowe to weż fachowca z polecenia i kontroluj jakość jego pracy.Jeśli masz pytania to daj zanć na PW to wyślę ci kilka informacji jak wykonać pytki dużego formatu poprawnie

Pozdrawiam Pablo

A możesz napisać na co trzeba zwrócić uwagę. Planuje właśnie te płytki 60 x 60 i mam podłogówkę.

Napiszcie mi proszę czy gres polerowany można kłaść zarówno w caro i normalnie.

Dla waszej informacji od lutego mają być jeszcze wymiary 60 x 120 (widziałem już taką płytkę na żywo)

• 2 weeks później...
Witam. Zamierzam wyłożyć przedpokój płytkami rektyfikowanym j.w. gres 60x60 połysk. Ponieważ płytki wydaja mi się stosunkowo grube bo 0,9mm moje pytanie brzmi. Jak się to tnie, czy powinienem najpierw skonsultować zakup tych płytek z moim specem którym będzie miał je położyć?

Witam!

Też chcę ułożyć gres Nowej Gali 60x60 z serii Concept na podłogówce i mam dylematy, którą wybrać:

-CN 01 poler (tę preferuje moja żona)

-CN 01 mat

-CN 02 poler

Chodzi o sporą powierzchnie w domu i pomieszczenia takie jak wiatrołap i kuchnia więc mam dylemat odnośnie śliskości, pochłaniania plan i matowienia.

Czy ktoś wie gdzie mógłbym w Warszawie kupić po płytce tych gresów (niezależnie od rozmiaru, może być nawet potłuczone) by sobie w warunkach domowych porównać?

pozdrawiam

SP