w.m. 11.02.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam Też mam zamiar cały parter wyłożyć nową galą - concept 03. Wymiar 60 cm x 60 cm gres polerowany. Może ktoś już je użytkuje i mógłby coś więcej powiedzieć . Pozdr w.m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiletto 20.02.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 No właśnie - kto ma?Wiem, że ma betib. Ale może ktoś jeszcze?Ewentualnie Orientale Nowej Gali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.m. 21.02.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Podnoszę temat, gdyż w najbliższych 2-3 tygodniach też chcę zakupić Concept do salonu, kuchni, wiatrołapu i hallu. Wszędzie daję gres polerowanyCzy ktoś z Was już położył by móc odnieść się do tego czy jest zadowolony z wyglądu i jak on się komponuje na całościTeraz wchodzi Concept o wymiarach 120 x 60. Sam już nie wiem o co brać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiorek 22.02.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witam wszystkich! Mam ten sam problem zastanawiam się nad gresem nowa gala concept o1. Niestety widziałąm go tylko w katalogu i na stronie, gdzie jest beżowy, natomiast w opisie zaznaczono, że to kolor biały. Jak jest naprawdę? Czy ktoś widział go na żywo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wito2008 22.02.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 mam sabbię na tarasie http://images49.fotosik.pl/264/c59d2f98c44e4232m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.02.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 no wlasnie tez mnie to interesuje czy ktos ten gres widzial na wlasne oczy i czy on jest bialy bo tylko taki mnie inetersuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynaj 23.02.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam. Widziałam ten gres. Niestety dla mnie jest trochę za ciemny. Nie jest biały. Jak przyłożyłam białą kartkę to różnica jest duża. Chce mnie biała kuchnie i ten gres nie pasuje do mojej koncepcji:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiorek 23.02.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 No mnie interesuje taki właśnie w kolorze złamanej bieli, nawet kremowy ale nie bezowy, tak jak to wygląda na stronie Nowej Gali. justynaj czy mozesz napisać czy ten gres jest właśnie taki czy bardziej wpada już w beż?? Pozdrawiam:)[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 25.02.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 zastanawiam się nad tymi szarymi płytkami do łazienki na górze, macie może te płytki w sowich łazienkach, jak sie sprawują? mogę prosic o jakieś zdjęcia do inspiracji? oraz info jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliza1277 02.03.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Szukam tego samego. Niestety, w internecie, jest b. mało zdjęć. Zresztą, niewiele sklepów internetowych ma te pytki... Wszędzie beże, a ja "zachorowałam" na szarości. Do kuchni na podłogę chyba będzie gres Nord Ceram - łady szary 30x60 i cena b. b. łada, bo ok. 70 zł/m2. Niech żyje szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 04.03.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 eliza widziałam te płytki wczoraj i juz się odkochałam myślalam ze będą w pieknym szarym kolore, a one mają takie niebieskoszare refleksy (taki brudny szary) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.m. 13.03.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Witam Za 2 tygodnie muszę podjąć ostateczną decyzję o zakupie gresu polereowanego z Nowej Gali. Jedno jest pewne będzie polerowany 60x60 w salonie, jadalni i hallu ( łącznie około 55 m2 ) Dylemat mam inny, nie wiem czy wybrać Concept 01 ( a"la biały ) czy też Concept 03 ciemny beż. Mój wybór padł na Concept-a z uwagi na to, że wytargowałem dobrą cenę oraz oczywiście podoba nam się. Nie stać mnie na gres za 150 zł lub więcej. Proszę o info osoby, które już kupiły lub położyły ten model z Nowej Gali. Czy jesteście zadowoleni oraz, który kolor wybraliście. Dziwi mnie trochę mała ilość osób, które wypowiadają się na jego temat w interencie. Pocieszam się tym, że te które kupiły może nie udzielają się na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 15.03.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Planuję położyć te kafle u siebie w łazienkach i kuchni. Może ktoś je już ma i mógłby się pochwalić fotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 15.03.2010 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 ja właśnie zamówiłam Signum 12 30x60, mają być na czwartek i czekam zobacz wątek:http://forum.muratordom.pl/pokazcie-swoje-szare-grafitowe-podlogi,t165960.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 15.03.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 ok, może mi sie uda coś wkleić - podłoga to orientale or12, rozeta to or13 http://img31.imageshack.us/img31/2118/orientale1.jpg wow! udało się - tylko troszkę za beżowo na tym zdjęciu wyszły te kafle, chociaż czysto szare to one nie są - wszystko zależy od światła i otaczających kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 16.03.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 rzeczywiście jakieś beżowe wyszły w pomieszczeniu po lewej widze, że są ciemniejsze.Czy to orientale 13? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 16.03.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 to co widzisz z lewej to or13- są dosyć ciemne i zdecydowaniej szare. Pisałam, że or12 to nie jest taki jasny, czysto szary kolor ale beżowy czy różowopodobny też nie jest. Na tym zdjęciu są z magnolią (czasowo) na ścianach, więc zdjęcie trochę koloru ścian przejęły. Zerknij jeszcze na wątek o łazienkach - wkleiłam kilka zdjęć i na jednym też widać te or12. Jednak szare czy szaropodobne, to i tak mi się te kafle podobają, szczególnie w perspektywie sprzątania Przy zamawianiu kafli z tej seri polecam sprawdzać czy są z tej samej partii - ja domawiałam część i różniły się intensywnością koloru. Kafle ogólnie są niejednolite w kolorze, więc nie jest to taki problem jak kafelkarz wie o różnicach i rozpakuje wszystkie kartony od razu. Gorzej jak już jest coś ułożone i trzeba ddokupić więcej. Poza tym zwróć uwagę na różne grubości kafli zależnie od wymiarów - te ze zdjecia to 30x30 i 30x60 - różniły się grubością o 1mm - to wyzwanie dla kafelkarza i nie każdy da sobie z tym radę, żeby równo wyszło, bo pod każdy kafel trzeba dać inną grubość kleju. Nie będzie problemu z kaflami o jednakowych wymiarach. I nie wiem czy inne serie NG tez tak mają. A gdyby interesowały Cie zdecydowanie szare kafle to polecam ofertę NORD CERAM - świetny wybór szarości za podobną lub nieco większą cenę niż NG - ja niestety miałam już podłoge jak na nie trafiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 16.03.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Altager! widziałam łazienkę, piękna jest, a na orientale 12 do łazienki to jestem praktycznie zdecydowania..też uważam, że są cudne, bo nie są w takim jednolitym kolorze a trochę cieniowane i bardziej imitują naturalny kamień niż np. signum. Będę go łączyła z woodenticiem. Zastanawiam się tylko czy do kuchnii nie zamówić tych ciemniejszych ? Takie całkiem ciemne to nie są chyba? (nie chcę bardzo ciemnej podłogi). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 16.03.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 no właśnie or 13 mam w kuchni z malutkim paseczkiem jasnego (jeden z dekorów). U mnie jeszcze wszystko zabałaganione ale mam w domu jedno zdjęcie z kładzenia kafli w kuchni to je wieczorkiem wrzucę. To właśnie w kuchni mi zabrakło (źle policzyłam) i ta dodatkowa paczka była znacznie ciemniejsza (bardziej jednolita) i dodatkowo na widoku wypadła. Na początku draźniło bo wiedziałam że tak jest ale teraz już tego nie zauważam Or 13 bardzo ciemne nie jest ale nie można tego nazwać jasną podłogą. Moja kuchnaia nie jest duża, ale będą białe meble z prawie czarnym blatem i ta podłoga bardzo mnie cieszy. Zresztą wszystko w kuchni póki co jest zgodne z zamierzeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 16.03.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 super, czekam więc na zdjęcie kuchni niesamowite, u mnie też będą białe meble kuchenne, ale blat drewniany 6 cm (taki złoty dąb postarzany) i jeden rząd szarych płytek nad blatem 30x60. Łazienkę na górze też mam black&white tylko Balcedor Blanco Brillo i snake Pochwal sie gotową kuchnią jak będzie, proszę! Chętnie pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts