Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polacy maj? depresj? totaln?, dlatego, ?e nie ma s?o?ca....

Recommended Posts

(...) Polacy mają depresję totalną, dlatego, że nie ma słońca

przez siedem miesięcy w roku, a lato bywa czasami nie gorące. (...)

myślę że Kazik pisząc tą piosenkę miał na myśli lato 2004 :(

Może ktoś mi podpowie jak mam wytłumaczyć dziecku że basenik, który leży w garażu będzie musiał chyba poczekać do przyszłego lata.

dziękuję za liczne rady,

Honorato, masz rację, ale że to nasze pierwsze lato w nowym domu chcieliśmy je spędzić w naszym ogrodzie, tak więc urlop zaplanowaliśmy dopiero we wrześniu :(

Maggie, na około naszego domu jest lasek brzozowy, aby zbierać grzyby wystarczy wychylić się za ogrodzenie, zwłaszcza że przy takiej pogody to grzybów nie brakuje. Tak więc do lasu już nas nie ciągnie

Józia S. nie wiem co mają powiedzieć Norwegowie i inni, ale starczy mi naszych problemów z aura i nie chcę nawet myśleć o tych zimnych miejscach. A na sucho w baseniku....to raczej wątpliwa przyjemność.

kroyene, przez chwilę już miałem taką nadzieję, ale dzisiaj w radiu znowu opowiadają o deszczu

ziaba, niech by kosztowała nawet 350 zł, jeżeli tylko zapewni +30 w moim ogrodzie to biorę

ehh.... trochę się wyżaliłem i mi lepiej, może sierpień będzie cieplejszy. W każdym razie we wrześniu zabieram dziecko do Afryki i będziemy siedzieć cały dzień na plaży aby nabrać sił do zimowej wegetacji

Właśnie wróciłam od Św. Mikołaja - słońce 24h/dobę też jest nieco wykańczajace, choć na krótki okres czasu dość atrakcyjne. I choć z racji klimatu nie chciałabym tam mieszkać, to - w kontekście przykrości jakie ostatnio spotkały Zielonooką i Teskę - widok o 12 w nocy spokojnie stojących, niezabezpieczonych rowerów przed blokami i domami, szokuje!!! Może trudne warunki klimatyczne powodują wzrost pogody ducha, życzliwości i uczciwości???? Po co sobie komplikować i tak trudne życie??? A tu, w pierwszym obejrzanym po powrocie Teleexpresie: pan S.-pedofil, Pęczak -złodziej, na łódzkim prawie - afera..... kurcze, za przeproszeniem, rzygać się chce.....

Luska, tam inne kształcenie jest. Nie mieliby komu te rowery odsprzedać. Giełd rowerowych i samochodowych nie mają. Musieliby te rowery przez granicę wschodnią przeżucać, a S.Pertersburgu pewnie niedużo rowerków jeździ dlatego, że ich nawet przykutych nie można zostawić. :wink: