zuznka 08.02.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Ja mam położone płytki Concept 01 w salonie, CN02 w kuchni a CN 03 w wiatrołapie. Wszędzie polerowane. Calość impregnowałem preparatem Fila MP/90. Moim zdaniem super. dzięki bo ja mam już łzy w oczach i strach że będę musiała je zrywać idę pogooglować gdzie to mogę kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karynk 09.02.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Ja impregnowałam Sopro FFP 719 -Impregnat do gresówhttp://www.sopro.pl/products/tfp/prace-glazurnicze/rpm/reinigungsmittel/10907/file.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 10.02.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Ja impregnowałam Sopro i nic to nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 13.02.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Powiem tak: kupiłam wszystkie impregnaty jakie wpadły w moje ręce: Sopro, HG, San Profi, Ceresit, Fila MP, potraktowałam każdą płytkę danym impregnatem, polałam kawą (mocną z expresu), czerwonym winem i esencją z herbaty Największy problem stworzyła herbata. Do kosza wyrzuciłam: HG, Ceresit i San Profi na dalszej drodze wyboru pozostał : Sopro i Fila po dalszych testach polegających na dłuższym pozostawieniu barwiących cieczy wygrało SOPRO FFP 719 http://www.sopro.pl/AC6-2Ci-YGC/products/tfp/prace-glazurnicze/rpm/reinigungsmittel/10907/file.html Sopro dłużej wsiąka co powoduje głębszą penetrację gresu, czas schnięcia jest znacznie wydłużony od równie dobrego ale nie lepszego Fila - to opis testu jaki robiłam ale na dniach cały gres zostanie zaimpregnowany i będę mogła podzielić się szerszą obserwacją a po użytkowaniu w ogóle będę biegła w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbara.sobocinska55 07.03.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Jestem o krok od zakupu płytek Marmi Moderni w polerze - producent Nowa Gala. Czy gres ten jest impregnowany przed wypałem i czy ochroni mnie to przed powtórną impregnacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 07.03.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Witam Użytkuje od 6m-cy gres Nowa Gala CN01 poler i powiem wam, że część ma zaimpregnowany a część nie i nie widzę żadnej różnicy w użytkowaniu. Jeśli chodzi o mycie to myje je płynem uniwersalnym do podłóg W5 z Lidla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 07.03.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Witam Użytkuje od 6m-cy gres Nowa Gala CN01 poler i powiem wam, że część ma zaimpregnowany a część nie i nie widzę żadnej różnicy w użytkowaniu. Jeśli chodzi o mycie to myje je płynem uniwersalnym do podłóg W5 z Lidla. I jak sie sprawdza bo ja użytkuję od 5 m-cy i wypróbowałam już masę środków a smugi jak były tak dalej są. Moze to wina mopa ??? Jakim myjesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 07.03.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Mopa mam Viledy chyba Ultramop. Czasami mam też smugi i chyba występują one jak dasz za dużo płynu. Bardzo fajnie smugi schodzą szmatą do podłogi też Lidla polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal_81 11.05.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Czy ktoś może ma CN 12/13? Chodzi mi o strukturę płytek "naturalnych" a najlepiej o zdjęcia Więc jeśli ktoś ma to z góry BARDZO dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akapap 06.07.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Witam, czy ma ktoś z Was u siebie płytkę cn14 z nowej gali w polerze? Szukam fotek po necie i no lipa - nic nie ma. Proszę pochwalcie się zdjęciem. Druga sprawa, może ktoś ma tą samą płytkę cn14 tylko w strukturze naturalna na zewnątrz: balkon schody itp.? Jeśli tak to czy może mi powiedzieć, czy po deszczu ten gres nie robi się śliski i niebezpieczny? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiatko_2006 21.07.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam, przeczytałam wątki, wyoglądałam zdjecia i postanowiłam zamówić CN 01 60x60 poler. Pojechałam do LM i był ale w zamokniętych opakowaniach. Stwierdziłam że jak wydaję tyle pieniędzy to chcę mieć jak należy. Zamówiono dla nas 23 m tego gresu. Przyjechał i również był w zamokniętych opakowaniach. Stwierdziłam że posprawdzam czy płytki są ok. I NIE BYŁY. Niestety gres miał zacieki od tektury w którą był zapakowany. Wzięłam szmatkę i zaczęłam do przecierać. Nic to nie dało, żółte plamy zostawały. Nie zakupiłam go, sprzedawca (bardzo obrotny) posprawdzał i stwierdził że pewnie przy hcińskim tego by nie było a Nowa Gala jak widać przestaje sie troszczyć i odwala fuszerkę. Teraz nie wiem czy już po raz trzeci podchodzić do tego gresu czy dać sobie spokój.Od dawna czytam forum a dzisiaj chciałam zapytać czy wszyscy są tak zadowoleni z Nowej Gali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 22.07.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam, przeczytałam wątki, wyoglądałam zdjecia i postanowiłam zamówić CN 01 60x60 poler. Pojechałam do LM i był ale w zamokniętych opakowaniach. Stwierdziłam że jak wydaję tyle pieniędzy to chcę mieć jak należy. Zamówiono dla nas 23 m tego gresu. Przyjechał i również był w zamokniętych opakowaniach. Stwierdziłam że posprawdzam czy płytki są ok. I NIE BYŁY. Niestety gres miał zacieki od tektury w którą był zapakowany. Wzięłam szmatkę i zaczęłam do przecierać. Nic to nie dało, żółte plamy zostawały. Nie zakupiłam go, sprzedawca (bardzo obrotny) posprawdzał i stwierdził że pewnie przy hcińskim tego by nie było a Nowa Gala jak widać przestaje sie troszczyć i odwala fuszerkę. Teraz nie wiem czy już po raz trzeci podchodzić do tego gresu czy dać sobie spokój. Od dawna czytam forum a dzisiaj chciałam zapytać czy wszyscy są tak zadowoleni z Nowej Gali? Witaj. Daj sobie spokój. Mam 70 40m2 tego gresu - jest FATALNY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiatko_2006 22.07.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Dziękuję za wiadomość, chyba tak zrobię tylko teraz nie wiem co zrobić z fugą którą już zakupiłam, nie pytałam ale może jest możliwość zwrotu czy wymiany. W niedzielę jadę jeszcze przeszukać gresy i płytki i ostateczna decyzja zostanie podjęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauliszka 21.01.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Witam,Jestem prawie zdecydowana na zakup gresu polerowanego SL02.Czy ktoś mógłby się podzielić doświadczeniem na jego temat?Zamierzam wyłożyć nim hol i na środku dać rozetę. Czy to się strasznie brudzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JuicyFruit 25.09.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Please send you photos of Nowa Gala Travertino.I want to purchase this collection but not sure how it looks like in interior in real life. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 14.01.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam, Przymierzam się do zakupu gresu Nowa Gala Signum 60x60 Rektyfikowany. Cena gatunku 1 to około 129zł /m2, cena gatunku 2 - 60-70zł/m2. Do położenia mam około 40m2 gresu, z czego jakieś 25m2 jest w pomieszczeniach reprezentatywnych, gdzie chciałbym żeby gres wyglądał ładnie, ale wiadomo, że i w tych pomieszczeniach są miejsca (np. pod meblami w kuchni, pod szafą wnękową w wiatrołapie itd), gdzie da się upchnąć gorsze płytki Pozostałe 15m2 nie robi różnicy, mogą tam być płytki za 20zł/m2, może też być odpad, który zostanie po przebraniu z gatunku 2 lepszych płytek (do kuchni, wiatrołapu i łazienki). Po przeliczeniu lepiej mi się opłaca kupić 40m2 gatunku 2, niż 25m2 gatunku 1 oraz 15m2 byle czego po 20zł. (oszczędność ponad 25% kosztów, około 1200zł) Czy ktoś z was miał do czynienia z gatunkiem 2 Nowej Gali w wersji rektyfikowanej? Na jakiej podstawie płytki są przydzielane do gatunku 2? Czy wady są bardzo widoczne? jak wygląda kwestia rozmiarów (chciałbym kłaść na spoinę 2,5-3mm) Będę bardzo wdzięczny za pomoc, bo koszty urządzania nas przerażają i chętnie te 1200zł wydalibyśmy na coś innego. Facet co sprzedaje mówi że Nowa Gala robi dobry 2 gatunek, ale wiadomo - on sprzedaje:-) Pozdrawiam Czy są duże różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bellowicz 16.01.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Witam Jaką fuge dać do Concept CN99 ? , mam na myśli fugę Sopro. Poproszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juliaalex 03.03.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 WitamBardzo proszę o opinie na temat Signum Nowej Gali. Chodzi mi o utrzymanie czystości. Planuję położyć te płytki w łazience. Będę wdzięczna za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NATE 27.02.2014 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Uzytkownicy nowej gali concept, poler - jak sie sprawuje po czasie? Chcę kupić CN01 - finałowe starcie, mam brać do kuchni i przedpokoju czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygi72 07.06.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Nie polecam gresu polerowanego nowej gali. mam 50m i masakra - nigdy więcej. jakieś plamy, brak połysku. Nie było widać na pojedynczych dopiero w słońcu na większej powierzchni. Producent nie przewiduje reklamacji bezpośrednio ale tylko przez sprzedawcę. Myślę że to trochę ograniczenie praw konsumenta. Zobaczę jak wygląda taka reklamacja i postaram się przekazać info na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts