rafał ... 05.07.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 (...) Polacy mają depresję totalną, dlatego, że nie ma słońca przez siedem miesięcy w roku, a lato bywa czasami nie gorące. (...) myślę że Kazik pisząc tą piosenkę miał na myśli lato 2004 Może ktoś mi podpowie jak mam wytłumaczyć dziecku że basenik, który leży w garażu będzie musiał chyba poczekać do przyszłego lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 05.07.2004 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 zzgadzam się z kolegą Kazikiem, sami frustraci i naaokoło depresje,radzę nic dziecku nie tłumaczyć, tylko zapakować się w samochód i podjechać do Chorwacji, lub blizej, chociazby nad Balaton! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 05.07.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 O mamo!Tak Chorwacja, słońce, morze słone jak coś i zimne piwo nad brzegiem.Tam można połapać te pare tysięcy brakujących luksów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 05.07.2004 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Proponuję zapakować dziecko do auta i zawieźć do lasu na grzyby . Bo tych akurat tego lata dostatek. A ultrafiolet szkodzi i raka skóry można dostać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.07.2004 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 A łamerykańce to zrobili badania, że im mniej swiatła tym łatwiej inne formy raka załapać (nawet 150x cześciej) niż raka skóry. Jak się nie obrucisz d... i tak z tyłu. (nie zalecam opalać jeżeli ma rzadki kontakt ze światłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 06.07.2004 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 (...) Polacy mają depresję totalną, dlatego, że nie ma słońca przez siedem miesięcy w roku, a lato bywa czasami nie gorące. (...) To co mają powiedzieć Norwegowie, Lapończycy, Eskimosi? Przynajmniej udaru nie dostaniemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 06.07.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Józiu... oni nie mają Kazika.. wiec nie wiedzą o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 06.07.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Józiu... oni nie mają Kazika.. wiec nie wiedzą o tym No tak, ale dzieci mają... Tylko, że ich dzieci do przerębla Rafał, wystaw basenik, niech dziecko używa baseniku "na sucho". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 06.07.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 To co mają powiedzieć Norwegowie, Lapończycy, Eskimosi? Józia, przez to właśnie skalniaki mają takie ciężkie charaktery. Wiem co mówie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.07.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 No co Wy? Lapończycy i Eskimosi słońca nie mają? Toż u nich teraz 24h na dobę SŁOŃCE i białe noce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 06.07.2004 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 A w pewnych okresach roku nie mają prawie wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.07.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 No tak, ale mają św. Mikołaja na otarcie zmrożonych łez . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.07.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 rafał ociepla się, więc wyciągaj basenik niech się woda nagrzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 06.07.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Zakupiłam sobie zimową pora taką żarówkę co pod nią roślinki sobie bujnie rosną. Opalać sie pod nią nie da, ale zapodać w oczy taką imitację słonka..Cała przyjemność niestety kosztuje 35 zł. sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.07.2004 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 W tym roku prawdziwe lato jest na Syberii - 31 stopni. Cierpię bez słońca bardzo, straszliwie, okrutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 07.07.2004 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Na Siberii zima tolko dziesiac miesacew, a patom lieto, lieto i lieto! Wybaczcie mój rosyjski, druzia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał ... 08.07.2004 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 dziękuję za liczne rady, Honorato, masz rację, ale że to nasze pierwsze lato w nowym domu chcieliśmy je spędzić w naszym ogrodzie, tak więc urlop zaplanowaliśmy dopiero we wrześniu Maggie, na około naszego domu jest lasek brzozowy, aby zbierać grzyby wystarczy wychylić się za ogrodzenie, zwłaszcza że przy takiej pogody to grzybów nie brakuje. Tak więc do lasu już nas nie ciągnie Józia S. nie wiem co mają powiedzieć Norwegowie i inni, ale starczy mi naszych problemów z aura i nie chcę nawet myśleć o tych zimnych miejscach. A na sucho w baseniku....to raczej wątpliwa przyjemność. kroyene, przez chwilę już miałem taką nadzieję, ale dzisiaj w radiu znowu opowiadają o deszczu ziaba, niech by kosztowała nawet 350 zł, jeżeli tylko zapewni +30 w moim ogrodzie to biorę ehh.... trochę się wyżaliłem i mi lepiej, może sierpień będzie cieplejszy. W każdym razie we wrześniu zabieram dziecko do Afryki i będziemy siedzieć cały dzień na plaży aby nabrać sił do zimowej wegetacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 08.07.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2004 Właśnie wróciłam od Św. Mikołaja - słońce 24h/dobę też jest nieco wykańczajace, choć na krótki okres czasu dość atrakcyjne. I choć z racji klimatu nie chciałabym tam mieszkać, to - w kontekście przykrości jakie ostatnio spotkały Zielonooką i Teskę - widok o 12 w nocy spokojnie stojących, niezabezpieczonych rowerów przed blokami i domami, szokuje!!! Może trudne warunki klimatyczne powodują wzrost pogody ducha, życzliwości i uczciwości???? Po co sobie komplikować i tak trudne życie??? A tu, w pierwszym obejrzanym po powrocie Teleexpresie: pan S.-pedofil, Pęczak -złodziej, na łódzkim prawie - afera..... kurcze, za przeproszeniem, rzygać się chce..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 09.07.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 No właśnie a Pol z Piechotą to wogóle nie wiedzą o co z tym gazem chodzi. A to wszystko przy jak zawsze cynicznym uśmieszku byłego premiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.07.2004 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2004 Luska, tam inne kształcenie jest. Nie mieliby komu te rowery odsprzedać. Giełd rowerowych i samochodowych nie mają. Musieliby te rowery przez granicę wschodnią przeżucać, a S.Pertersburgu pewnie niedużo rowerków jeździ dlatego, że ich nawet przykutych nie można zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts