bemark 03.10.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2009 przepraszam a gdzie mozna kupic kafelki w II gatunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 19.10.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 A czy szkliwiony też trzeba impregnować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 20.10.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Mnie się podobają MM01 z Nowej Gali 60x60 gres polerowany ale jakoś przeraża mnie ta impregnacja:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 01.11.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Ja mialam MM02 nierektyfikowane, poler. Dosc proste, ale sporo odpadlo ze wzgledu na rysy. Ja bym nie kupila drugi raz :/ Ale nie chodzi Ci o te smugi, co wyglądają jak mazaje farbą? Na początku myślałem, że to właśnie ich wada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 02.11.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Ja mialam MM02 nierektyfikowane, poler. Dosc proste, ale sporo odpadlo ze wzgledu na rysy. Ja bym nie kupila drugi raz :/ Ale nie chodzi Ci o te smugi, co wyglądają jak mazaje farbą? Na początku myślałem, że to właśnie ich wada Nie, smugi smugami - mozna je doczyscic. Mialam sporo z okragla rysa - za bardzo polerka docisnela. Mysle ze mialam po prostu pecha, bo wiekszosc mowi ze roznicy nie widzi miedzy 1wszym a 2gim gatunkiem... a moze to dlatego ze to nie zwyczajny gres, tylko polerowany? Moze szkliwiony sie prawie nie rozni? Z drugiej strony jsli istnieje pozial na gatunki, to chyba cos jest jednak z nimi nie tak... Coz, caly parter w tych plytkach, sa piekne. Ale pol arazu mam nadal zawalone ok 50m2 uszkodzonych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyg_zak 02.11.2009 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Nowa Gala jest dosc dobra firma. Ja bym zaryzykowala, jesli roznica jest az tak duza. Nie miała baba kłopotu... ...kupiła płytki w II gatunku. I płytki przyszły piękne, choć nie ukrywam, nie wszystkie trzymały wymiar, ale nie na tyle żeby robić z tego tragedię; niektóre miały inne wybarwienie, minimalnie dosłownie; Niestety w tym wszystkim lekko zawinił glazurnik-amator-złota rączka; nie poradził sobie z tym niestety i płytki wg mnie po prostu zostały źle położone; Znajomi twierdzą, że aż takiej tragedii nie ma, ja jednak chciałam mieć śliczną podłogę; I mam...prawie Doradźcie teraz: czy jest jakiś sposób (oprócz zrywania płytek) na zniwelowanie różnic, może fugowaniem (niektóre płytki wystają 1-2 mm ale tylko na łączeniu rogami)?? Co sobie miałam przez to popłakać to już popłakałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.11.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Nowa Gala jest dosc dobra firma. Ja bym zaryzykowala, jesli roznica jest az tak duza. Nie miała baba kłopotu... ...kupiła płytki w II gatunku. I płytki przyszły piękne, choć nie ukrywam, nie wszystkie trzymały wymiar, ale nie na tyle żeby robić z tego tragedię; niektóre miały inne wybarwienie, minimalnie dosłownie; Niestety w tym wszystkim lekko zawinił glazurnik-amator-złota rączka; nie poradził sobie z tym niestety i płytki wg mnie po prostu zostały źle położone; Znajomi twierdzą, że aż takiej tragedii nie ma, ja jednak chciałam mieć śliczną podłogę; I mam...prawie Doradźcie teraz: czy jest jakiś sposób (oprócz zrywania płytek) na zniwelowanie różnic, może fugowaniem (niektóre płytki wystają 1-2 mm ale tylko na łączeniu rogami)?? Co sobie miałam przez to popłakać to już popłakałam No costy, poziomu nie trzymaja po polozeniu? Mialam rozne ulomnosci na tych plytkach, ale wystajacych rogow nie... Wrzuc zdjecia, moze ktos cos doradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynaj 25.01.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Witam. Jestem na etapie wybieranie gresu na cały dom. Wpadł mi w oko gres z Nowej Gali Concept 01- POLER Czy ktoś z Was ma w swoim domu???? http://www.nowa-gala.com.pl/pl/index/html/id:3/collection:3237/CONCEPT Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romapoz 25.01.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Ja właśnie kładę w łazience Concept 02 i 04 ale niestety w wersji naturalnej. Jakoś się boję polerowanych..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynaj 25.01.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Hej. Ja tez sie boje jeszcze nie wybrałam. Niestety nie widziałam w macie-nie dodtykałam:) Jaki format wybraliście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romapoz 25.01.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 I na podłoge i na ściany dajemy 30x 60, a wannę obudowywujemy paskami mozaiki - hmm... to wlaśnie te paski mnie zauroczyły i dlatego wybrałam tę serię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 25.01.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 ja wybrałam Concept 12 i 14 właśnie polery ale kładzione będą najwcześniej w marcu tylko, że ja na poler jestem nastawiona i wyboru nie zmienię, najwyżej co do producenta ale błyszczący będzie na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynaj 26.01.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Zastanawiam sie czy w formacie 60 na 60 nie bedą za duże??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo lca 27.01.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Format nie jest problemem,większy problem to wykonawca.Jeśli masz ogrzewanie podłogowe to weż fachowca z polecenia i kontroluj jakość jego pracy.Jeśli masz pytania to daj zanć na PW to wyślę ci kilka informacji jak wykonać pytki dużego formatu poprawniePozdrawiam Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 27.01.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Format nie jest problemem,większy problem to wykonawca.Jeśli masz ogrzewanie podłogowe to weż fachowca z polecenia i kontroluj jakość jego pracy.Jeśli masz pytania to daj zanć na PW to wyślę ci kilka informacji jak wykonać pytki dużego formatu poprawnie Pozdrawiam Pablo A możesz napisać na co trzeba zwrócić uwagę. Planuje właśnie te płytki 60 x 60 i mam podłogówkę. Napiszcie mi proszę czy gres polerowany można kłaść zarówno w caro i normalnie. Dla waszej informacji od lutego mają być jeszcze wymiary 60 x 120 (widziałem już taką płytkę na żywo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo lca 27.01.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Można układać i prost i w karo .Wyślij mi na PW adres poczty to wyślę ci artykuł o układaniu płytek na podłogówce.Ukaże się dopiero za miesiąc w Glazurniku ale sam pisałem więc mogę.Pozdrawiam Pablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shindler 08.02.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam. Zamierzam wyłożyć przedpokój płytkami rektyfikowanym j.w. gres 60x60 połysk. Ponieważ płytki wydaja mi się stosunkowo grube bo 0,9mm moje pytanie brzmi. Jak się to tnie, czy powinienem najpierw skonsultować zakup tych płytek z moim specem którym będzie miał je położyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spejsi 08.02.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam! Też chcę ułożyć gres Nowej Gali 60x60 z serii Concept na podłogówce i mam dylematy, którą wybrać: -CN 01 poler (tę preferuje moja żona)-CN 01 mat-CN 02 poler Chodzi o sporą powierzchnie w domu i pomieszczenia takie jak wiatrołap i kuchnia więc mam dylemat odnośnie śliskości, pochłaniania plan i matowienia. Czy ktoś wie gdzie mógłbym w Warszawie kupić po płytce tych gresów (niezależnie od rozmiaru, może być nawet potłuczone) by sobie w warunkach domowych porównać? pozdrawiamSP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakoxxs 11.02.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 w żadnym razie te płytki nie są grube normalna grubość każdy szpec powinien to swoją maszynką połamać no chyba że przyjeżdża do pracy na budowę rowerykiem z maszynką za 60 pln z biedronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pivek 11.02.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 podłączam sie pod temat. Mam te same płytki na oku? czy ktos je uzytkuje w zyciu codziennym? jakie sa w utrzymaniu? Pivek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts