_olo_ 28.07.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Proszę o opinie na temat ww. central, zarówno użytkowników jak i instalatorów. Google nie jest specjalne wylewny na ich temat - czy to dobrze, czy źle trudno powiedzieć - może są bez większych wad a może są tak niepopularne. A konkretnie w moim przypadku potrzebuję centralki, która zapewni mi funkcjonalności:- 8 czujek PIR, najpewniej BPR2-W12 (do czasu zamieszkania),- docelowo dodatkowe 2-3 czujki zalania, 2 czujki dymu, może jakieś czujki zewnętrzne,- sterowanie elektrozaworem (współpracujące z czujkami zalania),- moduł GSM do nadzoru i obsługi,- obsługa 2 manipulatorów - wiatrołap + piętro z możliwością załączenia czujników nocą wyłącznie na parterze,- moduł obsługi pilotami radiowymi mile widziany, dobrze by było gdyby była możliwość integracji obsługi bram i rolet na pilotach z alarmu. Czy to do wykonania na Ropamie Neo GSM lub Optima GSM ?Jak wygląda stabilność i bezpieczeństwo pracy tych central ? Alternatywą są Satele, jednak chyba nie cenowo - ropam z wbudowanym GSM. modułem radiowym dla pilotów i obsługą 8 czujek w standardzie (dostępne ekspandery) - 530pln + możliwość sterowania aplikacją w androidzie czego chyba nie ma w satelu ?Istnieją jakieś konkurencyjne funkcjonalnie i cenowo rozwiązania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbig10101 28.08.2018 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Jaka decyzja? Neogsm czy optimagsm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 16.12.2018 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Ja kupiłem Satel Perfecta, ale jednak wchodzę w Ropam’a. Tez się waham. Jednak NeoGsm jest nowsza centrala i pewnie będzie rozbudowywana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vascode 16.12.2018 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 możliwość sterowania aplikacją w androidzie czego chyba nie ma w satelu ? Istnieją jakieś konkurencyjne funkcjonalnie i cenowo rozwiązania ? jest, perfecta control na androida i IOS..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 16.12.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Mnie wkurza, że strasznie długo łączy się ta Perfecta Control.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vascode 22.12.2018 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2018 Mnie wkurza, że strasznie długo łączy się ta Perfecta Control.... mam w telefonie kilkadziesiąt systemów i jedne łączą się od ręki inne chwilkę mielą, nie ma reguły...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts