altager 16.03.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 or 13 w trakcie prac - niestety też wyszły różowo- beżowato na tym zdjęciu a to jedyne jakie mam.( a ja bardzo nie lubię różu) Wszystkie moje zdjęcia mają takę dziwną poświatę zmieniającą kolory - np. ta ściana na końcu jest biała w kierunku szarego. Może w weekend, za dnia wyjdą mi lepsze http://img411.imageshack.us/img411/240/orientale2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 18.03.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 altager,ten beż to ewidentnie jest przypadłość aparatu... do kuchni chciałabym jednak coś jeszcze ciemniejszego Zastanawiam sie nad signum jednak. Nikt więcej nie posiada tych kafli? Pochwalcie się fotkami jak macie... Wybór kafli to dla mnie jakiś dramat jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 18.03.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 chcemy kupić podłogi z NG - ale chyba Stone Life. Dowiedziałem się że jest barwiony w masie, a Signum jest szkliwione, wiec jak sie ukruszy to widać. Wygląd i tak ten sam praktycznie. ma ktoś na podłodze stone life - najlepiej beż?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 18.03.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 altager,ten beż to ewidentnie jest przypadłość aparatu... do kuchni chciałabym jednak coś jeszcze ciemniejszego Zastanawiam sie nad signum jednak. Nikt więcej nie posiada tych kafli? Pochwalcie się fotkami jak macie... Wybór kafli to dla mnie jakiś dramat jest! Ojoj!!! , przypadłość aparatu to mało, jak patrzę na to zdjęcie w monitorze, w świetle dziennym to nawet mi się te moje kafle nie podobają Na szczęście w realu i na gotowo podobają mi się bardzo . Koniecznie muszę zrobić jakieś "normalne" zdjęcia... chociażby dla poprawy wizerunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowaki2 28.03.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 s.m ja mam w salonie, jadalni, korytarzu i kuchni położony concept 02 i wyglada rewelacyjnie. 03 dla mnie był zaciemny. W tym albo następnym tygodniu będzie fugowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 28.03.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Jakie polecacie fugi do CN 02? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiek77 29.03.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Ja mam w kuchni Concept 01poler. Ktoś pytał o kolor - jest kremowy, nie wpada w beż. Na ścianach będę miała Concept 12, ale będzie kładziony jutro. Na podłodze format 40x40, bo uznaliśmy, że do naszej kuchni 60x60 będzie za duży. Na ścianę będzie 30x60. Jak będzie już na ścianie, to się wypowiem, czy ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igan 31.03.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Kupiłam Concept 01 30x60, jeszcze nie układałam, ładnie wygląda położony "luzem" na podłogę. Chcę dać 1 mm fugi. Ma być też na ścianie w kuchni, pocięty na pół tak, że płytka będzie 15x60, a pomiędzy metalowa listwa. Czytałam, że gres polerowany musi być zaimpregnowany??? Jeśli tak to czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.m. 31.03.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Witam Decyzja podjęta: - Concept 01 ( biały ) polerowany 60x60 będzie w salonie, jadalni i hallu ( łącznie około 55 m2 ) - Concept 02 ( jasny beż ) poler 60x60 - kuchnia 12,5 m2- Concept 03 ( ciemny beż ) poler 60x60 - wiatrołap - 5 m2 Igan czy ten 1 mm fugi to ma być na ogrzewaniu podłogowym. Ja chcę dać 2 mm i sam nie wiem czy to nie za mało.Boję się trochę pęknięć. Używacie kleju do płytek o konsysencji półpłynnej czy też tradycyjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igan 31.03.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Nie, nie mam podłogówki. Mam mieszkanie nie dom, Concept będzie w przedpokoju który ma całe... 5m2 Jest cały wątek o fugach i podłogówce, generalnie trzeba szerszą fugę, 1 mm odpada. A ładnie wygląda... płytka przy płytce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia03 07.04.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam Za 2 tygodnie muszę podjąć ostateczną decyzję o zakupie gresu polereowanego z Nowej Gali. Jedno jest pewne będzie polerowany 60x60 w salonie, jadalni i hallu ( łącznie około 55 m2 ) Dylemat mam inny, nie wiem czy wybrać Concept 01 ( a"la biały ) czy też Concept 03 ciemny beż. Mój wybór padł na Concept-a z uwagi na to, że wytargowałem dobrą cenę oraz oczywiście podoba nam się. Nie stać mnie na gres za 150 zł lub więcej. Proszę o info osoby, które już kupiły lub położyły ten model z Nowej Gali. Czy jesteście zadowoleni oraz, który kolor wybraliście. Dziwi mnie trochę mała ilość osób, które wypowiadają się na jego temat w interencie. Pocieszam się tym, że te które kupiły może nie udzielają się na forum . Witam, moim zdaniem CN-03 jest zdecydowanie za ciemny, w naturze idzie raczej w zolty odcien, CN-01 jest naprawde piekny, ale jak juz ktos wspominal - nie jest to sniezno-bialy kolor, polerowana wersja CN-01 jest naprawde godna polecenia, pasuje do kazdego koloru wyposazenia. Masle, ze nie bedziesz zalowac swojego wyboru... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia03 07.04.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Kupiłam Concept 01 30x60, jeszcze nie układałam, ładnie wygląda położony "luzem" na podłogę. Chcę dać 1 mm fugi. Ma być też na ścianie w kuchni, pocięty na pół tak, że płytka będzie 15x60, a pomiędzy metalowa listwa. Czytałam, że gres polerowany musi być zaimpregnowany??? Jeśli tak to czym? Witam, godny polecenia jest impregnat Sopro FFP 719 Impregnat do gresów naprawde sie sprawdza, powierzchnia po impregnacji nie przyjmuje brudu i latwo sie myje, SOPRO ma rowniez srodek do pielegnacji tak zaimpregnowanych powierzchni. U mnie sie naprawde sprawdza, mycie tylko mopem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.m. 23.04.2010 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Witam Pod długim namyśle zapadła klamka w kwestii płytek . Kupiłem gres na cały parter. Lącznie 82,5 m2. Padło na Nową Galę Concept. Wszędzie będzie polerowany w rozmiarze 60x60. Na całym parterze mam ogrzewanie podłogowe. Płytkarz ma wejść w pierwszym tygodniu maja. Zastanawiam się jeszcze nad klejem. Na razie skłaniam się do Mapei Adesilex P4. A oto szczegóły zamówienia. - Concept 01 ( biały ) - 50m2 ( salon, jadalnia, hall. klatka schodowa ) - Concept 02 ( jasny beż ) - 12 m2 ( kuchnia ) - Concept 03 ( ciemny beż ) - 6 m2 ( wiatrołap ) - Concept 14 ( czarny ) - 1,5 m2 ( podłoga przy kominku ) - Woodentic brown - 13 m2 ( pokój na parterze ) Już nie mogę się doczekać finału prac. Wierzę, że dokonałem dobrego wyboru . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.m. 25.04.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam ponownie Jaką fugę zastosowaliście do białego gresu Concept 01. Planuję szerokość fugi 2 lub 2,5 mm ( ogrz. podł. ). Z uwagi na jasność fugi muszę poszukać w dobrej ceny fugę epoksydową. Podbno łątwiej utrzymać ją czystości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 17.05.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 A może ktoś już ma zdjęcia z realizacji ? Chętnie zobaczę, bo sama jetem zainteresowana tymi płytkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 17.05.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witajcie, my również jesteśmy zdecydowani na ten gres i wiem już że będzie to Concept 01 polerowany, widzaiłam go na włąsne oczy i mozna porównać 01 jest faktycznie najbielszy i wygląda super uważam że warto. W tym tygodniu go zakupujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorka30 28.05.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Witam wszystkich zainteresowanych gresem polerowanym z Nowej Gali Ja kupilam Concept 01 (biały) - w sklepie był najjasniejszy z gresów - kolor wpadał w taki brudny biały. Dwa m-ce kafle leżały w kartonach, wczoraj zostały położone w przedpokoju i aneksie kuchenym i uwaga! Po położeniu w mieszkaniu przy białych scianach przygotowanych do malowania gres nie jest jasny/bialy - raczej zdecydowanie wpada w beż. Nie widać na nim żadnych smug jak w Arkesii Paradyż - wzór jest gładki, ale bezowy. Łudzę się, że jak ściany zostaną pomalowane i przyjdzie odpowiednie światło to gres będzie jasniejszy, ale to sie okaże za jakieś 2-3 tyg. Kuchnia będzie z czarnego lakieru w połączeniu z orzechem egzotycznym. Podłoga miała być jasniutka A więc dla zaintereoswanych - najlepiej wypożyczyć ze sklepu 2-3 płytki i położyć w pomieszczeniu - zupelnie inaczej się prezentują niż w sklepie. Pozdrawiam, Daria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 28.05.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 To prawda ja właśnie tak zrobiłam, zakupiłam po jednej płytce dwa różne gresy i Concept 01 faktycnie ygląda inaczej niz w sklepie, ale w porównaniu z tą drugą płytką wygląda super, na tamtej widać każdą smugę a na Nowj Gali nic a nic, ja osobiście jestem zadowolona (jka na razie), a jak będzie to się okarze po połorzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 12.06.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 (edytowane) A czy ktoś ma łazienkę z tych płytek? Wprawdzie na stronie producenta nie jest napisane, że są one do łazienek, ale dzwoniłam do firmy-producenta i mozna je tam położyć Edytowane 19 Czerwca 2010 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokroteczka1984 12.07.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam, w przyszłym tygodniu zamawiam Concept CN02 40x40 w macie do kuchni i hollu, a do wiatrołapu CN14 ten sam wymiar, jakie fugi polecacie zastosować, chodzi mi o rozmiar fugi, jej kolor i rodzaj, dodam że wszędzie jest podłogówka. Będę wdzięczna za propozycje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts