mmaarcin 29.07.2015 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Zakończyłem układanie instalacji ogrzewania podlogowego i nadszedł czas na próbę szczelności.Po pierwszym napelnieniu wodą zauważyłem spadek na manometrze Z 4 na 3 atmosfery (po dobie) brak jakichkolwiek przecieków.Wykrecilem odpowietrzniki automatyczne , zaslepilem korkami i ponownie nabilem do 4.1 atmosfery.Po 8 godzinach manometr wskazywał 4,5 atmosfery.Zawsze wydawało mi się że ta wartość nie powinna ani spadać ani rosnąć.Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 29.07.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Nalałeś zimnej wody. Po 8 godzinach pogrzała się przynajmniej o kilka dobrych stopni. Wzrost ciśnienia jest jak najbardziej normalnym objawem. Czekać dalej i obserwować. PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmaarcin 29.07.2015 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Miód na serce.Czy pierwsza próba zakończona niepowodzeniem była spowodowana zamontowaniem odpowietrznikow automatycznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 29.07.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Czy pierwsza próba zakończona niepowodzeniem była spowodowana zamontowaniem odpowietrznikow automatycznych ? Jest to wysoce prawdopodobne. Jeśli w instalacji pojawiły się bańki gazu i odpowietrzniki zadziałały, to musiał nastąpić spadek ciśnienia. Pozdraiwam GREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts