Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramika Nowa Gala - serie, inspiracje, realizacje, problemy

OlaK

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 220
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Podnoszę temat, gdyż w najbliższych 2-3 tygodniach też chcę zakupić Concept do salonu, kuchni, wiatrołapu i hallu. Wszędzie daję gres polerowany

Czy ktoś z Was już położył by móc odnieść się do tego czy jest zadowolony z wyglądu i jak on się komponuje na całości

Teraz wchodzi Concept o wymiarach 120 x 60. Sam już nie wiem o co brać.

Pozdrawiam

Witam wszystkich! Mam ten sam problem zastanawiam się nad gresem nowa gala concept o1. Niestety widziałąm go tylko w katalogu i na stronie, gdzie jest beżowy, natomiast w opisie zaznaczono, że to kolor biały. Jak jest naprawdę? Czy ktoś widział go na żywo??

No mnie interesuje taki właśnie w kolorze złamanej bieli, nawet kremowy ale nie bezowy, tak jak to wygląda na stronie Nowej Gali. justynaj czy mozesz napisać czy ten gres jest właśnie taki czy bardziej wpada już w beż?? Pozdrawiam:)[/b]

Szukam tego samego. Niestety, w internecie, jest b. mało zdjęć. Zresztą, niewiele sklepów internetowych ma te pytki... Wszędzie beże, a ja "zachorowałam" na szarości.

Do kuchni na podłogę chyba będzie gres Nord Ceram - łady szary 30x60 i cena b. b. łada, bo ok. 70 zł/m2.

Niech żyje szary :lol:

• 2 weeks później...

Witam

Za 2 tygodnie muszę podjąć ostateczną decyzję o zakupie gresu polereowanego z Nowej Gali. Jedno jest pewne będzie polerowany 60x60 w salonie, jadalni i hallu ( łącznie około 55 m2 )

Dylemat mam inny, nie wiem czy wybrać Concept 01 ( a"la biały ) czy też Concept 03 ciemny beż.

Mój wybór padł na Concept-a z uwagi na to, że wytargowałem dobrą cenę oraz oczywiście podoba nam się. Nie stać mnie na gres za 150 zł lub więcej.

Proszę o info osoby, które już kupiły lub położyły ten model z Nowej Gali. Czy jesteście zadowoleni oraz, który kolor wybraliście. Dziwi mnie trochę mała ilość osób, które wypowiadają się na jego temat w interencie. Pocieszam się tym, że te które kupiły może nie udzielają się na forum :).

ok, może mi sie uda coś wkleić :wink: - podłoga to orientale or12, rozeta to or13

http://img31.imageshack.us/img31/2118/orientale1.jpg

wow! udało się :D - tylko troszkę za beżowo na tym zdjęciu wyszły te kafle, chociaż czysto szare to one nie są - wszystko zależy od światła i otaczających kolorów.

to co widzisz z lewej to or13- są dosyć ciemne i zdecydowaniej szare. Pisałam, że or12 to nie jest taki jasny, czysto szary kolor ale beżowy czy różowopodobny też nie jest. Na tym zdjęciu są z magnolią (czasowo) na ścianach, więc zdjęcie trochę koloru ścian przejęły. Zerknij jeszcze na wątek o łazienkach - wkleiłam kilka zdjęć i na jednym też widać te or12. Jednak szare czy szaropodobne, to i tak mi się te kafle podobają, szczególnie w perspektywie sprzątania :wink: :wink: :wink:

Przy zamawianiu kafli z tej seri polecam sprawdzać czy są z tej samej partii - ja domawiałam część i różniły się intensywnością koloru. Kafle ogólnie są niejednolite w kolorze, więc nie jest to taki problem jak kafelkarz wie o różnicach i rozpakuje wszystkie kartony od razu. Gorzej jak już jest coś ułożone i trzeba ddokupić więcej. Poza tym zwróć uwagę na różne grubości kafli zależnie od wymiarów - te ze zdjecia to 30x30 i 30x60 - różniły się grubością o 1mm - to wyzwanie dla kafelkarza i nie każdy da sobie z tym radę, żeby równo wyszło, bo pod każdy kafel trzeba dać inną grubość kleju. Nie będzie problemu z kaflami o jednakowych wymiarach. I nie wiem czy inne serie NG tez tak mają. A gdyby interesowały Cie zdecydowanie szare kafle to polecam ofertę NORD CERAM - świetny wybór szarości za podobną lub nieco większą cenę niż NG - ja niestety miałam już podłoge jak na nie trafiłam.

Altager! widziałam łazienkę, piękna jest, a na orientale 12 do łazienki to jestem

praktycznie zdecydowania..też uważam, że są cudne, bo nie są w takim jednolitym kolorze a trochę cieniowane i bardziej imitują naturalny kamień niż np. signum. Będę go łączyła z woodenticiem. Zastanawiam się tylko czy do kuchnii nie zamówić tych ciemniejszych :roll: ? Takie całkiem ciemne to nie są chyba? (nie chcę bardzo ciemnej podłogi). Pozdrawiam

:D no właśnie or 13 mam w kuchni z malutkim paseczkiem jasnego (jeden z dekorów). U mnie jeszcze wszystko zabałaganione ale mam w domu jedno zdjęcie z kładzenia kafli w kuchni to je wieczorkiem wrzucę. To właśnie w kuchni mi zabrakło (źle policzyłam) i ta dodatkowa paczka była znacznie ciemniejsza (bardziej jednolita) i dodatkowo na widoku wypadła. Na początku draźniło bo wiedziałam że tak jest ale teraz już tego nie zauważam :wink: Or 13 bardzo ciemne nie jest ale nie można tego nazwać jasną podłogą. Moja kuchnaia nie jest duża, ale będą białe meble z prawie czarnym blatem i ta podłoga bardzo mnie cieszy. Zresztą wszystko w kuchni póki co jest zgodne z zamierzeniami :D

super, czekam więc na zdjęcie kuchni :lol: niesamowite, u mnie też będą białe meble kuchenne, ale blat drewniany 6 cm (taki złoty dąb postarzany) i jeden rząd szarych płytek nad blatem 30x60. Łazienkę na górze też mam black&white tylko Balcedor Blanco Brillo i snake :lol: Pochwal sie gotową kuchnią jak będzie, proszę! Chętnie pooglądam :wink: