Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceramika Nowa Gala - serie, inspiracje, realizacje, problemy

OlaK

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Ja bardzo proszę Was o jakieś fotki. :wiggle:

Z pewnością większość z Was już płytki położyła u siebie. Także nie żałujcie nam :) Pokażcie swoje piękne wnętrza!

PLEASE!

Ja mam dylemant pomiędzy CN 01 a CN02.

Nie wiem, który będzie lepszy.

Także Wasze zdjęcia bardzo by mi pomogły w dokonaniu wyboru.

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 220
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam użytkowników,

Kilka słów dla niezdecydowanych w kwestii kafli NOWA GALA Concept.

Położyłam w przedpokoju i kuchni kafle NOWA GALA CONCEPT 01 poler + fuga z MAPEI JAŚMIN 60x60 (położone prosto)- wyglądają rewelacyjnie!

Podłoga jest jaśniutka, pięknie odbijają sie w niej światła. Doskonale się czyści i nieprawdą jest, że na takiej podłodze widać każdą kroplę wody czy ogólnie brud.

Ja jestem bardzo zadowolona. Dodatkowo na wszystkich odwiedzających podłoga robi wrażenie. Podoba się !

Kafle zaimpregnowałam.

Pozdrawiam

Witam użytkowników,

Położyłam w przedpokoju i kuchni kafle NOWA GALA CONCEPT 01 poler + fuga z MAPEI JAŚMIN 60x60 (położone prosto)- wyglądają rewelacyjnie!

Podłoga jest jaśniutka, pięknie odbijają sie w niej światła. Doskonale się czyści i nieprawdą jest, że na takiej podłodze widać każdą kroplę wody czy ogólnie brud.

Ja jestem bardzo zadowolona. Dodatkowo na wszystkich odwiedzających podłoga robi wrażenie. Podoba się !

Kafle zaimpregnowałam.

Pozdrawiam

No to jakąś fotke byś zapodała ;-)

Witam użytkowników,

Kafle zaimpregnowałam.

Pozdrawiam

Też proszę o jakieś zdjęcie - zwłaszcza z naciskiem na te fugi. Ja mam CN01 60x60 na podłogach (zdjęcia w dzienniku) i na ścianie w kuchni CN01 60x30 - tu dałem fugę jaśmin właśnie i ta fuga trochę się odznacza w stosunku do tych płytek. Na ścianę pada inne światło i te 60x30 są lekko ciemniejsze, więc może dlatego. Zdjęcie by się przydało.

U nas concept 01 wygląda na obecną chwilę tak, napewno nie jest biały, raczej kremowy... fotki z realizacji jeszcze bez fug no i przepraszam za zabrudzenia

http://images43.fotosik.pl/323/3f1ccfd7d5bdd8b1m.jpg

Druga fotka dla kontrastu z wypełnieniem w środku

http://images45.fotosik.pl/324/796955932871eea3m.jpg

Edytowane przez mim.d

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Ja swoje płytki Concept po długiej analizie cen na internecie kupiłem tutaj

http://www.maxlazienka.pl/Concept.html.

Więc jakby ktoś szukał to polecam. Jestem bardzo zadowolony z dobrego doradztwa i cen - 25% niż w normalnym sklepie. Na PW mogę wysłać zdjęcia finalnego efektu:cool:

• 2 weeks później...

Ja mam Concept 01 poler na podłodze w przedpokoju i w kuchni ( 30x60 ). Faktycznie jest zdecydowanie beżowy . W sklepie wydaje się znacznie jaśniejszy .

Wygląda b. ładnie ale jest trudny w utrzymaniu . Widać każdą plamkę . Chyba drugi raz bym się nie porwała na wersję polerowaną.

PS. W kuchni mam 60x60 na ścianie - spisuje się doskonale

DSCN7194..jpg

Zdjęcie0062..jpg

Edytowane przez luluta

• 2 weeks później...
Właśnie wczoraj glazurnik zaczoł kłaść gres concept 01 60*60,a jest do położenia 65m.Po rozpakowaniu kilku pudełek okazało się że jest różnica w odcieniach bo sprzedawca nie poinformował że na każdym pudełku musi być numer odpowiadający danemu odcieniowi a jest ich bardzo dużo, numery się zgadzały.Problem tkwił w dacie płyki były wyprodukowane w różnych dniach kwietnia dokładnie w trzech co nie powinno sie zdażyć żebyśmy dostali taki towar .Sprzedawca powinien zamówić gres z tego samego dnia produkcji.I zostałam z problemem. Jak złoże reklamacje która może ciągnąc sie ponad miesiąc to glazurnik nie będzie czekał i przyjdzie za pół roku bo takie ma terminy.A producenci z nowej gali nie powinni opisywać tego gresu jako biały bo z białym nie ma nic wspólnego. Edytowane przez MEREDIT
BŁĄD

• 2 weeks później...

To troszkę się podłamałam ponieważ za chwilkę będę układała ten gres-ok 60m. Jedno jest pocieszające - że ładnie się prezentuje...

Chciałam się zapytać Sikorki30 jakich farb używałaś do ścian bo super wygląda przedpokój i czy na gresie nie pozostają plamy po wylanym np. soku..Pozdrawiam

Teraz jest październik , pewnie masz już dawno zafugowane , a ja dopiero teraz jestem na tym etapie.Czy możesz napisac jaka najlepiej fuge zastosować do CN 02? A co z impregnacją , po fugowaniu czy przed, jaki srodek najlepiej? Wczoraj skończyli mi ukladanie i wygląda super , ale próba z sokiem przed imptregnacja wypadla fatalnie.Juz sie boje co bedzie dalej

Witam zainteresowanych,

zgodnie z Waszą prośbą wklejam kilka zdjęć, ale zdjęcia słabej jakości, wklejam więc to co mam.

Według mojej opini warto przemyśleć zakup gresów polerowanych i odpowiedzieć sobie na pytanie: czy zależy nam, żeby było ładnie, estetycznie, ale z dużym nakładem sprzątania, żeby efekt był 100%, czy mniej błyszcząco, ale więcej czasu dla siebie :).

Dziś wybrałabym opcję: więcej czasu, kafle półmatowe lub matowe :)

To moja sugestia.

Jeśli chodzi o sok - nie ma śladów, ale kafle były wczesniej zaimpregnowane. Kupiłam jakieś "niby ekstra" środki do pielęgnacji gresów i po jednym umyciu z użyciem tego super środka jest zdecydowanie lepiej - podloga mniej się brudzi :)

Ściany malowałam Tikurilla, bo słyszałam, że to jedne z najlepszych farb. W jednym pokoju pomalowałam farbami Dulux i ja nie widzę znaczącej różnicy - nawet mam wrażenie, że Tikurilla szybciej i łatwiej się brudzi.

Pozdrawiam,

D.

P1000400p.JPG

P1000403p.JPG

P1000405p.JPG

Obraz 055p.JPG

• 2 weeks później...