kaszpir007 29.07.2015 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 (edytowane) Witam ! Niedaleko mnie pewna firma buduje domy pod klucz. Nie jest to daleko od mojego miejsca zamieszkania , więc z ciekawości obejrzałem ich stronkę i jak się chwalą jak budują .. Tym bardziej że w moich okolicach jest chyba z 4 deweloperów którzy budują domy pod klucz i konkurencja powinna być spora ... Ułożenie podłogówki ... Nie jestem fachowcem od podłogówki , ale czegoś tu brakuje i jakoś dziwnie to wygląda ... Nie widzę tutaj ani folii aluminiowej , ani styropianu a samo położenie rur nie jest "ślimakowe" ... No chyba że firma położyła folię , styropian , zrobiła wylewkę i teraz kładzie rury i znów wylewka Ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć Teraz pytanie ... Czy teraz na te rury położą styropian i zaleją wylewką Jak dla mnie masakra ... i jeszcze się tym chwalić i mieć na swojej stronce w zakładce jak budujemy ... Edytowane 29 Lipca 2015 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.07.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 (edytowane) Masakra.Nie sądzę,żeby tam nie było izolacji i folii.Może być tak jak Ci się wydaje,że jest to zrobione typowo pod akumulacje w wylewce ale folia powinna tak czy tak być jako warstwa slizgowa.To ze nie ma tam ślimaka nie jest błędem i wg mnie dlatego stawialbym na wylewke akumulacyjna. Ja mam rurki bezpośrednio na betonie ale z folią.Może to jest płyta fundamentowa ?Bo na chudziak mi to nie wygląda. Edytowane 29 Lipca 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 29.07.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 A może to jest jakiś rodzaj folii, a że nie błyszcząca aluminiowa, którą teraz wszyscy stosują licząc na dodatkowy efekt odbijania promieniowania i ładny wzorek ułatwiający dokładne układanie rurek to jeszcze nic nie szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.07.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 (edytowane) Folia widzę jest,spod pianki pod ścianami wystaje coś czarnego i to jest wg mnie folia także jest to albo płyta fundamentowa albo wylewka akumulacyjna. Na wątku elektrycznym jak i na wątku o płycie kilku inwestorów takim sposobem to robiło zresztą Elektra czyli producent kabli grzewczych w swoim poradniku przedstawia takie wykonanie wylewki i takie umieszczenie kabli jako jeden ze sposobów na akumulację. Jeśli by tak było to firma jest kumata i wie o co biega kaszpir,na drugi raz bierz ich to i syfu w domu nie będzie Edytowane 29 Lipca 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.07.2015 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Po taśmach brzegowych widać że jedna wylewka ( najprawdopodobniej jakby poziomująca) już jest. Pewnie na to pójdzie druga i nie zdziwił bym się jakby to był anhydryt. Tyle że folia pod rurkami powinna być obowiązkowo. Raz że spodnia warstwa błyskawicznie wypije całą wodę z wierzchniej i będą kłopoty a dwa warstwy będą różnie reagowały na zmianę temperatury co będzie skutkowało pękaniem wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 29.07.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Wygląda na płytę akumulacyjną, robota czysta. Jedna uwaga dylatacja - jako dylatacja ok, natomiast jako izolacja termiczna ????? Podkład akumulacyjny to duża powierzchnia styku ze ścianą, a taśma z pianki ulega sciśnieciu po zagęszczeniu betonu, więc izolacja to żadna.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts