arek_z 30.07.2015 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Cześć,postawiłem ściany działowe na stelażu stalowym do płyt G-K. Zamiast płyt G-K użyłem płyt drewnopochodnych MFP (możliwość powieszenia półek, itp.). Łączenia płyt szpachlowałem szpachlą do drewna.Zagruntowałem Śnieżką Grunt (śmierdziało trochę tylko dzień/dwa). Pomałowałem dwukrotnie białą farbą (Bondex, zmywalna).Niestety efekt słaby - nie równości szpachli na łączeniach widoczne, farba nie pokryła zupełnia krzywizn. Dodatkowo pojedyncze "włókna" z płyt spęczniały i stworzyła się faktura. Teraz mam dylemat czym to pokryć, aby wyrównać to wszystko. Tapeta odpada z tych czy innych względów.Prosiłbym o pomoc w doborze metody, aby spróbować to pokryc tynkiem (?). Też nie chciałbym bawić się w warstwę płyt G-K. Gdzieś przeczytałem, aby zagruntować ściany (farba jest śliska, zatem muszę gruntować) czymś lepszym (Betonkontakt) i pociągnąć wszystko klejem do glazury. Jaki klej polecacie czy ewentualnie inną masę? Czy ciężko to będzie wyrównać? Myślę, że ten klej lepiej będzie trzymać i pewniej niż "czysty tynk".Po wyschnięciu grunt pod farbę i malowanie już zwyczajnie.... Z góry dziękuję za pomoc:) Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts